Zmena pracovného času

erika1582
21. aug 2022

Dobrý večer, potrebujem si len potvrdiť či som si to dobre "vygooglila". Nastupujem po rodicovskej dovolenke naspäť do práce, predtým to bola práca na jednu zmenu( tak mám aj v zmluve), teraz je to dvojzmenna pozícia. Vraj môžu mi to zmeniť,.Vyhavaraju sa na kolektívnu zmluvu, ale zákon je nad kolektívnu zmluvu. Musia mi po nástupe dať primerané prac. miesto, čas, hrubú mzdu,.... ako pre nástupom na materskú. Ak nie tak odstupné. Ak nie opravte ma. Ďakujem

viestta
21. aug 2022

@erika1582 po rodičovskej ti nemusia ponúknuť nič. Toto co píšeš platí po návrate z materskej, návrat na rovnaku pozíciu.

spadnutaslivka
21. aug 2022

Žiaľ, v mnohých firmách sa to rieši tak, že ti dajú takú robotu, že ťa to samú donúti odísť. Čiže nevyhodia ťa a ani ti nemusia dať odstupné.

matullienka
21. aug 2022

Je to tak ako píše @viestta

luliu
21. aug 2022

Nemusia, je to na tebe, nesuhlasis, dáš výpoveď a to je bez odstupneho

erika1582
autor
21. aug 2022

Oni mu dávajú tú istú pozíciu , len je tam zmena prac.zmeny.

matullienka
21. aug 2022

@erika1582 len po rodičovskej už ti nemusia dávať rovnaké podmienky ako si mala predtým

kris_tin257
21. aug 2022

Po rodičovskej ti musia garantovať iba plat čo viem a to je všetko, pracovné podmienky ti môžu zmeniť

danielinaa
21. aug 2022

Presne ako baby píšu, máš smolu. Co si uviedla, platí, len pre materskú. Zákon je na ich strane, nie na tvojej.

erika1582
autor
21. aug 2022

😔škoda, Viem , ze po RD nemusím dostať tú istú prac.poziciu len som myslela, že zmluva musí byť dodržaná...nie ísť do horších podmienok. Ale ďakujem Vám žienky, lebo človek všetky možné odpovede vygoogli.