Ahojte, predstavte si, že si zmeníte priezvisko, bez vydaja, zaplatíte si 100e a zmenía Vám ho, už máte v systéme pod svojim rodným číslom nové a novým sa už aj predstavujete, ešte stále čakáte na vydanie nového OP (do pár dní by už mal byť, lebo za vodicak a pas mi už poslali SMS, že sú pripravené na vydanie). A dnes idete na pohovor, je dosť možné, že vás vezmú okamžite na další deň.
Môžem uviesť, že som sa vydala? Lebo na diplome mám stare priezvisko. Pýtajú si zamestnávatelia sobášny list alebo take niečo? Alebo im staci povedať vydala som sa a ukázať nové doklady bez dokazovania, že som sa naozaj vydala? Kebyže sa to da, poviem to radšej, ako uvádzať pravý dôvod zmeny priezviska bez vydaja.
Vďaka.
Aha, tak ked je to bezne, tak klam aj Ty. Potom sa nemusis ani pytat.
A prečo nemôžeš povedať pravdu?
No keďže ty na novej občianke budeš mať zmenené aj rodné priezvisko ktoré budeš všade uvádzať tak im časom dôjde že vydatá nie si. Však im normálne povedz že si si priezvisko zmenila, ich je do toho nič že prečo
Ved ako som napisala, tak klam a nemusis sa potom nikoho pytat, ci mas klamat, ked si presvedcena o tom, ze je to v poriadku. To, ze si o tom druhi ludia (napr. ja) myslia nieco ine, to Ti moze byt predsa uplne jedno, dolezite je, ze Tebe nevadi klamat.
Normálne povedz že čakáš na nové doklady s novým priezviskom.bodka,punktum.ja mám na diplomovej pri zvislo za slobodna v tejto praci má dokonca po MD nepýtali ani kópiu diplomu🤭🤭🤭načo to rozoberať...papier k vydaniu nového OP predpokladám máš,mzdárka mi poslala tabuľku kde som jej vypmila osobné údaje. A keď bude potrebovať kópiu OPnurobi si keď ho už budes mať. Netreba vyrábať problém tam kde nie je.
A zo skúseností to poviem že budúci zamestnávateľ si cení vo veľa prípadoch úprimnosť. Ja som bola tesne po hysterktomii nepovedala som diagnózu(nepýtali sa)keď som nastupovala po dvoch mesiacoch po operácii len som povedala že nemôžem ešte 4 mesiace dvíhať veľmi ťažké veci,ale že už som ok. Nikto to nerieši,keď potrebujem pomoc popýtam si. Ak by som sa vykrucala už vidím ako môj terajší šéf nama pozerá jak na idiota.
Nehovor nič,pre pána jana....iba to čo musíš....ja sa budú pýtať povedz úprimne že si si zmenila priezvisko z osobných dôvodov. Ak by sa vypytovali a tlačili osobne by som do takej firmy nastúpiť nechcela
Ja žasnem aký prostý ľud
Neviem..ja som nastúpila do práce v auguste, v septembri som sa vydala a do práce som niesla sobášny list, ktorý mám založený v osobnom spise
Odpoveď: z osobných dôvodov🙄ostatné och nemá čo zaujímať
@avanka ale ty si menila údaje už existujúce autorka ešte len nastupuje
Ide o to že ty vo všetkých papieroch v novej firme musíš vypisovať to nové priezvisko ako tvoje rodné... Čiže budú vedieť že ich klameš. Naozaj ak sa budú pýtať radšej na rovinu povedzte že si si zmenila. Mňa sa nikdy nikto nepýtal že prečo
Áno,tak to je iné...povedz, že z rodinných dôvodov a hotovo, nikto nemá právo z teba ťahať osobne dôvody
nemyslím to, že máš vysvetľovať niekomu detaily. Do toho ich nič. Proste povedz, že nový občiansky bude o pár dní, a ak sa budú moc pýtať, z osobných dôvodov. Ale normálne sa ťa nemajú pýtať ani na stav ani počet detí, tak nemyslím, že by sa ťa toto pýtali.
