Živnosť - opatrovanie detičiek doma

majika19
30. okt 2020

Ahojte maminky nemá prosím vás niektorá doma živnosť na opatrovanie detičiek? Rozmýšľam o Tom len by som potrebovala poradiť ak by bol niekto taký milý a poradil ....dakujem 💕💕💕

anjelicek26
30. okt 2020

U nas su na to dost prisne podmienky, kedze prispieva na to stat, na slovensku to bude ine. Pre tieto deticky ale musis mat oddelene miesto na spanie, dostatocny pocet m2 a idealne zahradu. Musia tam mat miesto na vlastne veci (rovnako ako v skolke), hacik, papucky, miesto na bundu. Moje tri deti chodili k opatrovatelke nieco vyse roka medzi 1,5-3 rokmi ako ktore. Pod ciarou to bolo omnoho lepsie, ako ich dat do jasli. TAm bola len najmladsia a vobec sa neprisposobovali jej rezimu (nutili ju spat, davali jej plienky, aj ked netrebalo), boli s toho dost nervy a riesila som to cez starostu, kym mi vyhoveli no kocurkovo... Dolezite je poistenie zodpovednosti za skodu a ak sa da - sprav si kurz prvej pomoci pre dojcata. Dobre to vyzera pre rodicov, co ti budu zverovat dieta a je to neskutocna pomoc mat to ukazane, ako pomoct, ked sa dieta dusi, zrani. Podla m2 sa urcuje pocet deti, ktore mozes opatrovat, ale maximalne to byva 5. Cenu podla lokality, strava sa plati extra.

majika19
autor
30. okt 2020

@anjelicek26 ďakujem si zlata že si mi odpovedala a mohla by som to aj v prenajatých priestoroch? Či to musí byť doma ? To by som si urobila kurz ...plus som učiteľka v MŠ s praxou 😁😁😁 ako normálne o Tom rozmýšľam 💕😊

anjelicek26
30. okt 2020

@majika19 ucitelka materskej skoly je top. Preco nie fakt, ak mas na to trpezlivost smelo do toho, vela deti ma slabu imunitu a nemoze do kolektivu, rovnako su deti s poruchami co nemozu do kolektivu a normalne deti pod tri roky, co nechcu rodicia davat do jasli... celkom pestra paleta a kedze to budes robit TY rozhodujes, ci take dieta vezmes alebo nevezmes, vies si zhodnotit povahu, spaci rezim a ci vyhovuje tomu kolektivu, ktory uz opatrujes. A samozrejme mozes aj v prenajatych priestoroch. A financne je to dobre ohodnotene. Plus si v zmluve osetrit, kolko mas narok na dovolenku a take veci... kedy v roku ta dovolenka bude idealne rok dopredu stanovit, nech sa rodicia zariadia. Ci mas zaskok, keby ochories a take veci... ci vezmes dieta, ktore berie lieky (napriklad sa uz doliecuje) a take detaily, dat si na papier plusy a minusy..v zmluve mat stanovene, ci mozes deti brat v aute (nakup, chodit po vlastne dieta do skolky, skoly)...je toho dost ale na to prijdes postupne, daj si to na papier... Priplatky za nejaku dietnu stravu tiez, ak by mas varit nejakemu dietatu bezlepkovo, vegansky, rodicia su rozni... my sme mali jednu opatrovatelku veganku 😀 Ale syn si zvykol aj na to.

majika19
autor
30. okt 2020

@anjelicek26 ako láka ma to poriadne 🙂 tak chcem čo najviac informácií 💕😊

anjelicek26
30. okt 2020

@majika19 ja na to nemam povahu, ale ak je to tvoje povolanie a poslanie a mas vztah k detom, je to krok k samostatnosti. My sme napriklad platili 12 mesiacov v roku a narok na dovolenku mala 30 dni - boli tam vianoce, tri tyzdne v lete, tyzden na jesen a na jar, myslim tak nejako to vychadzalo a snazila sa kopirovat skolske prazdniny ciastocne (kvoli starsim detom). Drzim palce!

deti95060810
30. okt 2020

@majika19 nemám skúsenosť, len držím palce ...👍🙂

majika19
autor
30. okt 2020

@deti95060810 ďakujem ste veľmi milé 💕💕💕

marcellka32
30. okt 2020

Super nápad, kebyže mám pedagogicku školu idem do toho, je nedostatok miesta v škôlke a menšie opatrovacie centrum by sa aspoň u nás privítalo

ciernabrigita
30. okt 2020

mne tak chodili obe deti. Pani mala na to živnosť, tiež bola kedysi učiteľkou v jasliach + kurz/nadstavbu alebo čosi také kvôli tej zdravotnej časti. Mohla mať max 4 deti. Priestory mala v dome - herňa, spálňa, kuchynka s jedálňou, wc, kúpeľňa, vstupný priestor s vešiakmi a botníkom. von záhrada s hračkami, šmýkačka... nebolo to len o hraní a zabavení detí, ale robili rôzne výtvarné a hudobné aktivity. spánkový režim prispôsobili menším deťom ako bolo treba, inak sa deti dávali spať okolo obeda - klasika.

majika19
autor
30. okt 2020

@ciernabrigita áno? Nevedeli by ste mi na ňu poskytnúť nejaký kontakt? 🙂 Potrebovala by som vedieť čo a ako ku tomu ...čo treba 😊

ciernabrigita
30. okt 2020

@majika19 nemám už

alex188
8. máj 2021

@majika19 ahoj, rozbehla si teda niečo?