Ahojte, chcem sa opýtať ak pracujem prvý rok po strednej škole a chcem zmeniť prácu teda lepšie povedané zmeniť iba lokalitu práce láka ma to isť niekde ďalej spoznať niečo nové vyznie to zle v životopise? Prácu si hľadám ďalej od mesta, v ktorom pracujem teraz lebo ma to láka a zas veľký rozdiel v ceste nieje možno 10 minút. V tedaješej práci nemám nejak problém, šéf ma chváli, ale predsama to láka isť ďalej,kedže mám pocit, že by som rada získala zas nové skúsenosti a nestálala na rovnakom mieste. Strach mám iba ako to vyznie v životopise a ako to pochopia na pohovore dala som si žiadosť do rovnakej spoločnosti ako rok dozadu kde ma aj zobrali ale odmietla som nakoniec kôli bližšej možnosti práce a rada by som dostala priležitosť znovu.
Ja si myslim, ze ked je to tvoja prva praca, tak ju pokojne mozes zmenit po roku. Po skole clovek este skusa a hlada co mu najviac vyhovuje
Nie je problém ak človek občas zmení prácu. Podstatný je dôvod. Ty píšeš, že chceš sa posunúť do inej lokality a potom napíšeš že tá iná lokalita je ďalej 10 minút. Pre mňa ako pre headhuntera je toto doslova smiešny dôvod. Kvôli 10 minútam cesty sa práca nemení.
@melanta Preco? Vsak ked je to nejaka monotonna praca,co jej neponuka dalsi rozvoj,na to sa po roku da prist,nie? To neznamena,ze ked je rok po maturite,musi jej hned prva praca sadnut na 5 rokov,ci? Ja som bola po maturite v prvej praci 3 mesiace. Zistila som,ze to absolutne nie je pre mna a hladala som si iny typ prace.
Chceš zmeniť lokalitu o 10 minút cestovania ďalej. Potom napíšeš, že si to pred rokom odmietla kvôli terajšej práci, ktorá je bližšie a teda znova chceš ísť ďalej.
Co sú toto za dôvody? Bud to nie je pravý dôvod, alebo _____ doplnit sa dá kadečo, no nič mi nedáva zmysel. 🙈🤷♀️
@iwesska ja vychádzam čisto z toho, čo autorka napísala. Nepíše nič o tom, že by v tejto práci bola nespokojná, píše, že tam nemá problém, ale chce vyskúšať niečo nové a chce ísť lokalitou ďalej. Takže ja by som na jej mieste skúsila posun v súčasnej firme. A určite by som nekomunikovala, že sa chcem pohnúť lokalitou preč, ak potom napíšem, že ide o lokalitu o 10 minút ďalej. To nie je žiadna zmena lokality. Ja som za to, aby mladí ľudia skúšali a našli sa. Ale s rozumom. A som za to, aby človek ak nie je spokojný, odišiel aj po mesiaci, kľudne aj po 2 dňoch. Ale tu mi to príde úplne bez logiky a to jej môže ublížiť, ak bude neskôr na HR pôsobiť ako človek, ktorý vymýšľa. Pretože je veľký rozdiel mať logiku v zmene pozícií a zamestnávateľa a je rozdiel vymýšľať a skúšať bez logiky.
@melanta A preco by nemohla vymyslat, ved nema 5 rokov do dochodku. Tych 10 minut do inej lokality moze znamenat, ist do ineho mesta, mozno ju v tejto praci uz chyta ponorka a ma chut na zmenu, spoznat novych ludi. Toto jej posun v sucasnej praci neposkytne. Vobec si nemyslim, ze by si tymto pokazila zivotopis, ked sa jej niekto niekedy v buducnosti bude pytat, preco po roku menila pracu, staci povedat, dostala som lepsiu pracovnu ponuku, prestupila som, aby som sa naucila nove veci a niekam sa posunula.
Ďakujem v lokalite nastal preklep je to rozdiel cca 30 minút od súčasnej práce (autom). Pozvali ma na pohovor uvidíme ako to dopadne
Keby si kazde 3 mesiace striedala pracu,to by vyznelo blbo. Ale takto sa ozaj nemusis trapit ako to vyznie. Zamestnavatel oceni skuseneho zamestnanca. Cim viac skusenosti tym lepsie. Kludne vyskusaj. Si mlada,treba naberat skusenosti a hladat,co ti vyhovuje. Ja cely zivot dochadzam. Nejako mi to tak viacej vyhovuje. U nas v meste nie je firma s mojim zameranim,ktora prijima ludi,takze som odkazana na dochadzanie.
Nevyskusas nevies...Kludne povedz na pohovore,ze v sucasnej praci sa uz nemas kde posunut, a preto hladas novu pracu. Len si potom daj pozor,aby sa to neopakovalo kazdy rok.