To by som chcela vediet, ako budes dalej rozvijat toto klamstvo, ked ta vezmu. Bezne otazky od kolegov typu ako sa ma manzel, kde pracuje, ako ste sa zoznamili, kedy ste mali svadbu....
Jasne, ze klam. Len si potom ved dennik, aby si vedela, co si komu povedala.
A nezabudni potom, ak sa budes chciet naozaj vydat a budes tam este pracovat, ze ak ide o nabozensku instituciu, urcite budu podpichovat ohladom rozvodu pred novym sobasom 🙂
Vydala nie…aj ja som musela dokladat sobasny list. Normalne povedz, ze cakas na nove doklady.
Made my day. Tak nepovieš, že kvôli otcovi lebo nábožensky orientovaná spoločnosť, ale klamať že si vydatá to je ok.
Najkratšia cesta je tá rovná. Povieš: čakám na vydanie nového OP, zatiaľ vám viem vyplniť osobný dotazník bez OP.
Možno sa ťa ani len nebudú pýtať. No isto by som netvrdila, že som sa vydala, ak by to nebola pravda. Ak by sa ťa aj pýtali, tak prste povieš, že to nechceš rozoberať a hotovo
Ale Ty nie si vydatá... Zmenila si si priezvisko. Ja som kópiu sobášneho listu pekne niesla do práce. Aj keď som už ako vydatá nastupovala do novej...
Neviem, kde sa pohybujes, ale slusny clovek neklame - pravdepodobne to mas z rodiny, pohybujes sa medzi takymi ludmi, ale slusny ludia neklamu.
Ak by si mi raz zaklamala ako podriadena, mas vazny problem a hlavne cely cas v praci sa s tebou bude niest, ze si klamarka a nedoveryhodna osoba. Potom necakaj v zivote dobry job, povysenie, pekny plat...
Okrem toho sukromne veci sa na pohovore nerozoberaju. Kebyze mi povies, ze si menis priezvisko, absolutne neriesim pozadie. Vobec ma to nezaujima. Realne tvoj sukromny zivot, pokial nema vplyv na pracu, nikoho nezaujima
Ideš na pohovor. Nie podpisovať pracovnú zmluvu. Takže doklady od teba nikto pýtať nebude s najväčšou pravdepodobnosťou. Ak k tejto otázke predsa len príde, povedz ako už bolo poradené, k zmene mena ťa viedli osobné dôvody. Žiadne klamstvo a už vôbec nie, že si vydatá ak vydatá nie si. Áno, na pohovoroch sa bežne klame, hlavne ak ide o nižšie pozície, ale ja osobne to vždy odhalím, viem proste odhlaliť, že človek klame. Potom to môže byť aj najlepší kandidát na svete, nemá šancu prejsť. A odporúčam zapracovať na tvojom sebavedomí. Pýtaš sa tu, či máš klamať a na reakcie že klamať sa nemá si ešte aj nie príjemná.
A ešte jedna vec. Píšeš, že ide o nábožensky orientovanú spoločnosť. A ty tam chceš začínať klamstvom. Nie je klamstvo hriech?
A vies, ze v obcianskom (na druhej strane) mas uvedene aj rodne priezvisko?
Ja som po vydaji davala zamestnavatelovi sobasny list (kopiu do mojho spisu) , lebo ho chceli, preco neviem. Rok 2009,statna skola.
neklamala by som, aj tak by sa po case dozvedeli, ze si vydata nikdy nebola. a ani nevies, ci sa na nieco take budu pytat. nechala by som to tak a ak by k tomu aj doslo, tak by som normalne povedala, ze som si ho zmenila a hotovo
Chces zacinat v novej praci klamstvom? Mna sa teda nepytali na ziadnom pohovore na take nieco a tiez mam na diplomoch ine priezvisko.