Zmena zamestnania

14. máj 2022

Píšem radšej anonymne, lebo u nás si steny majú uši.
V súčasnosti mám dve práce na čiastočný úväzok, jedno je na home Office ,mám šéfa ktorému teraz nejde tak obchod ako predtým, tak aj plat je taký aký je. Túto prácu stíham vo večeroch. Dobre si rozumie je vždy ústretový.
Druhú prácu mám na flexibilný pracovný čas, pár hodín denne musím byť prítomná,tu mám novú mladú šéfku. Naše vzťahy nie sú bohvie aké. Šefka nepredĺžila zmluvu skúsenej staršej kolegyni od ktorej som sa veľa naučila. Nasadila si tam vlastného človeka, ktorý na pracovisku fyzicky nie je prítomný (max raz za kvartál, ale plat berie)chová sa ku mne arogantne a povýšenecky. Ale len keď nás nikto nepočúva. Kvôli tomu uvažujem o zmene zamestnania. Môj muž ma do toho tiež tlačí. Pre tento typ práce som sa rozhodla sama kvôli zdravotným problémom mladšieho syna, aby som stihla popri práci aj všetky dr.,fizio, krúžky adť. Muž pracuje o 2 okresy ďalej, auto nemám.Môj bývalý zamestnávateľ ťažko toleroval moje časté očrky a pécka, našli si dôvod aby sa zbavili. V tomto zaostalom kúte SR toho na výber veľa nie je.
Mám dve ponuky. Jedna práca by bola taká čo som robila 15 rokov dozadu, pravdepodobne by som ju aj zvládla , lenže mám nahradiť pani čo ju vyhodili pre nespokojnosť, otvorene mi povedali že zanechala po sebe bordel v papieroch. Raz v minulosti ako slobodná a bezdetná som sa dala nahovoriť na takúto prácu, čo som aj oľutovala a po dvoch rokoch vzdala. Bol to horor, robila som či piatok či sviatok ak víkendy. Pracovná doba by bola fixna.
Tá druhá ponuka je práca veľmi podobná súčasnej,len viac úzko profilová, v oblasti kde mám menej skúseností aj to 10 rokov staré ( po preškolení by sa dala zvládnuť, ) no časť práce čo mám najradšej by som nerobila. Navyše by som bola ako priama podriadená kamarátovi mojej súčasnej šéfky(o ktorom som pred tým písala). Pracovná doba by bola tiež fixna. Dieťa mám už školopovinné, ale časté očr a pécka pretrvávajú naďalej. Viem že ani jeden zo zamestnávateľom by sa tých absencii netešil. Muž nemá takú prácu kde môže ráno zavolať, že budem meškať 10.min lebo som s dieťaťom u dr.
Možno mi chýba odvaha na skok do neznáma, každopádne by som sa čoskoro mala nejak rozhodnúť.
.Pracovná ponuka je finančne lákavá ale mám pocit že by mi stpcoval život a to 8h denne.

biancarv
14. máj 2022

Ahoj. Ja mám flexibilnú dobu už pomaly 10 rokov. Medzitým som len na pár mesiacov skúsila fixnú dobu a pripadala som si ako otrok. Čo najrýchlejšie som sa vrátila ku flexibilnej dobe. Ak si na to zvyknutá ako ja, bude ti to neskutočne vadiť. Takže si to treba veľmi dobre premyslieť.

autor
14. máj 2022

@biancarv som si toho vedomá, lenže finančne by som si o200 prilepšila. Ceny šli neskutočne hore

biancarv
14. máj 2022

Chápem.

mamina321
14. máj 2022

V podstate máš obe prace na flexibilný čas, a čo tak do tých dvoch pridať ešte jednu, tiež na pár hodín a prilepšis si o tých min 200€ ktoré by si získala novým zamestnaním. A zase keď ten nepríjemný človek chodí fyzicky do prace raz za kvartál, tak sa to dá prežiť, aj keď to nie je prijemne… alebo v čase keď je na pracovisku, tak vtedy viac “vybavovať” riešiť veci s inymi kolegami, aby si s ním bola čo najmenej. Človek zvyknutý na flexi prac. čas bude trpieť v práci 8h, a tie stresy ráno stíhať do prace, rozviesť deti, poobede ďalši kolotoč. Poznám podľa seba, keď sme počas korony mohli pracovať aj z domu, tak som vedela 8h pracovnú dobu stihnúť za 5-6hod, zvyšok človek strávi v práci neproduktívne, ale byt tam musí.

