Ahojte, je tu niekto kto menil zamestnanie z učiteľky 1. stupňa a prešiel do súkromnej sféry? Kde konkrétne ste sa prosím zamestnanali, čo ste preto urobili a ste so zmenou spokojní? Alebo prešiel niekto z učiteľky na špeciálneho pedagóga? Poraďte prosím, možno ma inšpirujem a budem pokojnejšia a po zmene snáď aj spokojnejšia, diky 🙂
Začala som ako učiteľka prvého stupňa (páčilo sa mi), a už cca rokov pracujem v špeciálnom školstve s rómami. Páči sa mi to, vadia mi však byrokratické veci, ktoré sú totožné, či ste tam alebo tam. Papierovanie ma ubíja, riešime aj veci za rodičov (keďže mnohí sú negramotní). Momentálne sa túžim posunúť inde, začínam školskú "logopédiu", rozširujúce štúdium. Uvidíme, čo z toho vznikne, mám strach. Ale nejako to dám,...myslím, že by ste sa nemali báť ísť do ničoho nového,...vždy ide vlastne o novú skúsenosť, ktorá Vás posunie niekam "nižšie/vyššie".
@beahrehova ja som takisto učila romov, nejde ako tak o nich, so žiakmi sa dá, aj keď výsledky človek nečaká, len keď príde problém vedenie si Vás nezastane a každý sa ich boji, to mi lezie na nervy, chcela by som byt špeciálny pedagóg len nemám overené info, či sa mi oplatí meniť, či bude menej prace a menej stresu
Áno, je pravda to, že nikto si Vás ako zamestnanca nezastane. A hoci je žiakov v triedach pomenej (na prvom stupni do 10 žiakov), je to náročná práca. Detičky neuvažujú v širších súvislostiach. Je to s nimi boj. Ale môžem Vás ubezpečiť, že to nie je menej práce ani stresu. Akurát, že nemusíte chodiť s nimi na olympiády. 🙂
@beahrehova prepac, rozsirujuce ma zaujima. Ides robit rozsirujuce na vyucovanie ILI? Lebo doteraz som sa nestretla s logopediou, ktora by isla cez rozširujúce. Len cela 5- rocna....
Áno, ide o školskú logo. Nie klinickú - tá je 5-ročná.
Konkrétne ide o štúdium pre jednotlivcov s narušenou komunikačnou schopnosťou.
@beahrehova dobrý deň, prosím vás, po 2-ročnom rozširujúcom štúdiu špeciálnej pedagogiky pre deti s NKS je možné pracovať ako školský logopéd? Resp. boli by na túto pozíciu splnené kvalifikačné predpoklady?
@anavi0944 ahoj, ja som prešla zo štátneho školstva do súkromného ale nástup je samozrejme od 1.9. Ako najväčšie plus vidím počet detí v triede a to max 14 zapísaných pričom, prvý polrok nastúpi len 10. Oproti štátnemu školstvu, kde je od začiatku 22-25. Ostatne ešte neviem zhodnotiť.