Ahojte, krpec bude mať 3 roky a ja si idem hľadať prácu od septembra.Je to druhé dieťa,čiže som bola doma s dvomi deckami dokopy 6r.Pracivny pomer mi ukončili ešte pri nástupe na prvú materskú....a teraz otázka...dať do životopisu,že som od 10/2016 na materskej/rodičovskej alebo nechať prázdne miesto v životopise? Už teraz viem,že sa mi práca bude hľadať veľmi ťažko vzhľadom NATO,že som bola dlho doma...no len teda či to uviesť,aby to nevyzeralo,že som bola tie roky nezamestnaná. Ďakujem za rady
Mozes uviest, ale pracovny pomer netrval, aj tak je to "hluche" miesto a v podstate im rovno das info, ze si po dvoch MD a RD.
@diaalex ale v SP je uvedene kolko v akej praci bola. Takze ked budu chciet vypis alebo potvrdenie, co im donesie?
@martinkatinka bola som v auguste na pohovore a nikto odo mňa také nechcel, aj ma prijali a vôbec neriešili, že som uviedla o dieťa menej.
Plus mojim hobby je chodiť na pohovory, bola som na stovke a nikto nikdy odo mňa nechcel potvrdenie zo sp alebo hocijaké iné
@deginko tak v tomto pripade uved MD a RD
@diaalex mozu to ziadat kvoli zapocitaniu praxe
@martinkatinka pre mňa je dôležité,aby som sa aspoň na ten pohovor dostala...tak snáď sa to podarí,aspoň nejakú skúsenosť získať.
Nechaj tam prazdne miesto, urcite nepis rd/md ani neklam. A nebud z toho v strese 😊
Na pohovore normalne povies, ze mas dve deti. Tento fakt mi v pohovoroch zabral tak 10 sekund, zvysok casu sa venujes odbornym a osobnostnym predpokladom.
Nemusis davat, kazdemu to bude hned jasne. Skor si priprav, co si sa za tych 6 rokov naucila, nejake vlastnosti, pripadne ake aktivity si mala pocas rodicovskej
@dkethe jasné,ja nemám v úmysle klamať,to určite nie. Len sa bojím toho,či vôbec ma zavolajú na ten pohovor. Vies ako to je,koľko žien si hľadá prácu v tom klasickom pracovnom čase,aby to stíhali popri deťoch...a ja ešte do toho prázdne miesto v CV....fakt mám strach,že ani len na ten pohovor ma nezavolaju...toľko žien s dlhšou praxou alebo mladsie baby bez detí sa hlási na tie pozície,že šancu moc nevidím ..i keď si myslím,že keby sa na ten pohovor dostanem,že som v celku ľuďom sympatická
@deginko a v akej oblasti hladas?
@martinkatinka no asi tak klasicky,rada by som bola za administrativu ,fakturant,práca na recepcii...ale takto...neodvudzujem žiadnu prácu,v podstate ak by mi išlo živobytie vezmem hocičo...len tu už mi ide o to,že ,keď človek raz začne a polavi zo svojich nárokov na prácu...a napr dočasne vezme aj prácu ako napr chyžná,atď...tak už sa neskôr ťažšie hľadá tá praca,ktorú preferujes....takže nerada by som s tým takto začala...že vezmem hocičo len,aby bolo...a potom už nemať šancu zmeniť to
ja som nechala normalne okno, pytaju sa na dosiahnute vzdelanie a pracovné skusenosti... MD nezapada ani do jednej kategorie z toho... zas ani ti personalisti nie su blbi dopne im, ze asi más doma deti... zaklad je dobra, profesionalna fotografia.. sympatie vedia velmi vela veci vyriesit ... aj to, ze mas doma dve deti - pokial tvoja kvalifikacia zodpoveda..
@deginko no co ja viem... Ja som este pocas RD isla do fabriky...a neskor som si nasla inu pracu, najskor na poste za okienkom a potom v muzeu, tak ako kedysi... Len teda korona ma stopla a znizovali sa stavy v kulture.
@deginko a aku mas prax pred prvou materskou to by som rozpisala aj skills a tak
ono administrativa je prilis vseobecne tam sa treba specializovat
za mna oslav znamych ci ta niekto niekam neodporuci
@martinkatinka môžu, nemusia
@victoriab odporúčam začať takými kde vieš, že uspeješ. Myslím to tak, že možno menej peňazí, vieš že tam nepôjdeš keď ťa zoberú, ale ideš tam kvôli skúsenosti. Čím viac máš za sebou, tým tá tréma viac opadá, vieš čo za čím nasleduje, čo sa ťa môžu opýtať, ako prebieha pohovor v cudzom jazyku (dopredu si vieš spraviť osnovu v hlave), ideš tam už vyrovnaná a tak podáš najlepší výkon, presvedčíš ich, že ty si tá pravá pre to miesto 🙂
@mamina7070 no moja prax...nie som nič extra ..mám obchodnú akadémiu (účtovníctvo),len ja som sa po SS vybrala do Anglicka na slepo...žila som tam viac ako 4 roky...práca v sklade a ako chyžná,..po návrate na SR som sa hned zamestnala pre jednu externú firmy,ktorá robila služby pre poštu a poštovú banku...tam som získala prax ak klientskej pracovníčky na pošte a neskôr aj poštovej banky ..už počas skúšobnej doby ma preradili na vedúcu pokladne pobočky poštovej banky,čiže všetko som mala na starosti ja,čo sa týkalo všetkých priehradok...práca bola skvelá,no prepustili nás a pobočky prebrala Slovenska pošta,ktorá si dosadila svojich zamestnancov....túto prácu som si fakt cenila,lebo na pohovore nás bolo asi 10...väčšina báb mali VŠ a dokonca aj prax v banke,ale vybrali mňa...bola som fakt prekvapená,ale asi som bola dobrá,keďže ma dali na takú pozíciu a to som tam bola najkratšie....no a potom som hľadala prácu...prijali ma sfleku na recepcnu..čo som však odmietla kvôli nízkemu platu...a potom som už brala prvé čo bolo k dispozícii a začala som robiť ako asistent predaja v detskom obchode...klasika predavačka vrátane,vystavovanie faktúr,objednávok,eshopu atď...no práve preto,že som nechcela ostať na tej pozícii donekonečna sme sa rozhodli pre dieťa a odtiaľ som išla na materskú ..takže tam to u mňa skončilo....a preto sa bojím,že už nejak šancu v administratíve ani nebudem mať
@deginko podla tvojej praxe mas vela moznosti, ak vies dobre jazyk, tak tym duplom. Urcite nieco najdes, aj ked si po rodicaku....
Keď som si hľadala prácu po materskej, spolu so životopisom som poslala aj motivačný list, kde som okrem iného napísala, že mám malé dieťa a zabezpečenú starostlivosť oňho v prípade chorôb. Lebo najväčší problém s nami ženami po materskej nie je to, že by sme nič nevedeli robiť, ale to, kto nás zastúpi, keď budeme mať pol roka vkuse usoplene deti, ktoré nám nezoberu do skolky. Takže ak ti vie niekto s deťmi v takýchto prípadoch pomôcť, určite to spomeň.
@deginko podľa mňa uviesť. Bude to ťažšie, ale zároveň ľahšie ako vysvetľovať to okno