Pracujem v obchode a nenávidím to, práca je pre mňa zdĺhava a nudná…chcela by som pracovať v materskej škôlke mám do toho ísť?
@egonsk Ďakujem 🙂 a prosím ťa, to vzdelanie je stredná škola, vysoká alebo akreditovaný kurz? Lebo všade je to popísané inako, našla som škôlku kde im stačí len akreditovaný kurz, mám školu sociálno výchovného pracovníka ale to asi ešte potrebujem pedagogiku?
Žiadny kurz nestačí. Buď dvojročné štúdium na PASA alebo VŠ minimálne Bc.
sukromne skolky mavaju ine (slabsie) poziadavky ako statne. Idealne ja sa informovat v konkretnej skolke... ale kurzy nepredpokladam, ze su a ze by stacili.
@zuzanockamt Tak ale niekde ano keď to tam píšú😁jasné že vysoká škola bude asi lepšia alternatíva
Autorka
Môzem ťa poprosiť o link na ten inzerát a na ten kurz? Štátna MŠ to nebude.
@zuzanockamt písali že je potrebný kurz opatrovania detí
@zuzanockamt štátna asi nie čítala som to tak zbežne
To v štátnej MŠ určite nestačí. Tak ako som písala vyššie. To možno stačí do súkromného centra.
@zuzanockamt O čo ti ide? Som si to vymyslela aby som ťa zaujala alebo čo?
Je to to podobné a už ľutujem že som sa niečo pýtala
Do štátnej MŠ akreditovaný kurz opatrovania detí nestačí.Z akej inštitúcie je ten inzerát?
Pozistuj si a chod do toho ak máš vzťah k deťom...snáď sa bude dat dorobiť skola aj popri práci v skolke....ale aj skola socialno vychovneho praconikq je dobry zaciatok......véd nikto z neba múdri nepadol....učíme sa celý život a ak to chceš robiť....je fajn ist za tým....nie všade vyžadujú VS.....držím palce
Sa mi zdá že teraz ti už ani nestačí stredná ale musíš mať aspoň Bc do mš.
@pieksamaki neda sa dorobit. A idealne je mat aspon Bc. VS. Chcela som tento rok a teda zamestnat bez toho ta nemozu a na VS ani na odvolanie ma nezobrali.
Autorka, nezavzdušňuj sa. Zuzana sa ťa opakovane pýta, kto inzeruje tú ponuku a aby si poslala link. Pýtala si tu rady. Ak chceš skutočné rady, musíš prijať aj tie, ktoré sa ti nepáčia. Pretože ako tu odznelo, v štátnej materskej škôlke ti kurz nestačí. Podmienky vzdelania sú tam stanovené zákonom. A ten nepovoľuje kurz. Súkromné škôlky ak nemajú status škôlky ale sú akože detské centrum, tak idú aj mimo zákona. Ale pridaj link a dostaneš konkrétnejšiu radu. Ak ju skutočne chceš. Ak nechceš, tak prosím ťa nechci robiť s deťmi. Tie vyžadujú veľa trpezlivosti a ty zatiaľ nemáš trpezlivosť ani na rady, ktoré ti nevyhovujú.
@zuzanockamt do jaslí stačí akreditovaný kurz, keďže jasle nie sú štátne.. druhá vec je, že možno nižšie/vyššie v inzeráte bolo spomenuté, v akom odbore má mať vzdelanie 🙃, len to sa už nedozvieme
@denkabemommy Autorka sa ale pýtala na MŠ, tak som jej odpovedala.
Tento kurz vyžadovali u nás v meste do jaslí. Do materskej školy chcú aspoň pomatititné štúdium....
@pieksamaki Ďakujeem
@melanta Áno chcem robiť s deťmi to pred tým som písala v práci a došlo kvôli mojej nepozornosti k nedorozumeni. Už aspoň viem že do škôlky teda potrebujem vysokú školu a niekde pri opatrovaní detí stačí kurz 🙂.
Och toľko neprávd, polopravd.Autorka nikde nepíše, že chce pracovať v štátnej škôlke.
@denkabemommy jasle sú AJ štatne.
Autorka sú škôlky súkromné, ktoré patria pod ministerstvo školstva sú zaradené do siete a musia ísť podľa ich osnov dostávajú od nich prispevky, alebo súkromné, ktoré majú svoj učebný systém atď...a sami si určujú s akým vzdelaním príjmu učiteľku aj bez vzdelania...
Na to, aby si bola v škôlke potrebuješ minimálne 2 r pomaturitne, ale su škôlky, ktoré tak urgentne potrebujú ľudí, že ťa príjmu aj bez vzdelania a podmienkou je nástup do školy a do 4 r musíš ukončiť vzdelanie.S touto školou môžeš byť vychovávateľka v družine, asistentka v škole, učiteľka v MŠ....VŠ musí mať pedadog pri predskolakoch, ale myslím, že stačí jeden za škôlku už to nesledujem.
@luccija Fuu tak ďakujem😁
A ešte niečo ..keď do toho pôjdeš choď radšej do súkromnej kvôli menšiemu počtu detí v triede a vyššiemu platu.Neviem v akom kraji bývaš ako to je u vás s pracovnými ponukami, lebo sú kraje kde je miesto v škôlke, až do dôchodku a po znamosti.
V štátnej môžeš mať aj 25 deti v triede.Ja som bola v súkromnej a mala som 12 deti max plat výborný, ale zase bola som veľmi velmi často chorá
@luccija No bola som v Bratislavskom kraji a tam by som asi na začiatok išla do súkromnej škôlky no sťahujem sa do Trnavského kraja a tam asi veľa možností na výber nie je :D. Ale ďakujem moc.
ak mas vztah k detom a vies si spravit potrebne minimum (vzdelanie), kludne do toho chod.