Zmena práce po rodičovskej dovolenke

cecil36
16. dec 2013

Baby, zaujíma ma či niektorá z vás menila oblasť práceo skončení RD. Myslím tým napríklad či sa ste sa kvôli nedostatku pracovných miest museli napríklad rekvalifikovať prípadne ste začali robiť niečo čo vás baví. A tak sa napríklad z asistentky stala cukrárka alebo zo z ekonómky masérka. Zaujímajú ma dobré nápady, ktoré vás nenechali sedieť doma na podpore, ale živia vás. Rada by som takto ukázala mojej kamarátke, že aj keď už nebude pracovať v oblasti, ktorá ju doteraz živila (keďže momentálne sa v jej pracovnej oblasti presadit ani uživit nedá), nemusí zostať na podpore či mužovi na krku.

mima4
16. dec 2013

@cecil36 ja taku skusenost nemam, ale pokial nie je mozne sa kamaratke v danej profesii uplatnit (napr. klesol dopyt po danej profesii), ake ma ona predstavy o svojom dalsom fungovani?

saurian
16. dec 2013

@cecil36
ahoj
ja som este na RD, ale napr moja svagrina bola 6 r na RD, a nedarilo sa jej zamestnat. tak si prenajala maly obchodik, kde predava knihy a kreativne potreby, a celkom sa jej dari. a myslim ze sa jej aj takato praca paci. a kedze si zalozila zivnost a splnila podmienky, tak jej bol schvaleny z UPSVaR aj nejaky prispevok. nemam sice prehlad o jej prijmoch a vydavkoch, ale predpokladam ze extremne nezbohatne, ale na svoju "vyplatu" si urcite zarobi.