Ahojte! Poraďte mi prosím, čo by ste robili na mojom mieste.
15. mája som nastúpila do nového zamestnania (v predošlej firme som bola tri roky, posledné mesiace som už nebola spokojná ale odsťahovali sme sa do iného mesta tak som musela nájsť iné zamestnanie) Mám 3 mesačnú skúšobnú dobu, ktorá mi bude za chvíľku končiť. Od druhého dňa nenávidím túto prácu, na pohovore mi zabudli povedať, že mám pracovať za dvoch, prácu nestíham v riadnom pracovnom čase ale nadčasy nie sú zaplatené a nemôžem ich ani vybrať ako náhradné voľno. Robím veci, ktoré nie sú v mojej kompetencii. Idem ako píla, lebo nikto tú prácu za mňa nespraví. Je tam neporiadok aj čo sa týka predpisov. Nebola som poriadne ani zaškolená ale očakavá sa, aby som všetkému rozumela a ovládala potrebné veci. Šéfke som povedala, že nestíham, aj tak má vysoké nároky a ďalšie požiadavky. Napriek tomu je so mnou spokojná, vraj dlho tu nemala takého schopného človeka. Som perfekcionistka, chcem jej aj sebe dokázať’, že na to mám ale na druhej strane už nezvládam stres, každý deň chodím domov s plačom.
Minulý rok sme s manželom prišli o bábätko a už cítime, že sme pripravení a na jeseň by sme sa mohli snažiť znova. Neviem, či tých pár mesiacov mám nejako vydržať v práci a dúfať, že sa nám bábo rýchlo podarí aj pri takomto strese a keď otehotniem ísť hneď na PN (robím s chemikáliami). Alebo mám sa na túto robotu vykašlať. Lenže za tých pár dní, čo mi ostáva zo skúšobnej doby si nenájdem druhú robotu.
Možnosťou by bolo aj dať výpoceď a ísť na úrad práce, mala by som mať nárok na dávku 6 mesiacov a v priebehu tých 6 mesiacov otehotnieť, len neviem ako by to vyšlo z finančného hľadiska.
Otázka je, či pri takom strese vôbec otehotnies… v každom prípade je to dobrá cestička prec
Za inych okolnosti by som ti poradila ze prec, ALE, zivot sa neda naplanovat a nam ked sa nedarilo po stratach deti, tak som otehotnela prave v narocnej praci, sice som nechodila s placom, nie som ten typ, ale bolo to casovo narocne, aj nocne a tak.
A zrazu, po skoro troch rokoch co sa nedarilo, hups a bolo to tam 😃
Predtym som bola doma, v pohodli, riesila som si zdr. veci s starsie dieta a nepodarilo sa.
Niekedy to telo treba trochu prehnat 🤭
Už zajtra by ma tam nevideli.peniaze nie sú všetko.
Ja som mala 35 a vedúca jej našej pekarnokaviarne mlada 21 rocna šťanda. Robila celchc6 mesiacov v tejto jednej firme. Ale nám "starenam" isla rozdávať rozumy ako folinguje zivot a práca. Nebolo jej vobe blbe pre zastupim zákazníkov žiadať po nás, že sme blbe a nestíhame. Boli to 24.12 a 50 ľudí si objednalo rôzne pečivo, vaničky extra. V rovnakom case a obsadení bolo treba zabaliť objednávky, vyložiť tovar a riešiť aj kaviareň 😁.
Ja som bola najmladšia, kolegyne 39- 45 - 50 rocne. Ona bola čistá psychopatka. Proste, taky typ ze ak by sa jej nieco stalo, povies si - Bozie mlyny...
Ja som ju nenavidela, ona nás chcela stvat proti sebe kolegyne, vymyslela si ktorá na ktorú co povedala.
Isla som k obvodného nech ma vypíše, lebo jej snáď niečo spravím. Ten keď sa dozvedel o ktorú reťaz pekárni ide, povedal ze mi dá pn na ako dlho budem potrebovať. Problematiku tam poznal už roky.
Ako jediná som si otvorila usta a sťažovala sa na jej chovanie, vraj vedia a riesia to s nou. Ju povýšili, mne dali počas PN vypoved 😂.
