Zlá a zákerná kolegyňa

15. jan 2024

Baby, idem sa vyžalovať z môjho dlhodobého problému a možno niekomu napadne nejaké riešenie.
V úvode ale rovno hovorím, že miesto meniť neplánujem kvôli tomuto a obmedziť kontakt neviem.
Mám kolegyňu, ktoré je vo firme cca rovnako ako ja (ona je o 6 mesiacov kratšie), sme maličká firma, je nás celkovo do 10 ludí. Postupom som z tejto osoby začala cítiť veľmi zlú energiu a akoby aj mojim smerom niečo zlé sa snažila vysielať, veľakrát mi napadlo, či ma neuriekla.
Mimo tejto spiritistickej roviny ale celkovo ako osoba je veľmi zlá a zákerná. Striehne na chybu každého kolegu len aby na ňu upozornila nahlas pred vedením aby ona vyzerala ako tá najlepšia, ak ona spraví chybu snaží sa to zvaliť na iných (dodávatelia a pod, nikdy nie ona). Keď jej niečo človek povie, na 95% sa za všetko urazí. Z jej príbehov je jednoznačné, že je to klamárka (jej príbehy majú proste diery, ktoré sa postupne ukazujú). Keď sa jej niečo stane v osobnom/pracovom živote, je na každého odporná, nepríjemná, zazerá, doslova odutá huba.
Neviem, či to súvisí, ale je to čisto taká pipia, geláče, napichaná huba, titul získala podvádzaním na súkromnej škole a hrdo sa k tomu priznáva.

Neviem sa od nej už dlhodobo odosobniť, hlavne keď hrá falošné akože kamarátstvo. Niekedy sa mi podarí vyhnúť rozhovorom s ňou, no niekedy sa to nedá a nemôžem ju poslať len tak preč, že choď a nebav sa so mnou, lebo viem čo by to vo firme spustilo... Väčšinou už aj keď nemám robotu sa pred ňou tvárim aká som zasekaná, lena by mi dala pokoj. A úprimne si myslím, že mi nepraje dobre, berie mi energiu a vysiela mojim smerom zlo. Ak na také veríte, isto viete, čo myslím.

Je toho veľa s ňou, čo by som mohla napísať, ale chcela by som to vedieť nejako vyriešiť :( Už keď nastúpila som vedela a aj mužovi som povedala, že ak z firmy odídem, ona bude dôvod, ale nechcem to spraviť a obrať seba o dobré pracovné podmienky kvoli hentakej fuchtli.

dskjhfdlkdjhl
15. jan 2024

Neries energie, to Ta zbytocne obera o cas a energiu a bav sa s kolegynou cisto o pracovnych veciach.

sissy27
15. jan 2024

odísť nechceš, obmedziť kontakt nemôžeš, tak len zaťať zuby... a za mňa prestať riešiť nejaké energie a sprostosti, toto je podľa mňa záležitosť precitlivelých ľudí. Ja robím vo firme s cca 40 zamestnancami, keby som mala riešiť každého "energiu" tak sa zbláznim. Proste ľudia sú rôzni, je na nás, ako sa s tým vysporiadame. Ani ty nevyhovuješ každému a tiež s tebou ľudia musia nejako vychádzať.
S kolegyňou rieš len nevyhnutné pracovné veci a nerieš či si dala napichať pery alebo má na hlave šerbel, to nie je tvoj problém.

lukbe
15. jan 2024

Presne,ako píšu ostatní,kašli na energie, sama si to privádzaš, stale na to myslis. V žiadnom prípade s ňou nerieš osobne veci. Ak sa s tebou chce baviť o zbytocnostiach, začni nosiť slúchadlá do uší a počúvať hudbu, povedz, že ti to robí dobre, aby ta nic nerozptylovalo, ak by niekto mal nejake reči.

