Ahojte, mám takúto otazku: momentálne mám prácu, kde som ešte v skúšobnej dobe. Avšak chcem dat výpoveď a následne o 3 dní nastúpiť do novej prace. Je problém, že za tieto 3 dní by som nešla na úrad práce sa zahlásiť.. Ale len sama by som prišla po odpracovani par dni v tej novej práci si zaplatiť ZP za tie 3 dní..? A treba aj na úrad zaniesť ukončenie PP v skúšobnej dobe a teda potom novú zmluvu? Ci ich to už nebude zaujímať keď som tam není evidovaná.. Ďakujem za odpovede
samozrejme, že sa nemusíš nahlásiť na UPSVAR, to je dobrovoľné, Tvoje nové zamestnanie ani skončenie starého ich nezaujíma.
Môžeš (musíš, ak teda nebude za Teba platiť Úrad) si zaplatiť dobrovoľné zdravotné za tie 3 dni.
A prečo nevydržíš v terajšej práci ešte tie 3 dni a až potom nová práca?
V skusobnej dobe sa nedava vypoved... uz si to ludia zapamatajte.
Oznam skoncenie v skusobnej dobe k dnu pred nastupom do tej dalsej prace, aspon ma terajsi zamestnavatel nejaky cas sa zariadit a ty si nemusis doplacat poistenie za hluche dni
Prečo 3 dni bez zamestnania? Ideálne jeden deň v starej (ohlásiť kedy končíš) a ďalší deň do novej.
Zamestnávateľ to vie už dávno, že som není spokojná.. Nakoľko to co bolo povedané na pohovore je niekde inde... Co som mu aj povedala slovne.. A toľko nadčasov som nikdy nikde neodrobila ako tu, co som ešte len v skúšobnej.. A ďalšie iné veci... Nemám sedavu robotu... Takže proste mam svoje dôvody.. A nemusím ďalej vysvetľovať a ani nebudem.. Ale ďakujem za rady, tým co pomohli.. 🙂
Ved sa tu do teba nikto nenavaza ani nepresviedca aby si neodchadzala, nechapem tu potrebu vysvetlovat, to je len tvoja vec. Baby ti iba poradili, aby si si to zbytocne nekomplikovala a dohodla sa so sucasnym zamestnavatelom na ukonceni prac.pomeru den pred nastupom do novej prace, aby si sa nemusela nikam hlasit a ani si platit zdravotku.
@hankab ja chápem.. A je to z toho dôvodu, že tam mám naplánovanú 10 hodinovú smenu, 8 a 12 hodinovku ... A ja som už tak znechutená, že si radšej zaplatím tu zdravotku sama.. Ako by som tam mala ísť.. Nestíham domácnosť a už sa to odzrkadľuje aj na vzťahu s manželom ale aj na mne- nervozita, vyčerpanosť atď..
Tak potom chapem, nema cenu to silit. Inak myslim, ze urad prace ma lehotu nahlasenia do 4 prac. dni, takze ak mas 3 dni pomedzi starou a novou pracou, vobec sa tam nemusis hlasit. Neviem ako funguje potom vycislenie zdravotky za tie dni, kedy si nezamestnana, mozno skus pogooglit alebo zavolat na infolinku.
Na úrad nemusíš nosiť nič, nie si tam evidovaná
Odvody si musíš zaplatiť sama