Žiadosť o opatrovateľský príspevok a nástup do práce

lucia322
18. jan 2020

Dobrý večer chcela by som sa spýtať... Pred mesiacom som odovzdala na UPSVaR žiadosť o opatrovateľský príspevok na starú mamu a ešte mi neprišla žiadna odpoveď kedy máme prisť na posudkovú...ale naskytla sa mi pracovná príležitosť ktorá ma zaujala...je možné že by som nastúpila do práce? A neriešila opatrovné ak keď som si už podala žiadosť? Ďakujem za odpoveď

lubik87
18. jan 2020

@lucia322 môžeš nastúpiť keď ti príde papier pôjdeš na upsvar oznámiť zmeny..uvidíš či ti vôbec opatrovateľský schvália

lucia322
autor
19. jan 2020

@lubik87 ďakujem veľmi pekne za odpoveď

mogaa
19. jan 2020

@lucia322 treba sa informovať na UPSvR v akom stave je konkrétna žiadosť...Popri oparovateľskom príspevku sa pracovať dá, ale len za presne stanovených podmienok, je tam stanovená maxilmálna výška príjmu popri opatrovaní ....V opačnom prípade môžu opatrovateľský príspevok odobrať....Treba si zavolať na UPSvR a informovať sa že čakáš na rozhodnutie o opatrovateľskej službe, či do času kedy ti prde rozhodnutie môžeš pracovať, aby to neovplyvnilo schvalovanie.....Rovnako za akých podmienok môžeš pracovať po schválení opatrovania.....ono záleží aj na aký počet hodín schvália opatrovanie

lucia322
autor
24. jan 2020

@mogaa ja chcem už len pracovať a nechcem poberať opatrovateľsky prispevok aj keby ho chceli schváliť...stači ak zajdem na UPSVaR a oznamim že chcem pracovat a nie poberat prispevok??

mogaa
24. jan 2020

@lucia322 ano stačí dokonca ak tam zavoláš a pošleš späť vzatie žiadosti o opatrovanie XY...povedia ti presné znenie...

lucia322
autor
24. jan 2020

@mogaa ďakujem Vám veľmi pekne za odpoveď