Zmena práce

2. okt 2024

Ahojte, viem že asi mi nepomôžete veľmi a rozhodnutie je na mňa. Ale prečítať si aj iné názory mi možno pomôže. Jedna sa o to, že pracujem vo veľkých potravinách už 4 roky a mám ponuku inej práce, tiež v potravinách, menších , kludnejsich , robila by som tam vedúcu pozíciu, vyšší plat cca o 250€ ako mám teraz. No. To je všetko pekné ale ja mám strach. Doteraz som vedúcu pozíciu nerobila, mám strach že to nezvladnem, že proste nemám na to hlavu. Potom mám 2 malé deti, pri ktorých sa s mužom striedame a potrebujeme smeny opačne , kde sa vyjadrili že to samozrejme nie je problém, že sme 4 vedúci, že sa vieme prestriedat podľa potrieb, že sa mi prispôsobí .. lebo tam ide len o to, ktorý týždeň ráno, keďže ja väčšinou môžem poobede .. ale ja mám takých strach zo zmeny zamestnania , že sa niečo pokazí, že to nebude tak ako povedia. Ja neviem, možno som zbytočne paranoidna.. život je asi krátky, na to nevyužiť príležitost, ktorá sa už asi nenaskytne.. neviem čo mám robiť. Myslíte že mám ísť do toho? Skúsiť to?

kavasmliekom
2. okt 2024

Tam lepšie znie vedúca ako predavačka, ale zase 4 vedúci asi nie je nič moc. Ako sa hovorí, 2 kohútik na jednom smetisku... Tu ste aj 4 😁 za 250 € by mi to asi nestalo.

colsami
2. okt 2024

@kavasmliekom neviem no, ak teraz robi autorka pracu v obchode popri detoch za 800 (napr) tak 250 mesacne je praveze pekne navysenie....

@autorka, skus a uvidis. Uuuplne v najhorsom pripade - myslis ze by Ta nevzali na predoslu poziciu, keby si to nijak nevedela sklbit s rodinou?
Ale ja si to nemyslim ze treba mat zadne dvierka, ze by si mala mat problem. Vacsina takychto strachov sa dokonca nikdy ani nevyplni... Co ak... Co ak... Neboj sa, ak Ta manzel podporuje a vedenie vyjadrilo podporu tiez, chod do toho. A aj deti budu kazdym rokom vacsie. Urcite najdete system. Prave naopak, isla by som smelo do toho. Ktovie, kedy budes mat zas moznost sa posunut.

autor
2. okt 2024

@colsami ďakujem ♥️ áno, pre mňa je 250€ dosť. Myslím, že by ma zobrali naspäť. Nerozisla by som sa predsa v zlom, myslím, že každý človek pochopí, že nejaké prilezosti neprichádzajú každý deň a tiež v dnešnej dobe zohráva veľkú rolu plat. Vedúcu v terajšej robote mám milú, chápavu. Myslím, že by to vedela pochopiť. Áno, vedenie z novej práce vie o deťoch, vie o podmienkach a vyjadrilo sa že nie je problém to skĺbiť .. nakoľko čas nehrá rolu, tak ide len o to, kedy poobede a kedy ráno. Len aby sme to mali s mužom stále opačne.

ajdika
2. okt 2024

Urcite by som do toho isla! Uz len to, ze ti vedia vyjst v ustrety hovori, ze su ustretovi. A hlavne to bude pre teba posun vpred, nielen financne, ale aj karierne a budes mat nove skusenosti. Ja ziadne minus nevidim, iba same plus, co mozes ziskat.

