Ahojte, ak sa nájde niekto ochotný podeliť sa so svojimi radami a skúsenosťami s vydávaním eknih alebo s použivanim patreonu budem rada. Vopred ďakujem za všetky komentáre k téme 😊
Mám známu, ktorá sa pri vnúčati dala na písanie detskej literatúry, Vydanie knih, korektúra, grafička ju stáli dosť, príjmy podstatne nižšie. Vydavateľstvo jej platí podľa predaja iba ,,alamužnu,,. Po druhej knižke to vzdala.
@bilberryday ja som napisala malú knižku/brožúrku z odboru a vydavateľstvo mi zaplatilo paušálne, teda nie od počtu predaných kusov ale na licenčnú zmluvu som dostala pevnú odmenu. nesťažujem sa, oplatilo sa, aj keď zrátam koľko času som do toho investovala.
.
Ahojte baby, ďakujem za odpovede🙂 Vo voľnom čase (ak nejaký je) píšem dobrodružno-satirické poviedky. Nie som žiadny grafoman, napíšem tak 2-3 ročne. Sestra si zo mňa uťahuje, že kedy ich už konečne vydám 😂 Čo som pozerala návody na nete ako vydať knihu, musela by som mať niekoľko tísíc éčok na zaplatenie tlače, editora, ilustrácií a kampane na sociálnych sieťach, čo momentálne nehrozí 😂