Životopis - fotka

31. okt 2021

Ženy po 8 r idem písať životopis.Chcela by som, aby tam bola aj fotka a teraz farebná, čiernobiela, vážna, mierny úsmev?Oblečenie viem, že slušne🙂poraďte roky som nepísala životopis.Viete mi poradit kde nájsť peknú šablónu okrem profesie?

ibrunova
31. okt 2021

Aké oblečenie? Fotka predpokladám, že len tvár. A žiada niekto od teba fotku k životopisu?

elizabet173
31. okt 2021

fotografiu som nikdy nepridávala k životopisu, žiadajú ju od teba, či len vlastná iniciatíva?

marti14
31. okt 2021

Fotka môže byť kľudne farebná s miernym úsmevom. Netreba to preháňať s veľkosťou fotky, radšej menší rozmer niekde do rohu, ale to už podľa formátu životopisu. Čo sa týka oblečenia, stačí nech je na fotke vidno kúsok blúzky, košele a pod.

mabenn
31. okt 2021

dost zavisi od prace a pozicie, viem si predstavit, ze niekde je fotka potrebna/dolezita, najma na poziciach pri styku s ludmi - HR, recepcna, ... ale tak, aby si to neprehnala zas

maria898
31. okt 2021

@ibrunova vo svete je to uplne bezne

ibrunova
31. okt 2021

@maria898 ďakujem za upozornenie 😂😂
Ja som sa pýtala autorky, či od nej chce niekto fotku, lebo ak nie, tak ju tam nemusí dávať.

bubka157
31. okt 2021

ja som tiez potrebovala k zivotopisu fotku a chcem len upozornit, ze ked ju uz budu od vas pytat dalsia dolezita vec je pozadie fotky, malo by byt blede - skor biele ... ja som sa odfotila pri pasikovanej tapete a vratili mi ju na prerobenie ... nasledne ju pouzili na vstupny preukaz do prace a bola aj sucastou zivotopisu v mojej karte zamestnanca

katkamatka7
31. okt 2021

Fotka farebná, jemný úsmev, pozadie jednofarebné. Môže byť vidieť plecia, nie nahé.
Ak si nájdeš čas a povenuješ sa wordu, šablónu si zhotovíš sama. Môžeš použiť vodorovné a zvislé čiary ako mriežky, chlieviky, ktoré neskôr vymažeš alebo sa s nimi pohráš. Ľavý stĺpec na ,,nadpis" toho, čo rozpíšeš v pravom stĺpci.
Typ písma TNR, podľa množstva, čo potrebuješ zmestiť na jednu A4, použi veľkosť písma 10.
Fotka pri položke ,,osobné údaje" ,kde udávaš meno, adresu, kontakt, vľavo hore.

patus_2
31. okt 2021

Pokiaľ to nevyžaduje zamestnávateľ, tak by som fotku nedávala. Aj tak absolvujes pohovor, kde ta uvidia naživo.

katkamatka7
31. okt 2021

Fotku zváž podľa typu práce, o ktorú sa uchádzaš. Ak pošleš CV bez fotky na pozíciu, kde sa vyžaduje kontakt s ľuďmi, pravdepodobne to personalista neprečíta a pozvánku na pohovor nedostaneš.
Ak ide o typ práce, kde personalista najprv použije interný systém na ,,používané slová", vytriedi si ich a potom, keď má zo dvesto vytriedených vybratých dvadsať, pozrie sa na vytlačené papiere a vyberie päť, ktoré obvolá. Čo myslíte, pozrie sa aj na fotku?

marcellka32
31. okt 2021

Na profesii máš šablóny na životopisy

gladys_07
31. okt 2021

Farebna, mierny usmev, najlepsie spravena profesionalom…oblecenie by som az tak velmi neriesila, bude vidno max plecia, samozrejme ziadny vystrih alebo mikina s kapucnou ale bluzka alebo top so sakom a si v pohode.

Dat fotku je super napad, pomoze ti to zarezonovat medzi zaplavou CVs bez fotky. Drzim palce 👍

autor
31. okt 2021

@ibrunova nežiadajú, JA ju tam chcem mať.Nebudem diskriminovaná vekom mám 44 r, keď viem neskromne, že som sympatická🙂Pred rokmi som pomáhala mužovi vyberať zamestnancov a vedela som si k menu zaradiť tvár a bolo to veľké plus a vyberala som podľa sympatií, kedze o odbornosť na danej pozícii az tak nezáležal.Len žiaľ, už si nepamätám ake boli.Predsa nedám tvar kde nebude vidieť blúzku či sako..
@katkamatka7 ďakujem, pomohlo mi to
@bubka157

zuzubb007
31. okt 2021

Po prve fotku urcite, bez fotky vacsina zivotopis zahodi, povedzme si na rovinu je dolezite ako clovek vyzera, po druhe aka postava fotka ma byt len tak do ramien maximalne, farebna alebo cierno biela a na vrchu strany najlepsie v pravom hornom rohu mensej velkosti, drzim palce

rude_baby
31. okt 2021

Inak super šablóny na CV nájdeš na canva.com, vieš si ich pekne poupravovať podľa potreby. A CV bez foto sa podľa mňa už ani "nenosí"...

suge
31. okt 2021

CV s fotografiou je pre mňa novinka. Vďaka Bohu pracujem v oblasti, kde na odbornosti a správaní sa záleží viac ako na výzore.🤗

veltraud
31. okt 2021

Ono, zavisi...my sme napriklad v inzerate uvadzali, ze ziadame cv bez fotky a veku. Tuto poziadavku splnilo mozno par uchadzacov. Ti, ktori to splinili a aspon trochu splnali poziadavky, boli pozvani na pohovor. Takze niekedy fotka nemusi pomoct. Treba citat inzeraty a prisposobovat poziadavkam. Drzim palce

ibrunova
31. okt 2021

Nám raz prišiel životopis a fotky modelkovské a to doslova. Ako na casting do modelingovej agentúry. Celá firma sa na nej smiala, keby tá vedela..