ahojte baby chcem sa vas spýtat ci nemate skusenost alebo sa trocha do toho rozumiete.. pracujem ako predvacka ale zmluvu mam normalnu trvaly prac pomer/zatial na dobu urcitu s 40 hod mesacne ..chcem si otvorit zivnost a doma si spravit kozmetický salon.. samozrejme keby mi to ide najdem si priestory no na zaciatok doma.. chem sa spytat akoby to bolo s odvodmi. prvy rok sa neplatia ?? citala som na nete ze zdravotnu ak mi plati zamestnavatel ja platit nemusim no mozem zalezi na mne no prihlasit sa jasne ze musim,, socialka je ten rok bez platnia a po roku sa plati tychokolo 150 e? ak chcem aj nejaky mensi prispevok na zaciatok musim byt na urade len alebo sa da aj takto.. musi byt zivnost aj na "plny uväzok " ci je aj iny druh zivnosti chcem to zatial len popri praci ci mi to pojde alebo nie., ak nie zrusim zivnost a koniec ziadne opletacky atd?? a ako je to pooom s materskou pocas zivnosti alebo ak ju cesrstvo zrusim ?dakujem moc.. 🙂
@nikushka2521 Zložité to nie je keď sa trochu pohrabeš na Google nájdeš v pohode podrobnejšie info.
@nikushka2521 Živnosť môžeš popri zamestnaní,ak to máš popri zamestnaní nemusíš platiť zdravotnú ale môžeš platiť dobrovoľné preddavky čo sa aj odporúča lebo zo zdravotnej ti môžu vyrátať nedoplatky,ak vieš aspoň zhruba koľko si zarobíš na živnosti na zdravotnej ti budú vedieť poradiť ako si nastaviť preddavky.Socialnu prvý rok neplatíš a v ďalších rokoch len ak zarobíš viac ako 6000 eur za rok na živnosti.Plaus niečo pôjde na daň.