Zmena práce - ako často je príliš často?

2. jan 2024

Chcem zmenit pracu po 3.5 roku. Predtym som mala 2 zamestnania, v kazdej firme som bola rok, nemohla som tam ostat dlhsie, boli to pozicie po skole na dobu urcitu. Teraz chcem zasa zmenit pracu. Je to prilis casto? Ako casto je prilis casto? Byvam v meste kde je prace dost, len sa bojim ako to bude vyzerat v zivotopise ked casto skacem z firmy do firmy. Job hopping je sice moderny trend ale aj tak mam pochybnosti a strach z neznameho. Pracujem v korporatnom prostredi na oddeleni logistiky.

anjelicek26
2. jan 2024

Viac ako 2* do roka udrie do oci..aspon mne.. Po 3.5 roku je to uplne v poriadku, s tym by som si hlavu nelamala a kludne hladala nieco noveho.

liz_lemon
2. jan 2024

je to ok, ved ako pises, boli to miesta na dobu urcitu, to mozes spomenut aj na pohovore, ak by to niekoho zaujimalo, u nas pracuje mlada baba hned po skole, ktora ma za sebou asi 5 zamestnani

ibatanecnica
2. jan 2024

vždy keď máš pocit, že je ten správny čas. Ale tak 2-3 roky je podľa mňa v pohode.

ibatanecnica
2. jan 2024

@liz_lemon ja som tiež prvé roky mala asi 5 povolaní, lebo v tej dobe dosť firiem zanikalo a dosť bolo aj zmlúv na dobu určitých. A teraz, po 20 rokoch pôjdem zase ďalej. A uvidím na ako dlho.

zmrzlinka2021
2. jan 2024

Ak si vies tie prvé dve práce odôvodniť, lebo to boli práce na dobu určitú, dá sa nad tým privrieť okom.

Vo všeobecnosti - aktuálny trend: na odborné, kvalitné a dobre zaplatené pozície už nechcú brat velmi ludí, čo často striedajú prácu. Z praxe: najcastejsie ide o ludí, ktorých firma zauca, investuje do nich a proste po pár mesiacoch je obom stranám jasné, že dotycný zamestnanec nemá mentálnu kapacitu na danú prácu. Do CV si uvedie pomaly opis svojej pracovnej činnosti, ale na pohovore je ti hneď jasné, že dokopy prd makový spravil a robil 😉

Teraz u nás už nechceme takých ludí, zbytočne nás vyčerpavajú a je nám jasné, že nič z nich nebude.

Co sa začína nám osvedčovať, sú ludia, ktorí sa vedia obhájiť, nemajú prax ale to vidíš, že chcú a budú na sebe makať.

Čiže záver: je to široko individálne, podstatné je vedieť sa obhájiť. Také, že posledných 10 rokov som mala 7 prác, lebo nikde sa neviem nájsť - tak "no go" 😉

simca06022011
2. jan 2024

nikdy som neriesila pri citani CV, kolko prac clovek prestriedal.. skor sa pozastavim nad tym, ked niekto tam ma 15rokov jednu firmu. Nie v zlom, ale pozriem co tam clovek robil, pripadne prepojenia, pripadne MD/RD :D
3,5r v praci je uplne v poriadku... kratkodobe uavzky sa daju pochopit, plus by ste sa cudovali, kolko zamestnavatelov ma taku fluktuaciu, ze naschval v skusobnej dobe prepiustaju ludi. Proste nastupi zamestanec a po 3mesiacoch ho vymenia.

viky173
2. jan 2024

toot urcite nebude problem, ine by bolo ak ich do roka vystriedas viac

hankab
2. jan 2024

3,5 roka nie je vobec kratko.
Ja menim pomerne casto, boli aj prace, z ktorych som odisla pocas skusobnej doby a nikto to nikdy neriesil.
Pokial mas skusenosti a si vhodny kandidat, tak pocas dnesnej vysokej fluktuacie su niektori zamestnavatelia radi, ze nasli vhodneho cloveka a neriesia ci si v predoslej praci bola rok alebo 5.
Rovnako ako pise kocka hore, skor by som sa pozastavila nad ludmi, ktori menia pracu po dlhych rokoch - su zvyknuti na svoj system, iste postavenie a tazsie sa im bude zvykat na nieco nove.

doriiis
2. jan 2024

Akurát dnes som sa nad týmto zamýšľala.Ked som dopisovala svoju výpoveď,ktorú dávam po 9 tich mesiacoch.

melanta
2. jan 2024

Nie je podstatné, že prvé 2 práve boli iba na rok. Podstatné by pre mňa bola odpoveď, prečo iba rok. Doba určitá odpoveď nie je. Tá sa predĺžiť na ďalší rok alebo na dobu určitú. Za ten rok si sa tam naučila všetko, vo si mohla? Za ten rok si sa nemala už mám posunúť, čo získať? Alebo skončila doba určitá a nemali o teba viac záujem? Toto je podstatné, skutočný dôvod, prečo človek odíde po roku.

melanta
2. jan 2024

@doriiis keď je to v práci na prd alebo to človeka nebaví, je v poriadku odísť aj skôr ako po 9 mesiacoch.

doriiis
2. jan 2024

@melanta ...ako štve ma to,ale inú cestu z tohto marazmu nevidím.Moj návrh na moje preloženie,kde by ma práca viac bavila bol 2x zamietnutý.Chcela som ostať v tej firme,ale takto ma opustila úplne motivácia.

melanta
2. jan 2024

@doriiis veľmi veľmi dávno som to zažila aj ja, už po 3-4 mesiacoch som bola zúfalá, nakoniec som potiahla do konca doby určitej. Už by som to neurobila ani neodporúčala. Zamestnávateľ si vyberá zamestnanca. Ale rovnako tak zamestnanec zamestnávateľa. Bežne človek trávi v práci toľko času, že ak to nejde, tak proste radšej odísť. Chápem, že ťa to štve. Ale 9 mesiacov ak sa to nepohlo, načo sa stresovať viac a viac.

doriiis
2. jan 2024

@melanta ...po 4 mesiacoch mi ponúkli vyššiu funkciu.Prijala som ju.2,5 mesiaca som pracovala ako shift leader za plat taký istý,aky mali moji podriadení.Nedalo sa stále mi dať novú zmluvu,lebo tá,miesto ktorej som išla ešte stále nebola oficiálne na materskej ( keďže chce ťahať až do pôrodu niekedy v marci,apríli).Tak som povedala,nech si hľadajú niekoho iného.Prelozit ma odmietli bez jediného rozumného dôvodu.Proste si niekto len postavil hlavu.
Pracujem v zime.Ked som na to ako vedúci zmeny upozorňovala,len sa myklo plecom,že Team leader s tým nevie nič urobiť a hlavného šéfa takéto problémy nezaujímajú.Ja som musela dodržiavať všetky pravidlá,iný nemusí,lebo je šéfov miláčik.Fakt ma to nebavi

domi235
3. jan 2024

V dnešnej dobe je normalne že ludia migruju a inu do inej prace. Su vždy na to dôvody. Toho sa neboj. Lepšie je mať skusenosti ako mat prazdne miesto v CV.