Ahojte potrebujeme radu je lepšie živnosť alebo s,r,o?stým ze chce časom zamestnať 2 3,ľudí. A aké sú podmienky teraz ak sa môžem opýtať lebo každý vraví inak už som stoho cvok. Ďakujem.
@maranco tak stavbari zvyknu mat poistenu zodpovednost
a to iste plati aj za zodpovednost.. za zamestnancov ak nieco vyvedu :D
Dost zvlastne nazory ale teda, zaklad je narocnost,nazvala by som "byrokraticka"/uctovna, ci okolo vedenia ucta, alebo napr. zrusenie, prerusenie cinnosti. Potom danove rozdiely. Nasledne ano = zodpovednost/rucenie majetkom, ale nikde nie je napisane, ze ked nieco vyvedie sro nevadi :D Tak sro ako aj zivnostnik, maju poistenie zodpovednosti (pri kadejakych cinnostiach, ani len uctovnicka nerobi ak ma rozum bez tohto poistenia) . Mam stavbarov na zivnosti desatrocia, rovnako tak na sro. AJ FO s milionovym obratom a aj srocky... zaujimave, nik sa neruca. A vsetci maju zamestnancov.
Naozaj je to bud o kontretnych cislach, jasne ak niekto robi stotisicove zakazky, nebude to brat na zivnost. na druhej strane je velmi podstatny rozdiel, ze ak z toho zijes ako szco, tak lahsie sa dostanes ku "svojim" peniazom ako v sro.. co v podstate nie su tvoje peniaze a neustale sa riesia vybery/zostatky vysoke v pokladni, ako pohladavky voci "spolocnikovi/konatelovi" a potom rozdelovanie zisku.. a tak.
Inak toto je roky velmi diskutovana tema a jasnu odpoved (ze toto je lepsie) nik na to neda, kedysi bola o tom aj publikacia malicka, aj kurz/skolenie som videla.. kde to opisovali/porovnavali. Je to proste na vybere.
V prvom rade si nájdi účtovníčku. Tá ti poradí aj pri výbere formy podnikania a hlavne, bez nej sa nezaobídše, hlavne v stavebníctve... Lebo ak netušíš, čo s týmto, nebudeš mať ani najmenjšie tušenie o fakturácii, prenose daňovej povinnosti či sekcii F. O mzdových výkazoch nehovoriac...
Záleží od mnohých faktorov - očakávané príjmy, očakávané výdavky, predmet podnikania, platba DPH, obchodný majetok. Ak budú zamestnanci, tak s.r.o. Ale je potrebné si uvedomiť, že z s.r.o. si nebudeš peniaze vyberať ako živnostník, že kedykoľvek koľkokoľvek. Každé euro sa pri s.r.o. musí zdokladovať. Ale to asi vieš, to sú bežne dostupné informácie.
Podmienky na čo?