Zmena povolania- učiteľka (2. stupeň)

vivi142
16. dec 2024

Dobrý večer, som učiteľka na II. stupni, mám vyštudované SJL-ETV. Učím niekoľko rokov, ale cítim, že som vyhorela, už ma to jednoducho nebaví... chcem odísť zo školstva. Čo myslíte, mám vôbec šancu nájsť si niečo iné?
Ďakujem za odpovede.

ivana11155
16. dec 2024

@vivi142 podla mna ano, len tazko povedat, ci ta bude bavit to ine. Ja co poznam ucitelky tu pracu si vybrali, lebo by ich nebavilo sediet pri papieroch.

mamina7070
16. dec 2024

a co si rozmyslala ze by si sla robit?

lonely66
16. dec 2024

@vivi142 možno nejaká knižnica? alebo korektorka textov? extra veľký výber nebude, ak nemáš skúsenosti aj v iných oblastiach, než je školstvo a táto kombinácia... samozrejme, ak si šikovná, rýchlo sa zaučíš aj v inej profesii, len problém môže byť dostať sa do nej, kvôli "nepraxi" v inej oblasti. držím palce.

siska53
16. dec 2024

@vivi142 ja som odisla ono casu po roku ucenia. Nie kvoli vyhoreniu, ale kvoli vtedajsej vyplate. Nasla som si pracu, ktora ma bavi. A v tej prvej bolo dost bab, ktore skoncili pedagogicku.
Cize podla mna sancu mas. Skus pozerat povolania, kde by si mohla robit jazykovu korekturu alebo pripadne vyuzit komunikacne schopnosti.

petracandle
16. dec 2024

@vivi142 samozrejme, že máš šancu - prečo by si nemala? Len sa priprav na to, že budeš mať 25 dní dovolenky do roka, pracovná doba do 17tej (väčšinou), ty budeš musieť poslúchať autority a nie ako doteraz kde ty si bola ta autorita. Na druhej strane nebudeš musieť vychádzať z nevychovanými deckami a ich rodičmi

mamina7070
17. dec 2024

mozes skusit napr do banky za prepazku alebo aj na urad ak budu mat volne u vas (na vychode su to vychytene miesta)
len teda ako ti pisu vyssie pracovna doba a aj nizsi plat
ale sanca urcite je

sunny3
17. dec 2024

.