vorkola
2. okt 2024

Ano,neboj sa zabehnes sa ,vsak pred podpisom zmluvy si daj vsetko povysvetlovat, co vsetko tvoja pozicia ma mat v naplni prace,.Vsak sama si si uz odpovedala, ze kludnejsie miesto a vyssi plat. v postate budes musiet byt viac zamerana na administrativnu pracu,objednavky tovarov,,rozdelenie pozicii predavaceiek,,praca, dovolenky,,atd.Ja tam vidim len plus,pekna kariera sa ti nuka, ,ja by som do toho sla.V pripade zastupu kolegin ten zvladnes.Nech sa ti dari

baboobchod
2. okt 2024

Choď do toho! A kukni si túto knižku 😊

https://www.martinus.sk/615021-maj-strach-a-nap...

purple_wolf
3. okt 2024

kazdy niekde zacal a tak nejak pochybuhem ze si ta v potravinach vytipovali a povedali si ty dobre blokujes bola by si uzasna veduca.... ked si sa tam prihlasila tak tam proste chod alebo sed na zadku kde si pripadne si vypytaj vyssi plat... ak by si robotu zmenila a nevyslo to tak na to sluzi davka v nezamestnanosti a profesia.... keby si bola raketovy vedec chápem tento postoj ale ty si predavacka pre boha.. keby sa opice bali zliest zo stromu tak by ludia po planete nechodili a este to das na taketo fórum.... hanbila by som sa jak pes byt tebou

autor
3. okt 2024

@purple_wolf a za čo sa mám akoze hanbiť ? Za to že som predavačka alebo som si dovolila si vypýtať , radu resp. iný názor od ostatných ľudí? Ja neviem ale ja by som sa hanbila na tvojom mieste ponížiť alebo zahanbiť človeka, ktorého jednak ani nepoznas, ako vieš aké ja mám schopnosti a kto som? Nie jeden riaditeľ v obchodoch začínal ako brigádnik na pokladniach.. myslím, že na tomto fóre sa objavujú iné veci, za ktoré sa človek môže hanbiť. To že má človek strach pred zmenou práce je ľudské a pochopiteľné. A normálny človek to pochopí a nenormálny sa bude smiať a ponižovať. Pekný večer aj tebe

peknyvladko
3. okt 2024

Hej mas to skusit.
“Všetko, čo ste kedy chceli, sedí na druhej strane strachu”

margotka17
3. okt 2024

Neváhaj, vyskúšaj. Každá skúsenosť ti niečo prinesie. Keďže tam budete 4, tak si viete poradiť čo ako. A áno, možno sa ti v blízkej dobe tak skoro takáto pozicia nenaskytne. A každé euro do domácnosti je plus, hlavne teraz, keď ceny rastú šialenou rýchlosťou. Už len to skĺbiť doma s rodinou. Držím palceky, nech sa ti darí, určite na to máš 😉👍

animus
3. okt 2024

A cenu za aroganciu získava @purple_wolf. A to som si myslela, že väčší hnoj ako dnešné správy si dnes už neprečítam.

katkaa01
4. okt 2024

@kavasmliekom ja ako len predavačka zarobím 1500e a som spokojna

kavasmliekom
4. okt 2024

@katkaa01 samozrejme. Za 1500e by som sa ani neohladala za inou prácou. 😄 Aši nerobíš v potravinách.

nikomraz
4. okt 2024

Zmen pracu.. uz len ten fakt, ze robis v potravinach, ktorecsu velke a tvoj plat je aj po 4 rokoch 800 euro, je dovod na zmenu.. teda - ak si z vacsieho mesta... niekde na lazoch by to bol luxus.. na druhej strane - ak si neveris, neber poziciu veducej... ono to vobec nie je take, ako si clovek predstavuje... mna osobne by odradilo 4 pracovnici na pozicii veduceho... naco??? Robi to zbytocny chaos a ty ako nova by si automaticky bola za vsetky chyby zodpovedna... ak chces zmenit pracu, nepozeraj len na plat...

autor
5. okt 2024

@nikomraz ja som nepísala koľko aktuálne zarábam. 800€ to nie je. Zarobím okolo 1000€ Jasné že je to väčšia zodpovednosť. To mi je jasné