Zmena pozície

17. feb 2024

Ahojte. Od novembra 2023 som v novej práci. Pozícia by mi aj celkom vyhovovala, avšak nevyhovuju mi kolegovia. Tí ľudia mi jednoducho nesadli a tým pádom sa tam necítim dobre. Z firmy by som však odísť nechcela, sú tu celkom fajn benefity, za prácou nedochádzam veľa, vyhovuje mi aj pracovná doba.
Chcela by som sa v rámci firmy dostať na iné oddelenie. Na jednom oddelení pracuje staršia kolegyňa, uz by mala byť dávno na dôchodku, aj mi vravela, že uz tam nechce byť dlho. Ak sa tam chcem dostať, potrebujem to niekomu povedať, aby o tom vedeli, že by ma ta pozícia zaujímala. Len neviem komu 😄 A ako? Aby to nevyzeralo, že ju chcem z tade vyštvať. Na personálne? Zas nepríde mi fér obísť šéfku, ktorá ma prijímala a je celkom fajn. Alebo sa priamo o tom rozprávať so šéfkou? Jej som už vravela, že mi kolegovia nevyhovujú, takže o tomto vie. Moje a toto oddelenie aj dosť spolupracuje, napadla ma aj varianta, že by som si nechala aj súčasnú agendu a robila by som zároveň aj túto druhú pozíciu. Dalo by sa to podľa mňa v pohode zvládnuť. Podstatné je pre mňa hlavne to, aby som sa presadila inde. Takto dlhodobo fungovať nechcem. Ako by ste postupovali?

domi235
17. feb 2024

Ahoj, v prvom rade, si dobre spravila ze si povedala to sefke, stale sa tak robi na firme, ze ked sa uvolni miesto najprv sa dava vediet ludom vo firme aby sa hlasili na to miesto alebo dosadia tam svojho cloveka a kedze ty vies o tom ze sa to miesto uvolni a ked sa naozaj uvolni prisla by si za sefkou a poziadala by si ju o rozhovor face to face. Povedala by si ze chces ist na tu poziciu uviedla dovody, ze sa ti. Ta praca paci viac a povedala jej o tom, urcite to prijme a pochopi, das si CV na personalne na tu poziciu, zavolaju si ta prejde vyberove konanie ( ked budu prihlaseny aj iny a potom dostanes odpoved ci ta beru alebo nie) ale zatial zotrvaj na tiej pozicii kde si.
Samozrejme ta pozicia co ta zaujima skus hladat aj v inych firmach s tymi benefitmi co mas. Zvaz aj cestovanie za pracou ale poviem to tak vsade su nejaky ludia kt musis tolerovat. Samozrejme neviem ci ti robia zle na pracovisku nie som tam ale nepremyslala si nejak sa s nimi nejak tak skamaratit aspon aby to bolo v tej praci take ze sa tam budes citit dobre?

autor
18. feb 2024

@domi235 Len neviem či by nebolo vhodné im povedať už teraz, aby vedeli že mám o to miesto záujem. To som ešte nikomu na firme nespomínala. Len si nie som istá, či to je vhodné im to takto vravieť, keď tá kolegyňa tam ešte je, aby to nevyznelo zle. A na druhú stranu sa bojím, aby sa miesto neobsadilo bez VK.
Jedná sa hlavne o jednu kolegyňu, ostatní sú celkom v pohode. A cítim, že je to vzajomne. Ani neviem, či si k nej chcem nájsť cestu, proste sme si nesadli 🤔 A nie som typ človeka, ktorý ide do konfliktu, skôr sa stiahnem. Ona má take sprosté poznámky, všetko nahlas komentuje, vysmieva sa a na všetkom sa smeje

regina22
19. feb 2024

Tej 63+ by som neverila, ze chce odísť, starci v práci sú svine, zažila som už dvoch co takto chceli odísť, teraz majú cez 80 a stále chodia do roboty aj keď sú už na homeoffice. Keď sa pani vysmieva nerobí to len tebe je to forma sikany, ktorú vedenie toleruje lebo im je to jedno. Nájdi si prácu v inej firme

domi235
20. feb 2024

@regina22 ako dobre jej radiš, najdi si firmu inu s tou poziciou čo chčeš može sa stať že buď by ta nevzali alebo vzali a robili zle vsetko je mozne… ale skus aj inde hladat ale ked sa bude dat prihlasit na tu poziciu skus nebude vyhovovat odides. Pocas skusobnej ale stale maj zalozny plan B.