Žijete a pracujete v zahraničí?

denka7483
9. feb 2013

ahoj baby, chcela by som sa vás popyťat či niektore zijete a pracujete v zahraničí, ako ste sa tam dostaloi a či vám vyhovuje život tam 🙂 chystáme sa aj my , len by som aj potrebovala poradit overenu agenturu, alebo sposob ak oste sa tam dostali🙂 dakujem vsetkym za odpovede...

pett21
9. feb 2013

@denka7483 ahoj , ziju v zahranici uz 2,5 roku ,jsem tu spokojena,ale horzne zalezi kam by jsi chtela. Kazda zeme je jina .

alka221
9. feb 2013

ahoj, moj muz sa von dostal cez kamarata, ale uz predtym robieval cez agentury v zahranici..a jednoznacne ze sme odisli kvoli lepsej buducnosti a hlavne kvoli peniazkom. 😉 moj nazor je, ze si zvyknes uplne vsade.. prvy tyzden som sa chcela vratit, ale teraz som v pohode.. kam do zahranicia sa chystate? mas moj obdiv, velmi malo ludi je ochotnych urobit takuto zmenu 😀

denka7483
autor
9. feb 2013

a kde si tyy ? a ako si sa tam dostala , isla si len tak skusit alebo cez agenturu alebo za priatelom?🙂 a mne je viac menej jedno kam by som sla 🙂

denka7483
autor
9. feb 2013

@alka221 vobec nevieme este kam, mne je to v podstate aj jedno len chcem odist odtialto aspon na cas a potom sa uviidi...tiez chceme hlavne koli peniazkom, sice tu mame robotu ale ja som velmi nespokojna a tu sa tazko hlada.. a ty si kde ? 🙂 a poviem ti tam ze najviac by sa mi pacilo asi svajciarsko alebo severske krajiny len ja neviem ani cek po nemecky :/ a nevies cez ake agentury tvoj muz pracoval ? lebo sa dost bojim aby sme sa nedali oklamat niekomu...

alka221
9. feb 2013

@denka7483 manzo teraz spi, ale ked sa zobudi, spytam sa ho na agentury, takisto sa mozem opytat vecer kamosky, ona si roznasala zivotopisy.. muz pracuje vo svajciarsku.. ja som tiez nevedela ani jedno slovo ceknut. pomohol nam muzov sef, takze na zaciatku dost velka pomoc.. ale ucim sa kazdy den..

denka7483
autor
9. feb 2013

no super si zlata 🙂))

jinxixi23
9. feb 2013

Ahoj aj my sme v zahranici, ja som prisla za mm do UK, on tu uz zije 9rokov a mne taha na treti 🙂 a zvykla som si velmi rychlo, ja si neviem predstavit sa vratit domov...pridem domov na tyzden a po 3dnoch uz neviem co so sebou 😀 kupili sme byt, splacame hypo a domov mozno ked budeme mat baby a bude v skolskom veku...este uvidime 🙂

kattrin5
9. feb 2013

Ahoj aj ja zijem v zahranici ale mam muza cudzina a paci sa mi tu veeelmi, zatial by som nemenila s nicim inym, mozno este hawai by som brala 😉, prisla som pred 3 rokmi na studijny pobyt nasla mojho manzela vydala sa a ostala dufam ze navzdy🙂 sla som cez agenturu coolagent.sk takze mozem odporucit

julietta246
9. feb 2013

@denka7483 Ahoj ja zijem v Rakusku, isla som za priatelom. Ak by si sa chcela prestahovat do Rakuska, tak porod a zivot s malymi detmi je tu podstatne lepsi ako na Slovensku. Avsak ak by ste nemali zajednanu pracu dopredu, tak musite preukazat, ze mate pridem asi 700 EUR na osobu mesacne. Mozno sa tie cislo uz nejak zmenili, ale aspon priblizne. Ak by si si chcela najst nejaku lepsiu pracu, tak rozhodne musis vediet po nemecky, respektive nejake pomocne prace ako napriklad upratovanie sa daju najst aj bez nemciny...

denka7483
autor
9. feb 2013

@jinxixi23 a ty pracujes aj v uk ? aa vedela si jazyk ked si tam sla ? 🙂

denka7483
autor
9. feb 2013

@julietta246 no ved toto ze mne by sa aj pozdavali tieto emecke krajine este vyse mozno ako anglicke len ja neviem z nemciny ani ceknut :((

jinxixi23
9. feb 2013

@denka7483 jasne ze pracujem, neviem si predstavit byt doma a nic nerobit...teda caka ma to az raz budeme mat dieta, ale to bude tiez len na polroka a potom znova do prace ...a jazyk tak povedzme 50/50 ucila som sa na skole, nieco sa nalepilo, cize zaklady som mala dobre a teraz sa stale zdokonalujem a zdokonalujem 🙂 inak ak rozmyslas, ze odidete chod, len tiez nie je jednoduche najst pracu, ked vidim ako k nam za den pridu 3-4 ludia a pytaju sa ci mame nieco volne...je to bieda