Bolo to super, ja som s nervami na nu zaspavala aj vstavala. Pred tou výpoveďou 2 tyzdne mi Majiteľ ešte poďakoval za super pracu a ze hádam ešte počkám s detmi aby som tam co najdlhšie robila 🙈.
Ja už som počas PN nasla jeden kurz a hladala inú prácu.
Akonáhle som bola nezamestnaná, bola som pokojná vyrovnaná- do dvoch mesiacov som otehotnela. Predtým tým 1,5 roka snaženia a nič.
Takže dlhá story - v krátkosti.
Ak otehotnies v takomto strese, klobúk dole. Ja by som odisla, nestojí to za to.
Ja by som si hladala novú prácu určite, či by sa to podarilo do konca skús.doby alebo nie, nevadi. Prinajhoršom dáš neskôr výpoveď. A pri úplne najhoršom, ak to nebudes zvládať ani mat zároveň už niečo iné, pôjdeš na UP.
Dovtedy sa snaz trochu skludnit, pripustiť si tu možnosť, že niečo nestihneš a niečo sa pokasle. nevyplujes dušu a nezničis si predsa zdravie kvôli zlým rozhodnutiam a nevyhovujúcim podmienkam za ktoré ty nemôžeš. Kľudne by som robila menej nadčasov a v priade problému povedala, viem, snažila som sa Vás na to upozorniť skôr.
Zmen pracu, zdepta ta to, neprida ti to na snazeni a nemusi sa podarit hned, ja som nastupila do prace s tym ze aj tak coskoro pojdem na matersku- bola som tam nakoniec vyse 5 rokov kym som otehotnela… s tym ci by si mala narok na MD, tehotenske, vyssi RD ak by si sla na UP neviem poradit v tom sa nevyznam…
Podla mna si tam 3 mesiace a trochu s toho "vysilujes" ako perfekcionista vidis same deficity a chyby a makas ako vravis za dvoch... ja si myslim, ze taky clovek ako ty (sefka ti to tiez pozitivne ohodnotila) si tam do par mesiacov spravi uplny poriadok a optimalizuje to a bude to davat s prehladom... ale tak to je len moj nazor... ja som tiez otehotnela pri zmene prace z narocnej na este narocnejsiu, absolutne to na to nemalo vplyv, skor ta laparka, kde mi spravili prefuky vajcovodov a odstranili zrasty kade tade... mne naopak praca pomahala na to tak nemysliet, lebo po 1,5 roku snazenia mi s toho uz zacinalo riadne psychicky slapat, same testy, merania ovulky, hladanie duchov...
Neviem no, sama si zhodnot, ci je ta praca uplne zla, ak je, hladaj paralelne nieco ineho a uvidis...
Asi by som tam neostala....lebo aj keď otehotnieš, čaká ťa ešte kopu mesiacov do pôrodu čo budeš musieť asi chodiť do tej práce a život v tom ovzduší zlom a v tom zbesilom nasadení...a byť tehotná a ešte k tomu mať nervy v práci nestojí za to
Ja by som na tvojom mieste zacala hladat ihned novu pracu, kedze ti konci skusobna, budes uz moct chodit na pohovory, subezne by som zacala aj tym babom. Co sa podari skor. Ak by si mala problem najst pracu, mozno medzitym aspon otehotnies a za 3-6r ked sa vratis mozno bude iny manazer pri troche stastia… ak mas teda dobu neurcitu… po skusobnej ked mas problem chodit na pohovory mozes ist na pn, to uz ta nemozu vysupnut, a das si tie pohovory cez vychadzky. Kym daco najdes, potahas pn. Ked skor otehotnesies, tak uz ani nechod nazad, len sa kuriruj a potom uz len oznamis, ze si tehotna a si vybavena.
Podla Tvojho popisu prace by som tam neostala bez ohladu na to ci chces otehotniet ci nie.
Mimo toho tato atmosfera Ti neprida na uspesnosti pri snazeni sa...
A kedze vieme ze babatko podla planov nie je samozrejmost, ani by som s tym neratala z nejakeho presneho casoveho hladiska (tj otehotniem vtedy a vtedy).
Drzim ale palce nech sa spravne rozhodnes a podari sa 😊