Zmena práce kvôli peniazom

30. mar 2024

Ahojte. Zmenili ste v živote profesiu kvôli peniazom?
Síce som vyštudovala to, čo má baví, no v reálnom živote naozaj zisťujem, že je to náročné čo sa týka financií. Je to slabšie ohodnotená práca, ide o tabuľkový plat. Zvažujem zmeniť oblasť a odísť do lepšieho. Ovládam a mám vystudované jazyky, a tak s ďalšou prácou na sebe viem zmeniť profesiu.
Otázka znie, či ste niektorá musela takto zmeniť prácu, ktorú máte veľmi radi za niečo, čo vám prináša viac peňazí, ale nie je to úplne to, čo ste v živote chceli.
Stále ale myslím na budúcnosť. Chceme s priateľom časom svadbu, kúpiť si vlastné bývanie a mať deti. Ak ste zmenili, neľutuje to, že pracujete najmä kvôli peniazom?

tundra
30. mar 2024

Je to vec pohladu.Najlepsia kombinacia je,ked ta praca bavi a je slusne ohodnotena,alebo z konicka sa stane praca.Mam pracu,ktora ma velmi nebavi,ale prinasa financny benefit,ktory by som pri praci,ktora ma bavi nedostal🤣🙈.Hovorim si,ze nemôzem mat vsetko a preto som to prestal riesit.Drzim palce😉👍

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
heleninamama
30. mar 2024

Do práce chodím najmä kvôli peniazom. Ostatné veci sú len príjemný benefit. A platí priama úmera - čím viac peňazí, tým viac ma tá práca baví.
Teraz si mladá, zdravá, silná, tak sa uč, pracuj a plň si sny. Peniaze sú potrebné a určujú kvalitu života, aj keď mnohí túžbu po nich znevažujú. Keď máš víziu, všetko zvládneš. A ak sa bojíš stresu a vyhorenia, to býva aj v robotách, kde platia málo. A o 20 rokov budeš za vodou a ak budeš chcieť, môžeš zvoľniť tempo.

kris_tin257
30. mar 2024

Išla som do práce ktorá ma bavila menej mala horšie podmienky ale zarobila som v nej o polovicu viac, neľutujem. Do práce chodím kvôli financiám a zabezpečeniu, to čo ma baví robím vo voľnom čase 👍

amelie2017
31. mar 2024

Ak chces zmenit, zmen. A ked sa trosku zabezpecite, vzdy sa mozes k tomuto povolaniu vratit. Mne z tvojho opisu vychadza, ze si vystudovala ucitelstvo jazykov- aj ked teda moze to byt aj nieco ine. A v skolstve je dost bezne, ze ludia odchadzaju prave kvoli platu.

lucik194
31. mar 2024

co mas vystudovane? ak to nie je tajomstvo?

autor
31. mar 2024

@lucik194
@amelie2017 Áno je to učiteľstvo a vyštudovala som jazykovú kombináciu angličtina a francúzština.
Učím teraz druhý rok. Zmluvu mám už na neurčito, takže je to taká istota. Ale plat slabý.

lucik194
31. mar 2024

no v tomto pripade, pokial nemas deti by som isla aj do vyucovania sukromnych hodin, kludne oba jazyky, online.
lenze to je pre teba len poobedie.....
aspon vyskusat. ci by si to zvladala. lebo ak budes na materskej bol by to uz rozbehnuty biznis a mala by si stále peniaze.

ono vediet teraz jazyky je nutnost. pred 20 rokmi to bolo super, teraz musis mat jazyk a nieco k nemu, nieco cim zaujmes. u teba je to francúzština, stále nou vela ludi nerozprava.
mam x kamarátok co maju vystudovany jazyk (boli sme humanitna trieda).... a vies co, nikto nerobi prekladateľa ani tlmocnika aj kebyze to robit mozu, ani neucia......

s tou kombináciou vies ist robit do mnohych korporatov, lebo frj, ale chces to? klikat cele dni za pc?

popozeraj si ponuky na profesii, čo teraz s anj a frj ponukaju. zaloz profil na linkedin a uvidis.....

autor
31. mar 2024

@lucik194 Doučovania sa trošku obávam, lebo nie je to stály príjem, ale úplne som to nevylúčila. No radšej teraz v situácii, kedy človek bude chcieť brať hypotéku a aj časom deti, by som práve radšej išla do stálej práce so zmluvou na TPP. Ide síce o väčšinou o korporáty, ale kedysi som už takto vo firme 1 rok pracovala a dali sa v tom nájsť pre mňa aj pozitíva. Bola som v kontakte s jazykom a vedela som sa časom vypracovať. No odišla som, lebo som chcela učiť.

cessy01
31. mar 2024

Áno menila som prácu kvoli peniazom po 10rokoch( deti mi odrastli tak nastal čas)bola som vo výbornom kolektíve kde som vedela po pamati každú tabuľku faktúru každý jeden proces a kolegovia za mnou chodili po rady za prácu kde som začínala v 42rokoch od nuly a mimo toho čo som robila a vedela. A teraz po takmer roku môžem povedať ze som nemohla urobiť lepšie. Za mňa skus keď sa v tom nenájdeš a budeš mat pocit ze takto žiť nechceš na pozíciu učiteľa máš dvere otvorené stále a vieš sa vrátiť a hlavne porovnať. Držím palce