Zmena práce a veľké sklamanie

29. jan 2024

Mala som prácu, ktorú som milovala. Pracovala som tam dlhé roky a jediné čo nebolo ideálne bol plat. So snúbenecom chystáme svadbu a chceli by sme časom aj vlastné bývanie, tak som sa rozhodla zmeniť prácu. Reagovala som na jednu ponuku, prvý pohovor, druhý pohovor. Prijali ma. Vyzeralo to sľubne, páčil sa mi náplň práce, pracovný čas nebol najlepší ale dal sa a veľmi dobrý plat. Bola som spokojná so zmenou. Dala som výpoveď dohodou s tým, že začínam v novej práci kde mám už podpísanú zmluvu s 3 mesačnou výpovednou lehotou.
Dnes som tam mala ísť aby mi poukazovali veci, zaškolili, BOZP a pod. Je to taká malá kancelária, je tam, 5 žien. Tie ma poslali preč, že dnes osoba xy tu nie je, mám jej zavolať a dohodnúť iný dátum. Tak som volala osobe xy, ktorá mi nezdvíhala. Napísala som jej email s tým, že dnes som mala začať ale budúce kolegyne ma poslali preč lebo ona nevedela prísť, že teda či zajtra alebo ako? Nato mi len napísala, že na moju pozíciu našli lepšieho kandidáta a ukončuje PP v skúšobnej dobe. Viem, že má na to právo ale ja som tak strašne skamaná. V starej práci ma späť už nechcú. Chcela som zmeniť prácu aby som vedela viac odkladať a teraz nie že odkladať nebudem vedieť ale ani príjem nebudem mať..

pribinak
29. jan 2024

Ufff, toto je maximálne neetické a neprofesionálne.

crazy_cat_lady
29. jan 2024

uplne chapem, v ramci zakona maju nato pravo, ale z ludskeho hladiska je to uplne neeticke a neprofesionalne.. aj ked chapem, ze si sklamana, nenechaj sa tym odradit, daj si chvilku pauzu a potom si hladaj novu pracu 🙂

lucka_ke
29. jan 2024

vyčerpaj si podporu a hľadaj ďalej, držím ti palce

danielinda
29. jan 2024

Ber to ako novu prilezitost 😉
Zazila som pracovne zopar podobnych situacii/sklamani, ktore vsak s odstupom casu hodnotim, ako najlepsie veci, ktore sa mohli stat. Vzdy ma to posunulo na lepsie a spravne miesto. 😉
Bud rada, ze nebudes pracovat vo firme, ktora komunikuje zalezitosti takymto sposobom.
Urcite si pracu najdes, drzim palce aby bola podla predstav 🍀

asanti55
29. jan 2024

Musis to brat tak ze ti ta praca nebola sudena a caka na teba lepsia drzim palce ale chapem aj mna by to totalne sklamalo a este byt bez prijmu snad coskoro natrafis na lepsiu ponuku.

barborachors
29. jan 2024

No a toto je presne to, co tu pisem stále. Strasne vela firiem a zamestnavatelov je neserioznych. A preto nemas co menit prácu ak si v nej spokojný, spokojná. A na pohovoroch vela firiem doslova klame a zavadza uchádzačov. Tu je živý príklad, co tu vkuse pisem.
Chcem hypo? Nedavam vypoved v dobrej robote, ale najdem si brigadu, po večeroch este druhu robotu a makam. Ja som mala tri roboty, naraz, tri! A nie v USA ale na Slovensku.

crazy_cat_lady
29. jan 2024

ale autorka spokojna nebola, preto sa snazila zmenit pracu. to ako keby bola jej chyba :D a teda aby som kvoli hypoteke mala pomaly tri roboty, to musi byt skvely zivot, len makat a nemat cas ani na seba, partnera, ani na normalny zivot. radsej si najdem dobre platenu robotu, ktora ma bude bavit a uzivi ma a zaplati mi aj tu hypoteku ako sa dret v troch pracach..