muchotrafka298
15. jan 2024

Jednoduche riesenie - prestan sa s nou bavit o sukromnych veciach. Cim menej bude vediet, tym lepsie pre teba. Proste si rob svoje, ja hovorim, ze do prace sa nechodim kamaratit, ale primarne pracovat a zarabat peniaze. Ked vies, aka je, tak s nou komunikuj mininalne. Moze sa urazat kolko chce, ak Ti nevyhovuje a prekaza Ti jej spravanie/vyzor/pracovne nevykony (cokolvek), tak s nou ries len veci pracovne. Ked o nej vies, ze striehne na chyby inych, tak jej nedaj ziadnu sancu.

viestta
15. jan 2024

Nemozem si pomoct, jedna ste za osemnast, druha bez dvoch za dvadsat. Ona riesi teba, ty riesis jej nechty, sukromie, skolu... Ries s nou pracovne veci, nie ju. Ked budes s nou riesit len pracovne veci, nebude riesit tvoje sukromie. Budete si kvit. Aj "odsavanie" energie bude vyriesene.

jana_eyre_2
15. jan 2024

Ľudia ti robia tak zle ako si sama pripustas.. keby si si skusila predstaviť, že úplne každý jeden človek na planéte má nejaké problemy a preto je taký aký je? Nikdy nevies čo je za jej zvláštnym správaním, je to však človek a je na tebe ako si budeš pripúšťať to, ako na teba vplyva..

My máme v práci jednu kolegyňu, ktora keď sa nasere, tak vrieska ako zmyslov zbavená a všetkých dookola pošle do pi.e.. (ale že fakt veľmi silno hučí) je proste taká, impulzívna.. napriek tomu si s ňou vlastne rozumiem, lebo sa nedám vytočiť, viem že ma zrejme nejaké traumy ktoré z nej vytvarovali takéhoto človeka.. načo sa ale ja mám rozčuľovať a trápiť sa nad tým? Do práce chodím kvôli platu..

andreatytler
15. jan 2024

Ty chces radu ako zmenit jej spravanie, ale taka rada nie je. Mozes zmenit len svoje spravanie. Vravis ze sa nevies od nej odosobnit a myslis si ze to je jej praca - ze ta uriekla. Pritom je to skutocne jednoduche. Vsetky tie myslienky co jej venujes prichadzaju od teba. Ona ta neobera o energiu... ty jej tu energiu dobrovolne davas.
Vobec nemusis ani komunikaciu obmadzit, ale musis zmenit postoj. Musi ti byt uplne ukradnuta. Uvazuj: Preco ta to stve ze ziskala skolu podvodom? Co to ma s tebou spolocne? NIC.
Problem to zacne byt jedine vtedy ked tvoj nadriadeny zacne verit jej slovam viac ako tvojej praci. Pokial ale mas podporu od vedenia, mozes sa uplne vykaslat na to aky je ona clovek.

lienka.7
15. jan 2024

@autorka nevšímaj si ju, nerieš s nou súkromie. Nezapajaj sa do jej intríg a ohovárania kolegov. Všetko s nou obmedziť na minimum. Keď upozorňuje na chyby a chceš jej niečo povedať, treba byť bystrejsia ako ona. Niečo typu, ďakujeme ti Ivka, ze mas čas na všetko tu dohliadať, ako to len stíhaš? A super, ze vieš upozorniť na chybu kolegu, len škoda, že o tých svojich pomlcis alebo ich prípadné zvalis na iných. Všetci sme ale len ľudia, nie neomylne stroje.

culienka
15. jan 2024

Ja som mala jednu kolegyňu a normálne som cítila ako ma nenávidí 😂. Jedine co sa da na toto odporučiť je vyhýbať sa kontaktu alebo jedna z vás musí zmeniť prácu. Ešte môžeš dúfať ze tej druhej sa nebude páčiť a odíde sama 😉

komplikovana
15. jan 2024

Ber to ako skolu zivota. Vies aka je a s tymto faktom aj pracuj. Nesnaz sa dokazat klamarovi, ze klame, lebo sa nauci klamat este prefikanejsie. Hladaj skor riesenia na dane problemy, nie sa hadat o tom kto ma pravdu.