Životopis - obsah

27. máj 2022

Ahojte, poraďte mi prosím čo všetko si dávate do životopisu, pracovných skúsenosti až tak veľa nemám ale zasa tak nechcem dávať každú somarinu. Ja som si tam nedávala ani brigády, zdalo sa mi to zbytočne ale niektorí mi radili, že si to tam mám dať. Alebo umelecku školu kde som absolvovala, dali by ste si to tam? Alebo nedokončené školy? Špeciálne triedy, napríklad jazykové, matematické, spomenuli by ste to, či to sa tam nedáva. Nejaké úspechy :D Ja by som to tam nedávala, ale budem vďačná za nejaké reálne, konkrétne inšpirácie, rady a tipy čo by ste si tam dali a čo nie 🙂

vulka
27. máj 2022

Samozrejme, že to tam daj. Veď sú to Tvoje schopnosti, zručnosti, skúsenosti.

loginexistuje
27. máj 2022

kolko mas rokov ?

pribinak
27. máj 2022

Niektoré brigády by som tam určite dala, napr kde si robila s peniazmi, komunikovala s ľudmi (predavačka napr),

Nedokončenú školu by som asi neuvadzala

sisa_s
27. máj 2022

Daj to, co suvisi s poziciou, na aku sa hlasis a schopnosti, ktore vyuzijes v praci 🙂 nemusis tam davat napriklad biologicku olympiadu, ak ides na poziciu predavacky, brigada v mcdonalde, ak ides na poziciu ucitelky v mš,... (Teda dat mozes, ale asi ich to zaujimat nebude a nezvyhodni ta to pred ostatnymi uchadzacmi)
Nedokoncene skoly (ak si ich neukoncila titulom aspon bc) by som nedavala

aandrea9
27. máj 2022

Brigády by som tam dala určite, aj to o niečom svedčí 😏 špeciálne triedy asi nie, skôr kurzy ak z nich máš dajaký vážny papier 🙂

nestastna21
27. máj 2022

Ťažko povedať. Závisí od pozície. Je fajn vedieť vzletne opísať svoje pracovné skúsenosti.... Keď som dávala svoje CV prečítať mame tak na mňa kukala ze co to vlastne ty robíš 🙈. Každú pracovnú pozíciu skus opísať v troch bodoch. Medzi znalosti spomeň určite Word a Excel (ak máš) ale nedávaj si expert ak nevieš urobiť ani základné makro a vieš tak max upraviť font. Spomeň všetky programy s ktorými si zatiaľ v prácach robila. Umeleckú školu ak nesúvisí s prácou podľa mňa neuvadzaj. Ani olympiády a podobne hlúposti ako speci triedy .... Skôr to podľa mňa pôsobí komicky. Brigády sú fajn, vidia ze pracuješ uz x rokov, máš pracovné návyky a tak, aj keď nesúvisia s pracovnou pozíciou. A ak to vyslovene nepožadujú nedávaj si fotku.... Mam pocit ze skôr to človeka znevyhodni ako zvyhodni. Určite za pracuj na vizuálnej stránke... Nech ma CV tak jednu stranu, všetko je prehľadne. Nepoužíva ziadne okrasné písmo ani kadejaké vodotlace pod. Ak chceš dat niečo farebné, skus si to vytlačiť na bez farebnej tlačiarní ako to bude vyzerať, veľa firiem nemá na obyvko veci farebné tlačiarne.

autor
27. máj 2022

Dakujem za rady, nebudem to tam teda nejako rozpisovať a dopíšem asi len tie brigády, osobne som tiež za menej ako viac, inak super tip s tou tlačiarňou, že si to mám skúsiť vytlačiť, foto som tam mala, ktovie ako to vyzeralo :D

loginexistuje
28. máj 2022

specialne tridy nedavaj brigady mozes rozpis to po cinnostiach co si robila prisposob to ponuke
ak nemas cca 30 tak je to ok