Životopis po rodičovskej dovolenke

23. okt 2023

Dobrý deň, po skončení školy som išla na rodičovskú dovolenku, keďže mi malú zoberú do škôlky rada by som si našla prácu, je tu niekto kto to mal rovnako? A vedel by mi poradiť so životopisom v takomto prípade? Uvádza sa tam rodičovská dovolenka? Nerada by som totižto vyzerala ako nejaká lemra ktorej sa nechcelo chodiť do práce a sedela doma na riti. Ďakujem za každú radu. 😊

melanta
23. okt 2023

Nie, neuvádzaš rodičovskú. Ak bude potenciálnemu zamestnávateľovi vyhovovať, že nemáš prax, tak je jedno, či je tam okno alebo budeš mať uvedenú RD. Na pohovor ťa zavolá. A rovnako tak ak budú potrebovať relevantnú prax, tak je to jedno, nezavolajú ťa tak či tak. Prázdno 3 roky od skončenia školy vysvetlíš na pohovore. Držím palce.

nikpa
23. okt 2023

Podľa mňa sa tam uvádza RD. Nechápem načo takéto veci v životopise zatajovat, ak s tým majú problém, nech to vedia rovno a zbytočne má neťahaju na pohovor.

anjelicek26
23. okt 2023

Kazdemu logicky zmyslajucemu zamestnavatelovi diera v zivotopise u zeny "dopne", ze tam mala dietatko... nepoznam personalistu, ktoremu by toto nedoslo a snad si myslel, ze si bola tri roky dobrovolne nezamestnana... drzim palce pri hladani prace.

miggy
23. okt 2023

Nie, RD nepatrí do životopisu. Pochopia to. A ak nie, tak na pohovore sa ťa opýtajú. Ako sa píše vyššie, ak chcú prax, aj tak ťa pravdepodobne nepozvu. Ak ju nechcú, je im tri päť, čo si ty robila 3 roky doma. Držím palce ;)

melanta
23. okt 2023

@nikpa do CV sa v časti pracovné skúsenosti píšu pracovné skúsenosti. To RD nie je. Ak vidím u ženy okno, tak mi je jasné, že bola na RD, nepotrebujem to v CV mať uvedené. A je to jasné každému. Vôbec to neberiem ako zatajovanie, zatajovanie by bolo, ak by sa jej opýtali, prečo po škole 3 roky nepracovala a ona by povedala, že len tak. Kto nemá problém s matkami po RD, to pochopí, kto s matkami po RD pracovať nechce, tomu to môže napísať aj zlatým písmom a bude to jedno. Ja radím nepísať RD do CV, nechcem a nepotrebujem to tam vidieť.

pe_mi
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
23. okt 2023

@miggy
@melanta
@anjelicek26
@nikpa
Ďakujem Vám veľmi pekne za rady ❤️

melanta
23. okt 2023

@pe_mi RD nie je zamestnanie, takže nie, nepíše sa. Ak ti trvá pracovný pomer, tak proste tam máš dané zamestnanie po celý čas. Ak pracovný pomer nie je, tak je tam proste okno. Ak si nemala pracovný pomer a máš tam okno, tak pri žene mi je jasné, že s najväčšou pravdepodobnosťou si bola na RD. Ak máš zamestnanie, tak síce tam tých 9 rokov budeš mať akoby zamestnanie, ale na pohovore sa k tomu človek vždy dostane.

babulkomale
23. okt 2023

@anjelicek26 ja som bola jeden cas dlho doma zo zdr.dovodov, na invalidny to nebolo, ani do prace sa nedalo, takze ano, moze byt niekto aj doma ked potrebuje. A to som bola velmi mlada.

queen_mary
23. okt 2023

V zivote som na cv nevidela napisane ze materska alebo rodicovska dovolenka.

mikadooo
23. okt 2023

Za mňa lepšie tam dať rd. Aspoň tí, ktorí nemajú záujem o "matku" sa ani neozvú a nebudeš zabíjať čas s neperspektívnymi pohovormi. Ak tam budeš mať "prázdno" tri roky, buď sa tiež ani neozvú, alebo sa na každom pohovore bude dotyčný pýtať, že čo sa s tebou dialo počas tých 3 rokov 🤷. Takže ja by som to tam radšej dala, pre vlastné dobro.