Zmena práce

20. máj 2022

Ahojte,idem sa spýtať na nejaký nestranný názor,respektivne objektívny.
Pracovala som pred koronu v hoteli,kde sme boli na recepcii 4+brigádnická, denná, nočná 2x voľno.
Všetko bolo okej, nebolo to také stresové, chaotické a tak.
Keď prišla korona, dostali sme výpovede, pracovala som inde.
V tej práci som ale musela ísť na PN, a dala som aj výpoveď,lebo ma to strašne psychicky deptalo, aj keď mala som všetko na páske, jednoducho....
Keď sa zmiernili opatrenia, vyskytla sa možnosť pracovať opäť v tom hoteli, aj za vyššiu mzdu, ako v robote počas korony.
Ale žiaľ, na páske bude minimálka :( no vzala som to,lebo už som bola bez práce.
Sme len 3, robíme denná, nočná, po nočnej voľno, a zase denná.
Víkendy sme mali mať voľné, ale žiaľ, rezervácie pribúdajú, lebo opatrenia už skoro žiadne nie sú, a reálne máme počas mesiaca len asi 2 víkendy voľné, ak vôbec. Sme z toho unavené, vyčerpané. Máme len 1 chyznu, ktorej musíme pomáha. Máme 2 majiteľov bratov,nechcú brať nikoho iného už robiť,lebo čo ak zase pride korona.
Majú svoje pravidlá, ktoré aj keď sa snažíme dodržiavať, aj tak to je zle. 1 z nás 3 už bola na pohovore inde, včera išla vraj na skúšku už do tej roboty a evidentne bude odchádzať,lebo toto ju nebaví. Rozpis na budúci mesiac ešte nemáme, takže netušíme,ako budeme robiť. A keď ostaneme len 2, tak to budem ja ťahať celý týždeň 12ky nočné a kolegyňa 12ky denne kým niekoho nenájdeme. Akože ....ja neviem, čo mám robiť? Aj ja mám hľadať novú prácu? Zmluvu mám na dobu určitú na pol roka,čiže do konca augusta.
Dajte mi nejaké názory prosím Vás pekne

melanta
20. máj 2022

Hľadala by som urýchlene nový job. Peniaze nemáš všetky na páske, z recepcie máš pomáhať aj chyžnej izby upratovať, nemáš adekvátne voľno a majiteľom to vyhovuje. No vyhovuje, ak ste ochotné tam pracovať, tak jasné, že vyhovuje. Odišla by som čo najrýchlejšie.

pribinak
20. máj 2022

Hľadala by som si inú prácu. Mne by ani nevyhovala minimálna na páske.
Nechcela by som pozíciu “holka pre vsechno” robiť recepčnú, robiť chyžnú a časom ešte sj neviem čo

slavkadud
20. máj 2022

Za minimalku na paske by som nesla. Akoze peniaze bokom su fajn, to nehovorim, ale treba mysliet na to, ze PN, OCR, dovolenka, dochodok, to vsetko sa rata z toho, co je na paske.

zmrzlinka2021
20. máj 2022

V prvom rade ich nahlasit za kratenie dani, odvodov.
Ako mozes mat na paske minimalku? Prečo to neriesis?

Normalne nahlas zamestnavatelia, vsetko maj zdokumentovane - za toto by mali brat licencie podnikatelom. Hlavne ze tu chcu mat ludia pravni stat a pritom polovica naroda su "fickovia"

lucka_ke
20. máj 2022

páni majitelia nech priložia ruku k dielu a hľadajú nových zamestnancov, chyba je, že sa neozvete, ale tíško robíte čo vám povedia, ozvať sa, zjednať nápravu alebo odísť

luccija
20. máj 2022

Budú musieť rýchlo niekoho nájsť, lebo tak robiť nevydržíte.Ked sa kopia rezervácie to znamená, že zákazníkov máte a je len na vás či sa ozvete.Normalne by som zašla za majiteľom či sa bude niečo robiť s tou minimalnou mzdou, či s tým, že zaskakujete, lebo si budeš musieť hľadať niečo iné....neboj sa on Vás potrebuje a, keď je jesitny a povie, že mozes i sť ..v turistickom ruchu si pracu ľahko nájdeš.A aj si už hľadaj...

autor
20. máj 2022

Tlačíme na nich, nech vezmú niekoho. Nič.
Tlačíme aj so zmenovkami...nič.
Aj tá výplata nič.
Fakt akože chápem,že korona urobila škrty cez rozpočet všetkým, a dlhé roky sa z toho budeme spamätávať.
No tiež si myslím,že to takto nepôjde
Som myslela,že to zvládnem do konca toho augusta,ale po včerajšom výstupe jedného z majiteľov🤦 asi nie