Pekný deň, mám 20 rokov a som nezamestnaná . Som vyštudovaná kozmetička a naskytla sa mi možnosť ísť na záskok do salonu , ale na živnosť. Vôbec sa v takýchto veciach nevyznám, rada by som do toho išla ale dosť sa bojím. Som taká že ak sa k niečomu hned nedokopem tak to nespravím nikdy. Je tu niekto kto má tiež živnosť a vedel by mi poradiť , ako postupovať, načo dávať pozor a pod. ? Ten príspevok od štátu asi nechcem, viem že začiatky budú ťažké ale rodičia mi pomôžu a ja im to postupne vrátim. Budem vdačná za každú skúsenosť a príspevok do tejto diskusie.
@mummy01 ono je to záskok v podstate po dobu materskej 3 roky , ale ona mi povedala že potom ma samozrejme nevyhodí že by sme sa striedali napr. ja rannú ona poobednú a tak, zákazníčky by som mala po nej. Len je to maličký priestor tak si to tam potom nejak neviem predstaviť
@siska012 a nad čím rozmýšľaš?určite chod do toho získaš prax, kľudná práca, za ten čas si získaš klientelu a možno za 3 roky si zoberieš od úradu práce dotáciu a spravíš si vlastný.salon
Ak vieš líčiť môžeš mať fusky navyše môžeš ísť ku klientke domov.Ale nerozumiem čo píšeš, že príspevok nechceš a rodičia Ti v začiatku pomôžu v čom?ako to myslíš?
Veď ty budeš zamestnaná na živnosť či budeš platiť aj najomne tej pani?
Je to dobrá ponuka tak či tak a hlavne tam nebudeš celé dni, keď sa budete striedať
To, že si Ťa nechá aj po 3 r to ber s rezervou🙂
@eliska13 ja budem v tom salone namiesto nej , takže normálne budem platiť nájom - 100 eur mesačne. A pochybujem že zo začiatku budem zvládať platiť aj nájom, aj zdravotku aj materiál , preto píšem že mi pomôžu rodičia .. dotácie nechcem z dôvodu podmienky podnikanie 3 roky - nikdy neviete čo sa môže za tú dobu stať a potom vraciať tie peniaze nieje bohviečo . Tú kozmetičku poznám osobne takže by som sa nebála že by ma vyhodila, určite ale aj tak budem chcieť potom svoj salonik
Pozri tu:
https://www.etrend.sk/podnikanie/rok-2018-ake-o...
prvý rok iba zdravotka (nechce sa mi to pozerať presne, ale cca 61€)
druhý rok zdravotka (podľa daňového priznania, min to bude cca 61€, možno 1-2€ viac)
druhý rok sociálka (podľa daňového) ale povinne iba ak zarobíš viac ako 12xmin.mzda, toho roku to bolo cca 5300e.. takže ak sa náhodou nezadarí, tak ani sociálka ťa prenasledovať nebude. Inak platíš teraz minimum do sociálky cca 152e (ďalší rok to bude viac).
Určite choď do toho... 100 eur nájom je málo, zdravotka 60 eur, ak je to zabehnutý salón, tak o zákazníčky by si nemala mať núdzu hneď od začiatku a ak si šikovná, tak o ne nebudeš mať núdzu nikdy. 160eur si zarobíš za 2 silnejšie dni. Nie je čo riešiť.
Ďakujem za odpovede , dnes sa idem ešte s ňou porozprávať a ak sa všetko teda podarí tak idem do toho 🙂 Aj tak si neviem predstaviť že by som robila niečo iné a nieje nič lepšie ako šéfovať si sama sebe a dať si voľno kedy chcem a taktiež nastaviť si pracovný čas 😃
Ak je to len zaskok na nejaky cas tak si myslim ze je blbost robit si kvoli tomu zivnost. Ak ale po zaskoku chces v praci kozmeticky pokracovat tak sa ti zivnost zide. Toto je profesia ktora sa robi hlavne na zivnost.
A len taka rada,mam o 20rokov viac ako ty a tiez som kozmeticka,takze aj ta tato praca bavi a chces ju robit tak sa prestan bat. Otvor zivnost a ver si,sprav si nejake doplnkove kurzy,vizazisticky a smelo do budovani siete zakaznicok😉