vikusjk
29. jan 2024

Je to rana, to ti verim. Taky uder od zivota, ale zial, aj take sa deje, stavaju sa aj horsie veci. Nema zmysel plakat nad rozliatym mliekom. Sustred sa teraz na hladanie novej prace, ono to tak zrejme z nejakeho dovodu malo byt. Preco, to zistis az s odstupom nejakeho casu. Teraz si kvalitne spracuj CV, sustred sa na svoje prednosti, si tu a si volna hned, co je tiez vyhoda, kedze mozes kedykolvek nastupit. Ak si mala pracu roky doteraz, mas narok aj na podporu, cize uplne bez prijmu nebudes. Vsetko zle je na nieco dobre. Drzim palce!

luccija
29. jan 2024

Nájdeš si novú prácu táto firma sa aspoň vyfarbila hneď na zaciatku

lucyluska
29. jan 2024

Je to nefér a riadne. Choď na úrad prace a nájdeš si lepšiu.
Vyfarbili sa riadne úplne bezcharakterný. Takú recenziu by som im napísala. Sú na google, recenzie na firmu? Aj tak by som to tam pľasla.

rosavia
30. jan 2024

Ja nezijem na Slovensku, ale to je ozaj vsetko OK zakonne, ze povedia niekomu, ze ho beru do noveno zamestnania, a ked tam pride, tak mu povedia, ze nasli niekoho lepsieho?
To sa iba mne zda, ze taky xakon je vadny? Neexistuje nejaka organizacia na ochranu zamestnancov, na ktoru sa moze obratit? Ved pise, ze ma 3-mesacnu vypovednu lehotu. Podla mna, ak maju s nou zmluvu, a uz ju nechcu, tak by jej mali dat vypoved a plynula by vypovedna lehota podla zmluvy.
To ozaj takto na Slovensku funguje / nefunguje?
Ozaj ma mrzi, do akej situacie sa automatically dostala a drzim palce, aby si rychlo nasla dobru pracu v serioznej firme.

6mia6
30. jan 2024

@rosavia v skúšobnej môžeš dostať výpoveď aj hned

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
rosavia
30. jan 2024

@6mia6
Mas pravdu. Ale stale som nahnevana a znechutena za autorku. Myslim, ze aj tu je to tak. Ale tento pripad je az ohavny. Velmi neseriozne konanie.

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mamina7070
30. jan 2024

zakonne je to ok ale je to velmi nefer a neseriozne od tej firmy dala by som na web aj meno firmy s recenziou aby sa vedeli ini takejto skusenosti vyhnut

zero_hero
30. jan 2024

Tipujem, ze ide o nejakého slovenského podnikateľa. Pozri, keď sa takto zachovali, vôbec ti nemusí byt ľúto, že tam nebudeš pracovať, pretože tam určite na pracovisku nevládne pohoda a k zamestnancom sa pravdepodobne nesprávajú dobre. Aj ten dobrý plat by mal pravdepodobne nejaké ale… ty máš teraz minimálne 3 veľké výhody - čas na seba (psychická pohoda), čas vzdelávať sa a učiť sa niečo nové a možnosť nastupit okamžite, čo častokrát na pohovore tiež zavazi… držím ti palce, ber to tak, že všetko sa nám pre niečo deje a čaká na teba lepšia práca.

maris5
30. jan 2024

Ber to tak, ze nic lepsie sa ti nemohlo stat. Robit vo firme, ktora sa takto sprava k svojim zamestnancom nie je nic moc.

zmrzlinka8
30. jan 2024

@barborachors ja som mala tiež tri, štyri práce, z toho 2 na plný úväzok, a skončila som po pár rokoch s autoimunitným ochorením, podľa mňa z dlhodobého nevyspatia a stresu. najprv ani lekári dva roky nevedeli, čo mi je.
takže radšej jednu prácu a s poriadnym platom, čo bude stačiť.