Dobrý večer, potrebujem si len potvrdiť či som si to dobre "vygooglila". Nastupujem po rodicovskej dovolenke naspäť do práce, predtým to bola práca na jednu zmenu( tak mám aj v zmluve), teraz je to dvojzmenna pozícia. Vraj môžu mi to zmeniť,.Vyhavaraju sa na kolektívnu zmluvu, ale zákon je nad kolektívnu zmluvu. Musia mi po nástupe dať primerané prac. miesto, čas, hrubú mzdu,.... ako pre nástupom na materskú. Ak nie tak odstupné. Ak nie opravte ma. Ďakujem
Žiaľ, v mnohých firmách sa to rieši tak, že ti dajú takú robotu, že ťa to samú donúti odísť. Čiže nevyhodia ťa a ani ti nemusia dať odstupné.
Je to tak ako píše @viestta
Nemusia, je to na tebe, nesuhlasis, dáš výpoveď a to je bez odstupneho
Oni mu dávajú tú istú pozíciu , len je tam zmena prac.zmeny.
@erika1582 len po rodičovskej už ti nemusia dávať rovnaké podmienky ako si mala predtým
Po rodičovskej ti musia garantovať iba plat čo viem a to je všetko, pracovné podmienky ti môžu zmeniť
Presne ako baby píšu, máš smolu. Co si uviedla, platí, len pre materskú. Zákon je na ich strane, nie na tvojej.
😔škoda, Viem , ze po RD nemusím dostať tú istú prac.poziciu len som myslela, že zmluva musí byť dodržaná...nie ísť do horších podmienok. Ale ďakujem Vám žienky, lebo človek všetky možné odpovede vygoogli.
@erika1582 po rodičovskej ti nemusia ponúknuť nič. Toto co píšeš platí po návrate z materskej, návrat na rovnaku pozíciu.