Zlý pocit v práci

9. okt 2024

Ahojte, pracujem v škole a na 1 triedu sme 3.
Moje 2 kolegyne sú dosť za dobre a cítim sa tak zle, keď sa bavia a mňa vynechávajú z rozhovoru, plánujú veci a mňa vynechajú z toho. Doteraz som sa snažila zapojiť ale vždy sa tvária tak "táto zase čo" výrazom a držia odstup, nepustia si ma do svojej dvojky. Nie sú na mňa hnusné ani nič, sú milé. Len cítim, že ma tam nejak nechcú alebo nemajú záujem o mňa, o komunikáciu. Nemám možnosť sa tam baviť s nikým iným, tým že tá trieda je naša a sme tam 3 takže sme celý deň v podstate spolu my 3 a nikto iný. Už som sa aj spýtala, či je všetko v poriadku alebo či niečo robím zle, či je niekde problém. Vraj nie a som super. Problém bude asi vekový rozdieľ, majú okolo 40 a ja niečo nad 20. Chápem, že možno si nemajú čo somnou povedať ale vôbec neviem ako sa teda postaviť k situácii a cítim sa zle.

melanta
9. okt 2024

Nepýtala by som sa, či robím niečo zle. Tým samú seba dávaš do submisívnej polohy, dávaš najavo, že ty sama sa cítiš ako slabý článok. Áno, môže to byť vekom, hoci ja sama mám takmer 50 a nemám problém byť kamarátka s 20 ročnými. Ale nie je 20 ročný ako 20 ročný. Čiže možno si s tebou ozaj nemajú čo povedať. A možno zapoj do komunikácie ty ich, urob ty nejakú aktivitu, do ktorej ich zapojíš, aby ťa mohli spoznať. Ak si tam nie pár rokov ale iba pár mesiacov, daj tomu čas.

autor
9. okt 2024

@melanta všetky sme tam par mesiacov, začali sme rovnako. Práveže čokoľvek sa snažím ja navrhnúť, rozvinúť komunikáciu, čokoľvek tak je to ako keby do zabudnutia. Zmenia tému medzi sebou alebo niečo podobné. Keď sa snažím zapojiť do ich konverzácie tak len pozrú, prikyvnu a idú ďalej medzi sebou.
Predtým som tiež mala kolegyne v ich veku a nebol problém, dokonca najviac som vychádzala s jednou čo mala okolo 30 a s jednou, ktorá mala okolo 50.

melanta
9. okt 2024

Tak by som sa ich opýtala "haló ženy, zjedla som vám večeru, alebo aký máte problém"? Ak by to nepomohlo, ja osobne by som hľadala iné miesto. Veľa žien tu bežne píše, že v práci si kvôli práci a čo tam po tom, že sa nebavíš s kolegami. Za mňa je v práci človek príliš dlho, aby sa s kolegami nebavil a aby nechodil do práce s radosťou. Nepoznám teba, ani ich, tak sa ťažko súdi. Možno sú obe úplne v pohode a ty si divná, možno ty si úplne v pohode a oni sú nekolegiálne fuchtle. Musíš sa sama rozhodnúť, ako sa k tomu postavíš.

barborachors
9. okt 2024

vsade tam, kde su taketo dvojky, tretiu medzi seba nepustia. To sme my, zenske. Ved su na teba mile, tak co riesis. Kamosky si hladaj mimo pracu, v praci uplne postacia povrchne, tak v ramci mile vztahy. Este bud rada, ze proti tebe neintriguju a nehadzu polena pod nohy. Dakuj za to, ze su ake su. Ony medzi sebou si aj tak maju co viac povedat a co ty vies, mozno jedna z nich odide, pride druha dvacina a to budes ty s nou zasa v dvojke. Nic netrva vecnost.

leidin
2. nov 2024

Toto som mala v skole. Vysledok bol ze moji spoluziaci o mne tvrdili ze nevedia jak sa so mnou bavit aj ked chcu.