ysseba
14. máj 2022

No tak raz za kvartál sa stretnúť s nepríjemným človekom sa prežiť dá 🙂 Ja by som si skúsila v jednej práci vypýtať zvýšenie platu tak aby som v čistom mala o 100€ viac a v druhej tiež. Normálne povedz šéfovi, že máš inú ponuku kde ti ponúkajú viac a že všetko ide hore, tak to veľmi zvažuješ. Ale keďže túto prácu máš veľmi rada, tak by si sa chcela opýtať či by bolo možné zvýšiť plat. A už keď si budeš pýtať, tak si vypýtaj aj viac. Vyskúšaj, za to nič nedáš. Kto si nič nepýta, nič nedostane. Najhoršie čo sa ti môže stať je, že ti povedia, že ti nezvýšia. Keby si zmenila, vieš ty či by tam nebol ešte niekto horší čo by ti robil peklo v práci aj každý deň?

autor
14. máj 2022

@mamina321 síce sa vidíme iba raz za kvartál ale telefonicky riešime veci často. Keďže sme v práci iba piati nie je veľmi miesta kam by som sa zasiela. A ďalšia vec, tu prácu chcem zmeniť kvôli mladej šéfke. Je typom človeka čo ťa najprv zdravé do pi..kok...a pod až potom sa pýta že prečo sme iná generácia.

autor
14. máj 2022

@ysseba v jednej práci som už skúšala no neúspešne a v tej druhej to nehrozí, tak hrozí skôr zatvorenie podniku či zlúčenie a ďalšou firmou majiteľa.

marlent
14. máj 2022

Je to na nic...ja som robila u jedneho mala firma..zo zaciatku fajn potom tqm zacala robit jeho pani manzelka a to bol horor..
Zo zaciatku som teda bola na vsetko sama bolo toho vela ale ok tym ze som robila sama mala som svoj system prace vedela som o vsetkom riesila som vswtko vedela som o co ide...
Ako prisla tato pani manzelka robila velke hovno a robila som v podstate aj za nu w tym rozdielom ze ona ma neinformovala ani o tom co a ako co vybavila co nevybavila co treba neteba samozrejme zacali provlemy...ked som sla za majtelom ze teda pribudli mi povinnosti a patrilo by sa zvysit plat povedal mi ved ste na to dve...(jednalo sa o manzelku takze bemalo zmysel stazovat sa, ved kto si nezastane svojej polovicjy) veavim si ok....no uz casom som bola z toho a z nej tak nasrano zufala ze som si proste povedala ze nebudem robit jej veci za nu..samozrejme zla som bola ja 🤣 uz sa mega nastrbil vztag nedzi nou a mnou
Ale teda skusila som to opat so zmenou zmluvy a on ze jasne od pobdelka dame novu zmluvu pridam ti plat (ked sme sa bavili bol stvrtok) hovorim si ok....
V pondelok mi zavali ze vies co vobec nie nie som spokojny s teboy nic tu nerobis mas padaka 🤣 mas mesiac aby si wi nasla novu pracu (akoze este sa snazil byt dobry ze nebude chumaj a nie hodinova vypoved) bolo mi to enormne luto ale vravim si ok....
V stredu sa dotrepala do prace jeho pani manzelka aj so svojou kamaratkou vyskerena ako hnoj toto je eliska potrebujem aby si ju naucila vsetko 🤣😂🤣😂🤣 taknsom sa dvihla pobalila a cus bus...
A nic lepsie sa mi stat nemohlo samozrejme to vidim s odstupon casu v tom momente som sa citila ubkizena ale neni horsieho ako robit s niekym kto je dosadeny a hovno robi nikdy viac.som mega rada ze son tam skoncila resp. Ze ma vyhodili lrbo sama by som neodisla a pri tej jeho by som dosla o nervy...takzw twk...