Ako by ste riešili? Chcela by som byť tehu, ale momentálne sa nedarí, mám veľa stresu v práci. Išla som na PN ktorú mi však dala iba na 2 týždne, za tie 2 týždne si inú prácu nestihnem nájsť. Ako by ste to riešili? Nechcem ísť na ÚPSVaR kvôli tomu, že mi potom nevýjde materská a nikdy som tam ani nebola :( Neviem čo robiť
nedala som výpoveď, som na PN len ja sa tam nechcem vrátiť, viem, že môžem niekam nastúpiť a otehotnieť a bude to blbé, ale čo mám robiť, keď mi nechce predlžiť PN?
Ja chápem všetkému čo vy hovoríte nová práca, zaúčanie, všetko s tým spojené. Táto práca je v štátnej sfére je to veľký zaberák , denne 300km v aute, práca do noci, proste to už nedávam, chcem si nájsť niečo kľudnejšie
@janussa69 Ja som mala dost vazny potrat vo vyssom stadiu, bola som na tom psychicky aj fyzicky horsie...Potrebovala som si dlhsiu dobu oddychnut, tak som dala v praci vypoved, kedze bola naozaj stresujuca. 5 mesiacov som bola na urade, oddychla som si, vela sme s muzom cestovali, sustredila som sa iba na seba, bolo to super obdobie ☺️. Nasledne som si nasla pracu a este pocas skusobnej som otehotnela, dokonca som bola okamzite na PN, kvoli rizikovemu tehotenstvu 🫣 zamestnavatel bol troska zaskoceny, ale bral to naozaj super s nadhladom a osobne si myslim, ze na taketo situacie musi byt zamestnavatel pripraveny, ked prijme mladu, bezdetnu babu. Takze sprav, ako uznas za vhodne, nejaku pracu si urcite najdes.
A skus este pohladat nieco o ochrannej lehote pre tehotne, mari sa mi, ze ak by si aj isla na UP a bola nezamestnana, ak otehotnies do par mesiacov, mas stale narok na matersku (mozno niekto poradi detailnejsie)
Ja výplatu dostanem, ja som len na PN, toho sa nebojím, pracujem pod Bratislavou, len cítim sa nefér voči kolegom, kt. ma musia zastúpiť a všetko do kppy proste
Jasné, veď ťa môžu pokojne vyrazit aj v tej novej práci počas tých prvých troch mesiacov, tam sa s tebou nebudú maznať. A keďže si tehotná a neoznámiš to dopredu, tak z toho môžeš mať takisto problém. A ak už budú vedieť, že si tehotná, tak ťa zase ani nemusia vziať.
A ako dlho sa snazite, ze si myslis, ze je to zo stresu?
Napr ja som mala problém v práci, síce to už je veľa rokov. Ale ja som normálne povedala dr, že nevládzem psychicky, nemohla som jesť, a dala mi PN na psychiku, po mesiaci ma odporučila ku psychiatrovi, a to vieš ťahať ajajajaaaaaaj. Ale pokiaľ si chceš natiahnuť PN, tak neviem, ci sa ti to bude rátať do materskej
@elenka.k prečo? Veď aj tehotná môže pracovať kľude celé tehotenstvo keď sa cíti dobre.
@janussa69 veď si hľadaj novú prácu popri tejto súčasnej, pohovor si dohodneš buď po svojej pracovnej dobe, alebo si zoberieš dovolenku, lekára (ano aj keď oficiálne sa to nedá), náhradné voľno, proste podľa možností.