Žiadosť o zvýšenie platu

mili7
23. jan 2016

Ahojte maminky.
Keďže som ešte nikdy nežiadala o zvýšenie platu, prosím Vás o radu, ako to napísať. Všade je, že čo musí obsahovať a to samozrejme viem, no nikde som nenašla aspoň nejaký vzor, od čoho sa odpichnúť.
Pred materskou sa nám v práci zvyšovali platy celoplošne na základe inflácie, ale teraz tomu tak už nie je. Po materskej som už v práci niečo vyše roka a keďže mám aj novú agendu s vyššou zodpovednosťou (pracujem na finančnom oddelení na exekútorskom úrade), rozhodla som sa, že je načase požiadať o zvýšenie. Ale neviem, ako to mám napísať a či tam písať aj sumu o koľko. Ak áno, tak koľko si myslíte, aby som neprestrelila. Ja rátam tak 10-15% z terajšej hrubej mzdy.
Ak už niekto písal takéto niečo, tak prosím poraďte. Budem vďačná za rady.

bosoriak
23. jan 2016

@mili7 A kde pracujes, ze to musis pisat? Normalne sa to robi tak, ze zajdes za nadriadenym, vyziadas si s nim pohovor, pripravis sa nanho a povies mu svoje dovody, preco si myslis, ze by ti mal zvysit plat.

mirka17
23. jan 2016
mili7
autor
23. jan 2016

@bosoriak No u nás to asi normálne nie je. Už som sa o tom rozprávala s mojou vedúcou s oddelenia a povedala, nech si napíšem žiadosť a odnesiem na personálne. Potom sa to dá na schválenie tomu najvyššiemu (exekútorovi).

mili7
autor
23. jan 2016

@mirka17 Ďakujem, toto je asi najschopnejšie, čo som aj ja našla. Ak nebude vedieť poradiť niekto iný, tak asi to napíšem podľa toho.

nikuliak
23. jan 2016

@mili7 No ja ti tiez neviem poradit, nakolko aj u nas sa chodi za nadriadenym osobne. A myslim, ze je to aj lepsia cesta.

mili7
autor
23. jan 2016

@nikuliak Tak u nás sa to ako vidím, robí takto. Potom si vraj zavolá moju vedúcu, prípadne aj mňa a skonzultujeme. Možno sa tak robí v zamestnaniach s menším počtom zamestnancov, neviem ☹

mirka17
23. jan 2016

@mili7 ja si myslím že nie je až taká podstatná žiadosť, teda to ako bude vyzerať, ako ju odôvodníš, buď je vôľa zvýšiť alebo nie je. ja to poznám.

mili7
autor
23. jan 2016

@mirka17 Tak to mas pravdu. No o zvyseni som sa uz s veducou rozpravala, ze po zauceni to prichadza do uvahy. Len to musi byt taketo oficialne.

beusa
23. jan 2016

Ahojte,ja viem ze toto je otazka asi k uplne inej diskusii ale nejak sa tu neviem zorientovat...ak mi viete poradit,byvam na dedine,mam ziadost o najomny byt,som sama samozivitelka,mam praci ale len na dohodu,cize papierovo nejakych par eur a zvysok na ruku cize vlastne na cierno.neviete mi poradit ci by som mohla dostat byt ked vlastne cely ten prijem nemozem vydokladovat? Dakujem

huginko
4. okt 2022

@beusa no úplne mimo otázka.. 🙊Založ si svoju diskusiu, je to nefer voči autorke