Ahojte, potrebujem si najst pracu, idealne v odbore, ktory som studovala. Avsak nie je zverejneny ziaden inzerat aktualne. Byvam vsak vo vacsom meste a poznam viacero firiem/institucii, kde by som sa s takym vzdelanim uplatnila. Myslite si, ze mozem skusit rozposlat zivotopis/ziadost napriek tomu, ze verejne nikoho nehladaju?
Samozrejme že môžeš poslať. Ale je lepšie oficiálne poštou, nie mailom.
Urcite do toho chod, hlavne, ak si z odboru. Manzel takto poslal par zivotopisov a nasiel si super job. 🙂 drzim palce 🙂
Ja som si tiež takto hľadala prácu, mám špecifické vzdelanie…. Oplatilo sa ..
Ja som to už niekoľkokrát urobila že som poslala CV do firmy kde som chcela pracovať a nemali nijaký inzerát že ponúkajú prácu. V polovici prípadov mi to vyšlo a kontaktovali má naspäť naposledy priamo riaditeľ s tým že uvažoval že prijme nového človeka tak už ani nerobili konkurz ..za mňa treba ísť do toho skúšaj a skúšaj a skúšaj a raz motyka vystrelí uvidíš.
Ozaj ešte aj to som robila že som si našla priamo personalistu danej firmy alebo riaditeľa na linkedin a písala som priamo jemu. To tiež malo dobrý efekt.
Tiež som písala priamo na firmu aj keď nemali inzerát a zobrali ma 🙂
samozrejme. kludne mailom. Napriklad u nas si zakladame taketo zivotopisy a v pripade potreby oslovujeme aj z nich. A ja som osobne som sa tiez takto dostala do prace, sama som sa ozvala, o tri mesiace ma pozvali na pohovor. Na profesii nebolo pre mna absolutne nic, to by som cakala doteraz.
@klotildabazarik absolútne zlá rada, evidentne nie si ani recruiter ani manažér. Je úplne bežné, že personalisti čítajú CV, ktoré im prídu poštou a mailom. A je úplne bežné, že ak príde osobne a ide o väčšiu firmu, nikto sa s ňou baviť nebude, pretože na ňu nebudú mať čas.
@lilianka28 na základe čoho lepšie poštou ako mailom? Lepšie mailom. Sme v roku 2024.
Autorka, ak máš vyštudované niečo, na základe čoho chceš robiť odbornú prácu, úplne v pohode posielaj CV. Je úplne bežné, že ak má recruiter dostatok vhodných CV z interných zdrojov (čiže zo svojej databázy), tak osloví najprv týchto ľudí a nebude zverejňovať inzerát, ak to nepotrebuje. Takže určite dobré CV. Nezabudni na súhlas so spracovaním osobných údajov, inak si CV nemôžu uložiť a nemôžu ťa kontaktovať. A taktiež dobrý (trefný a faktický) profil Linkedin. Množstvo recruiterov dnes ako prvé na odborné a manažérske pozície pozerá Linkedin a hľadá tam kandidátom. Takže naozaj veľa odborných a manažérskych pozícií sa obsadzuje bez toho, aby sa zverejnila ponuka na profesii či iných portáloch, pretože firmy si nájdu kandidátov zo svojej databázy CV a z Linkedinu. Držím palce.
Prácu som našla vždy len takto "na blint". A ani raz na zverejnený inzerát, a to som po skončení školy rozposielala ako divá.
@klotildabazarik A koho sa bude pytat? Recepcnej? Ziaden manazer nebude mat cas na to,aby vypocuval niekoho z ulice.
@iwesska nie pojde za kompetentnou osobou osobne 😂
@klotildabazarik nepôjde. Pretože kompetentná osoba, čiže recruiter alebo manažér má buď dohodnuté meetingy alebo prácu. Autorka študovala niečo odborné, čiže nechce sa ísť pýtať do Kauflandu. Pretože áno, tam by mala na ňu vedúca čas. Ale v dobre fungujúcej firme či korporáte na ňu čas nikto mať nebude. Znovu to zopakujem, evidentne nie si ani recruiter ani manažér a asi ani nepracuješ na dobre hodnotenej odbornej pozícii niekde vo veľkej firme či korporáte. Inak by si sa tu nestrápňovala zlými radami a ešte aj smajlami.
@melanta sa nestaraj a chod si robit vrcholovy manažment ty pani recruiterka😂
@klotildabazarik fíha, stúpila som na komplex. Mrzí ma to, prajem ti všetko dobré, nech máš viac kľude v sebe žena.
@melanta vies co moja zlata ja ta mam úplne v riti ale evidentne ty mas potrebu sa vyjadrovat ku všetkému 😂
@klotildabazarik asi to myslis dobre a ty sama máš nejaké osobne skúsenosti. Bola si sa opýtať niekde na predajni, v reštaurácii,v menšej prevádzke..? Pokial však ide o iné profesie či väčšiu firmu je to iné a treba medzi tým rozlisovat.
Ak by za mnou, či mojim šéfom niekto prišiel neohlásene, bolo by to dosť cudne, za xy rokov sa mi to nestalo, skratka nerobí sa to. Asi by som slušne prijala CV, ak by však dotyčný chcel, aby som sa mu venovala, isto by som znervóznela a odbila ho. Čas v práci potrebujem využiť efektívne a pokial niekoho nehľadáme, tak sa venovať kandidátovi pre mna nemá zmysel. Pokial je otvorená pozícia, sú zverejnené informácie, ako treba postupovat. Toto bude myslím pohľad väčšiny HR pracovníkov.
Pokojne napis a pošli. Myslím, že tým môžeš len získať a nikoho neurazíš, práve naopak.
Určite by som však ku CV pripojila i dobre prepracovaný motivačný list, tvoj, personalizovany a nie stiahnutý z netu.
Nerozposielala by som žiadosti hromadne ale cielene. V každom emaily by som vysvetlila firme, prečo sa zaujímam o prácu práve v ich firme, cim ma zaujali - oblast, v ktorej pôsobia; systém prace; ich história a etablovanie sa na trhu; nove trendy a modernizácia, ktorú využívajú; región; celková velkost firmy…?
Radsej tam rovno chod a spytaj sa, rozposielat je podla mna blbost, často ani to nebudem nik citat