Zmena práce - skúsenosti s prácou

22. júl 2024

Ahojte, už pár rokov som uvažovala nad zmenou ale bohužiaľ som nemala možnosť. Mala som dobrú pracovnú dobu a dobrý plat, no tá daň, ktorou som zaplatila mi už nestojí za to. Denne som chodila so stresom do práce, musela som tlačiť na plán ale cítim, že potrebujem menej stresu, už to nezvládam. Mám 2 VŠ a bohaté pracovné skúsenosti ale už by som chcela kľud. Kľudne horšiu pracovnú dobu a za menej peňazí (už si to môžme dovoliť) ale odpracujem a kľud. Ani v práci nechcem už stresovať. Dostala som ponuku ísť pracovať do solária, klasika krátky dlhý týždeň, plat nie je až tak zlý, prácu by som tiež určite zvládla. Trocha ma ale brzdí, že idem z takejto pozície na takú. Urobila niektorá takéto (možno pre niekoho krok späť) rozhodnutie? Ste spokojné?

salome123
22. júl 2024

je to prilis velky skok smerom dole ☹ skus hladat nieco ine.

laura164
22. júl 2024

Áno, ja som niečo iné vyskúšala, tiež mám 2 VŠ a išla som o polovicu menej platenej práce, vydržala som tam 3 roky, skôr som bola nadšená, že si oddýchnem od tej starej roboty, ale kopili sa tam veci, robota za iných 5 ľudí pripadla mne, lebo som bola rada, že môžem robiť niečo iné a robila som to dobre, rýchlo, tak mi nabalili aj iné veci a časom sa to stupňovalo, že som dala výpoveď a vrátila sa k starej práci 😄 môžeš to vyskúšať, uvidíš ako to budeš mať, kto neskúsi nevie. A solarko je asi taká kludnejsia práca a keď sa ti nebude páčiť, môžeš hocikedy odísť a vrátiť sa k pôvodnej práci 🙂

doriiis
22. júl 2024

V prvej polovici píšeš,že si rozhodnutá,že potrebujes menej stresu,odrobiť a ísť domov.
Potom zas že ideš na takú slabú pozíciu.
Vieš vôbec,čo chces? Tak nechaj solarko niekomu,kto vie čo chce a ty si nič psychiku ďalej.Co ti nato iné povedať?

egonsk
22. júl 2024

tiez citim, ze som po 25 rokoch vyhorel, zdravie ma podlomene a zvazujem uplne inu pracu ako tu v com som uznavany odbornik. Osobne myslim, ze ked to tak uz citis, je vhodny cas to aj realizovat, pokal nemas fakt silne dovody este zotrvat. Ja tento krok s 95% pravdepodobnostou urobim do konca tohto roku tiez... tych 5% je nie koli presvedceniu, ale koli moznych necakanym vydavkom este, ktore mozu dovtedy vzniknut a o par mesiacov by predlzili moje rozhodnutie.

melanta
22. júl 2024

Ak by si cítila, že chceš ísť s tvojim vzdelaním, praxou, zručnosťami robiť do solária, tak by som ti napísala, že choď. Ale ty to tak evidentne necítiš. Ty len zrejme chceš čo najskôr zmenu. Máš 2 možnosti - počkať, kým nájdeš job, pre ktorý sa budeš cítiť naozaj. Alebo zobrať to solárium, nikde ho nespomínať (myslím v CV) a popri tom si hľadať to, čo by si ozaj chcela. A to solárium využiť na reset. A napadá mi ešte jedna možnosť, ktorou som išla ja, keď už som ako zamestnanec bola unavená, hoci som mala super job a peniaze. Našla som si job za ešte viac peňazí a menej práce a absolútne žiadny stres. Takže skús porozmýšľať aj nad takouto alternatívou. Či napríklad vieš tvoje zručnosti využiť v podnikaní. V takom, ktoré nebude znamenať viac práce a viac stresov, pretože podnikanie je často oveľa stresujúcejšie ako zamestnanie.

veltraud
22. júl 2024

Ja som odchadzala po 12 rokoch zo stresovej prace, ale velmi ma bavila, bola ziva, dynamicka, dala mi vela (aj vela nadcasov 🙂). Presla som na druhu stranu prace, v podstate vyuzivam know how, ktore mam, ale asi so stvrtinovym stresom, kratsou pracovnou dobou a za viac penazi. Dokonca sa niekedy pristihnem pri tom, ze sa nudim. Na druhu stranu, ide o korporat a mam niekedy problem nabehnut na korporatny zivot a pravidla. Aj predtym to bola korporacia, ale s tou sucasnou sa neda porovnat. Osobne si myslim,ze praca v solarku ta skor ci neskor odrovna, nebude ta naplnat, budes si uvedomovat, ze mas na viac...skus najst nieco, kde vyuzijes svoje vedomosti a schopnosti.

libusak
22. júl 2024

To je velmi velky skok. Skus pohladat este trosku ak sa da