Žiadosť do policajného zboru - zrušenie

miusinka3
17. sep 2023

Dobrý deň,

Ak som poslala žiadosť na krajské riaditeľstvo do PZ a pozvali ma na informatívny pohovor, je ten pohovor záväzný alebo môžem zrušiť žiadosť, či neprísť na prípadný (ďalší) pohovor ktorý by sa konal? A ak by som neprišla, zrušila to, odrazilo by sa to na budúcnosti? Keby chcem do PZ o pár rokov.

miusinka3
autor
17. sep 2023

@miusinka3 poprípade aký dôvod sa môže udať pri zrušení alebo odmietnutí?

nika11103
17. sep 2023

Určite sa im ozvi , to bezpodmienečne na každý pohovor , stretnutie , ak nechceš / nemôžeš prísť , musíš dať vedieť . Veď to je asi logické a svedčí to o korektnosti človeka . Zavolaj im s tým , že si veľmi vazis ich pozvanie , no momentálne sa ti naskytli záležitosti , kvôli ktorým prísť nemôžeš , čo však v žiadnom prípade nechceš , aby sa pripadne odzrkadlilo v budúcnosti atd atd . Dáš im vedieť a to je už základ a myslím , že potom v budúcnosti problém nebude . Ak neprídeš a neozves sa , môžeš sa tým odpísať hneď

amelianka
17. sep 2023

@miusinka3 je to ziadost rovnaka ako do kazdej inej prace. A myslim ze teraz je taky podstav v PZ, ze sa nemusite ani obavat, ze vas na pohovor nabuduce nevezmu.

miusinka3
autor
17. sep 2023

@nika11103 ozvať sa je samozrejmosť áno, len som chcela vedieť či to je takto u PZ inak. Či sa musí aj vydokladovať niečo alebo stači telefonát, že momentálne “nenastúpim” ale do buducna to chcem mať otvorené. Na tento prvý informatívny pohovor prídem určite, ale na další podľa situácie.

miusinka3
autor
17. sep 2023

@amelianka samozrejme, ale pokiaľ som už žiadosť podala a prídem na informatívny pohovor, môžem to len tak zrušiť? Že sa nezučastnim vyberoveho konania.

januska12323
17. sep 2023

Samozrejme, že môžeš to nie je povinná vojenčina.

mogaa
17. sep 2023

@miusinka3 a predpokladáš že ak neprídeš na pohovor tak niekde sa to eviduje? alebo že dotyčný si to bude o pár rokov pamätať? ak neprídeš, tak sa nestane upne nič, zavolajú ďaľšieho uchádzača, nie si jediná ktorá sa k nim hlási.....na jedno volné miesto máš dnes desiatky kandidátov, takže nikto nebude riešiť ak nič neoznámiš a neprídeš..samozrejme z hladiska slušnosti by si im mala zavolať že v daný termín nemôžeš prísť aby ťa zbytočne nečakali a pozvali si iného uchádzača na daný čas...

miusinka3
autor
17. sep 2023

@mogaa tu ide o to že to je žiadosť do PZ, nieje to len taky pracovny pohovor, ide tam veľa uchadzačov a či to evidujú, no keď sa to týka polície netuším, ale pohovor je na riaditelstve PZ

pamelalea
17. sep 2023

@miusinka3 Po pohovore nemusíte byt ani vybratá na ďalšiu psychickú alebo fyzickú previerku. Na prvom pohovore sa Vás bude pýtať len policajt prečo chcete ist, prečo práve vy atd. Neskôr svoje poznamky predloží vyššiemu postavenému a do 2 týždňov Vám príde bud pozvánka alebo sa Vám neozvu. Ak by ste prešli prvým pohovorom budeme mat samozrejme možnosť fyzicke skusky odmietnuť a neprísť.

miusinka3
autor
17. sep 2023

@pamelalea Ďakujem za informáciu