Zle vypočítaná dovolenka po rodičáku

matafri
12. okt 2021

Ahojte. Vie mi niekto poradit ci mi dobre vypocitali dovolenku? Zda sa mi ze mi vyslo akosi malo. Vyplatnu pasku zatial nemam len peniaze na ucte. 5.9 sa mi skoncila rodicovska. Od 6.9 do konca mesiaca som cerpala staru dovolenku. Na ucet mi prislo len necelych 667eur. Zaklad v hrubom mam 1150€. Nie je to malo? Alebo sa stara dovolenka pocita zo zakladneho platu ktory platil pred tym teda este pred nastupom na matersku a bol nižší ?

loginexistuje
12. okt 2021

co mas uvedene v pracovnej zmluve aky zakladny plat?

vikusjk
12. okt 2021

@matafri nemas vyplatnu pasku? Uz mzdy par rokov nerobim, ale ked som si to preratala tak baj ocko, vyslo mi cca o 60 € viac, ale zase neviem, ci nemas nejake zrazky, kolko dni ti brali do pravdepodobneho zarobku - aspon sa mi tak mari, ze by ti to teraz mali ratat z pravdepodobneho zarobku. Sama si vies pozriet aj to, ako ti to vyjde podla predosleho priemeru, ak ho cca vies, prenasom uvazkom, poctom dni a mas brutto plat, na nete su kalkulacky cisteho prijmu a mas.

teegreen
13. okt 2021

@matafri podľa mňa to máš vypočítané dobre.

matafri
autor
13. okt 2021

@loginexistuje zaklad mam 1150

matafri
autor
13. okt 2021

@vikusjk pasku budem mat az zajtra tak som zvedava co sa tam docitam...podla kalkulacky na nete mi vychadza mzda v cistom 878. Preto sa mi zda ze aj ked mi 5 dni do plneho mesiaca chybalo, tak som cakala vysiu vyplatenu dovolenku. 5 dni by urobilo az 200€? Ked som este pracovala vzdy som mala lepsiu vyplatu ked som v tom mesiaci cerpala dovolenku.

katica2011
13. okt 2021

@matafri
Celkom stručne, keď vám vyšlo na celý mesiac cca 870 co je cca 20-21 pracovných dní, tak tých 5 dní môže vyjsť cca 200-220e(keď na deň vychádza 44e). Takže teoreticky by to malo sedieť.

ciernabrigita
13. okt 2021

@matafri sedí to, ak si neuplatňuješ nezdaniteľnú časť základu dane na daňovníka mesačne: 1150 : (22 dní x 8 hod) x 8 hod x 18 dní = cca 940,91€ brutto.

loginexistuje
13. okt 2021

@matafri nie je uplatnena nzc na danovnika nemas podposanenvyhlasenie na tento rok to nevadi majn2021'ti vratia dane resp
skor ak ti to bude robit zamestnavatel