Živnosť - podnikanie cudzinca na Slovensku

endy227
14. júl 2022

Dobry den prajem
Priatel je ukrajinec a vyberame zivnost konkretne kupa predaj oblecenia (maloobchod, velkoobchod), ma sa hlasit aj na cudzineckej policii kvoli prechodnemu pobytu ( karticke), ake papiere tam bude potrebovat okrem vydanej zivnosti? Dakujem Vam za pomoc

janetinka27
14. júl 2022

@endy227 ahoj a na zivnost uz mate papiere vybavene? treba vypis z registra trestov uradne prelozeny nie starsi ako 3 mesiace, suhlas vlastnika nehnutelnosti s umiestnenim miesta vykonu cinnosti podniku zahranicnej osoby, doklad (napr. pas), adresu doma na Ukrajine, uviest meno splnomocnenca na dorucovanie v tuzemsku. zivnost sa otvori az dnom, kedy mu bude udeleny prechodny pobyt na slovensku (najlepsie je uviest ucel pobytu podnikanie). keby uviedol ucel pobytu napr. zamestnanie na cudzineckej policii, tak sa mu zivnost neotvori.

endy227
autor
14. júl 2022

@janetinka27 ano mame zo zivnostenskeho uradu uz papier.

endy227
autor
14. júl 2022

@janetinka27 riesit budeme uz len tu policiu ale nevyznam sa v tom , na internete toho maju tolko napisane a vsade inak. My sme papiere na zivnost vsetko odovzdali aj vypis registra trestov aj ohladne toho kde budem priatel podnikatz a to iste treba zobrat aj na cudzinecku policiu ak dobre rozumiem?

janetinka27
14. júl 2022

@endy227 to uz veru neviem🙂 ale mozno bude niekto vediet poradit