Dobrý večer, som učiteľka na II. stupni, mám vyštudované SJL-ETV. Učím niekoľko rokov, ale cítim, že som vyhorela, už ma to jednoducho nebaví... chcem odísť zo školstva. Čo myslíte, mám vôbec šancu nájsť si niečo iné?
Ďakujem za odpovede.
a co si rozmyslala ze by si sla robit?
@vivi142 možno nejaká knižnica? alebo korektorka textov? extra veľký výber nebude, ak nemáš skúsenosti aj v iných oblastiach, než je školstvo a táto kombinácia... samozrejme, ak si šikovná, rýchlo sa zaučíš aj v inej profesii, len problém môže byť dostať sa do nej, kvôli "nepraxi" v inej oblasti. držím palce.
@vivi142 ja som odisla ono casu po roku ucenia. Nie kvoli vyhoreniu, ale kvoli vtedajsej vyplate. Nasla som si pracu, ktora ma bavi. A v tej prvej bolo dost bab, ktore skoncili pedagogicku.
Cize podla mna sancu mas. Skus pozerat povolania, kde by si mohla robit jazykovu korekturu alebo pripadne vyuzit komunikacne schopnosti.
@vivi142 samozrejme, že máš šancu - prečo by si nemala? Len sa priprav na to, že budeš mať 25 dní dovolenky do roka, pracovná doba do 17tej (väčšinou), ty budeš musieť poslúchať autority a nie ako doteraz kde ty si bola ta autorita. Na druhej strane nebudeš musieť vychádzať z nevychovanými deckami a ich rodičmi
mozes skusit napr do banky za prepazku alebo aj na urad ak budu mat volne u vas (na vychode su to vychytene miesta)
len teda ako ti pisu vyssie pracovna doba a aj nizsi plat
ale sanca urcite je
.
@vivi142 podla mna ano, len tazko povedat, ci ta bude bavit to ine. Ja co poznam ucitelky tu pracu si vybrali, lebo by ich nebavilo sediet pri papieroch.