Ahojte, pracujem v statnej správe a som na zastupovanie počas MD a RD, ale teraz berú nových zamestnancov a nám chcú zmeniť zmluvy, že dajú na rok a tým novým zastupovanie. Mne osobne sa to nepozdáva a nechcem mat na rok, mám pocit, že nám nechcú po roku predĺžiť zmluvu a preto to robia, otázka znie, či môžem odmietnuť a trvať na zmluve čo mám zastupovanie počas materskej, lebo veď to som len od mája...dakujem za skúsene rady
@zuzdav jedine že ti dajú podpísať dohodu a tam budeš mať odstupné, výpoveď musí byť buď porušenie prac.disciplíny(musíš mať 2upozornenia) alebo vo vážnom prípade hodinová výpoveď či potom zrušenie prac.miesta - iný dôvod tam nie je ....čiže ak chcú aby si odišla tak zväčša sa ponúkne dohoda s odstupným - alebo sa budú hladač "chyby"aby si mala vytýkacie listy
@zuzdav tak teoreticky je lepšia zmluva na rok, nikdy nevieš kedy sa vráti tá čo je na MD alebo RD - môže sa vrátiť hneď po MD....a ty si na zastupovanie počas materskej , nie na zastupovanie konkrétneho človeka