Živnosť verzus s.ro. - manikúra a nechtový dizajn

cypercanka1
17. nov 2020

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať čo sa viac oplatí založiť si živnosť alebo s.r.o.cku na výkon manikúry. Robím si akreditovaný kurz +odborné skúšky a stále rozmýšľam co je vhodnejšie, plusy a mínusy ? Viete mi niekto poradiť? Ďakujem krásne

majkeel
17. nov 2020

Zivost sa oplati pri prijme do 18k rocne, sro nad 18k

cypercanka1
autor
17. nov 2020

@majkeel co znamená 18k?

majkeel
17. nov 2020

prijem 18 tisic eur brutro rocne
ak zarobis pod tuto hranicu, neoplati sa zakladat sro a spekulovat este aj, ako z nej dostat peniaze von. Z sro si nemozes len tak vybrat peniaze, musis sa tam zamestnat, byt ako konatel, vyplatit si zisk,... Z zivnostenskeho uctu mozes hocikedy, iba urobis na konci danove priznanie.

ivkazba
18. nov 2020

Odporúčam si pohľadať účtovníčku, ktorá ti bude robiť účtovníctvo a tiež ti poradí v takýchto veciach. Zároveň odporúčam si prezistiť podmienky na získanie živnosti na tieto služby - nejde o voľnú ale remeselnú živnosť a tam nestačí kurz, pokiaľ teda nejde o kurz, ktorý podľa zákona o vzdelávaní nahrádza vzdelanie. To, že je akreditovaný neznamená, že podľa tohto zákona nahrádza vzdelanie pre potreby remeselnej činnosti.

ciernabrigita
19. nov 2020

@majkeel blbosť

ciernabrigita
19. nov 2020

@cypercanka1 ťažko povedať, keď nevieme presne podmienky, výdavky... odporúčam, ako každému, nájdi si účtovníčku a prejdi s ňou na úvodnej konzultácii všetko potrebné. pravidlo do akej sumy sa niečo oplatí / neoplatí neodporúčam. je to veľmi individuálne a my aktuálne nevieme, čo všetko tam budeš mať, aký majetok, čo sa bude odpisovať, či budú zamestnanci, prístroje v akej sume... rozhodne by som to neriešila len na fóre. a rozdiely medzi SZČO a sro si vyguglis za chvíľu. potom už ,,len" treba prepočítať, čo sa tebe konkrétne viac oplatí 😉