Zamestnala som sa na úrade, kde som po väčšine času trávila sama, šéfka chodila 8 dní v mesiaci a aj to bolo niekedy moc. Pracovnú zmluvu mi nastavila na pracovnú dobu od 8:16.30 po našej dohode úrad otvorila od 8:15.30, keďže mám malé dieťa a prax v odbore bola som na úrad sama. Teraz zamestnala kolegyňu, ktoru učím všetko od začiatku čiže mám robotu aj s ňou a zaucanie trvá tak pol roka a ona prišla s tým, že nám rusi obednu prestávku čo aj chápem, máme sa vystriedať ale už ideme robiť do 16.00 hod. co mne vôbec nevyhovuje skrz malého a postavila má pred hotovú vec plus keď bude ona v robote čo je každý týždeň inak tak tam s ňou zostaneme, čiže neviem nikdy ako budem robiť. Robotu je slabo platená po 9 rokoch odbore mi chodí tak 580e a veľkú zodpovednosť, prácu som brala len pre pracovnú dobu a teraz neviem čo s tým. Nepáči sa mi celý prístup, nemyslím, že má vyhodi keď sa ozvem keďže nemá náhradu za mňa a ona do práce chodiť každý deň nebude určite. Tak čo mám teraz robiť? Rozmýšľam,že si nájdem aj iné miesto keby mám už tak robiť s vyšším platom.
Ja na tvojom mieste jej otvorene poviem, že bohužiaľ kvôli dieťaťu si nemôžem dovoliť takto pracovať, a teda ak trvá na takýchto podmienkach, tak si budem musieť hľadať inú prácu. Čo na to povie. Možno ak sa jej takto akoby vyhrozíš odchodom, tak to s ňou pohne a nejak to zmení v tvoj prospech, ak ani tak nič nezmení, nuž potom naozaj pohľadáš inú robotu. Veľa zamestnávateľov keď ich človek postaví pred výpoveď, tak zrazu otočia. Proste to skús a keď to nezaberie, pôjdeš preč.
Pracovnú dobu máš do 16:30, takže nemyslím, že ťa postavila pred hotovú vec, ak chce aby si pracovala do 16:00. Že doteraz si mohla pracovať iba do 15:30 bola jej dobrá vôla. Ak máš pracovnú dobu podľa pracovnej zmluvy do 16:30, tak môže vyžadovať aby si dovtedy aj reálne pracovala. Ak ti to nevyhovuje, môžeš ju opätovne požiadať o výnimku, ale nie je povinná ti vyjsť v ústrety. Ty si zato povinná pracovať dovtedy ako máš dohodnuté v pracovnej zmluve. Chápem, že kvôli dieťaťu to je nie ideálne, ale v tomto prípade je v práve zamestnávateľ. Takže ak ti nevyjde v ústrety, v takom prípade sa buď tomu prispôsobíš, alebo musíš hľadať iné zamestnanie.
Je to na tebe, mozes sa ozvat, ze ti to tak nevyhovuje a uvidis co ti povie. Ako sa k tomu postavi. Skus si pozriet nieco zatial, aspon aby si mala predstavu, ci nebudes mat problem si najst nieco nove 🙂
Keď toto je ťažko. Lebo fakt je, že nechce od teba aby si tam bola dlhšie ako je oficiálne pracovná doba. V tomto prípade myslím, že má na vrch tvoj zamestnávateľ :/
Kvoli pol hodine by som sa urcite neburila. Neviem, kde inde zozenies taky perfektny pracovny cas. Vsak len do 16, nie do 18 alebo viac.
Ahoj, konkretne co mas robit ti nikto asi neporadi, musis sa rozhodnut sama a zvazit si co je pre teba dobre a ci ta praca aj bavi. Ja ti poviem moj priklad..zacala som robit v skolstve. Praca- tak isto nikdy neviem ci sa mi podari odist normalne na cas plus vela hodin stravenych papierovackami pripravami a vsetkeho okolo toho. Plat 500€. Ak si vezmem pracu 20hod. tyzdenne som na tom istom akurat ze by mi praca skoncila ako opustim budovu.Dotoho kolektiv nic moc. Ak by som nemala deti 100% to nerobim...preto si zvaz vsetky pre a proti...