Ženský kolektív

daturka1
14. jan 2014

Tak toto mi chybalo cele 4 mesiace,ale taku davku slepacich reci som teda necakala!!! 4 mesiace som peenkovala,peenke predchadzalo vela mesiacov bolesti ziskanych vdaka praci. Po navrate z prace ma cakalo info kto ma kolko ohovaral a tiez moju sestru,ktora tiez pracuje vo firme. Uz vyse tyzdna pocuvam stiplave reci o tom aka musim byt odpocinuta z tolkej peenky,kolko musim mat penazi,lebo som neminala na cestu do prace( lebo lieky a lekar je zadara)....no prosto slepacinec ako sa patri....po peenke som si mala vycerpat staru dovolenku aj nadcas a neda sa,lebo som flexibilna a sefka ma potrebuje.Tak ma dusi pocit,ze som dobra len na robotu ale do kolektivu akosik po peenke uz nezapadam.Mame mat posedenie,cely kolektiv,koli istej udalosti,ale mne sa nechce koli im vsetkym. Neviem ako sa z toho vyhovorit,ako ukoncit tie stiplave poznamky na moju osobu. Ani jednu z 25 zien nezaujimal moj zdravotny stav,len to,co som robila 4 mesiace doma...no smutno mi je z toho((

lalinko2010
14. jan 2014

@daturka1 ahoj, ženský kolektív je to najhoršie čo môže byť! sliepky! to ako u nás, najlepšie je s nikým si netykať, nerozprávať o súkromnom živote, aby sa to nepoužilo proti tebe, ak si aktívna v práci, tak to je problém, lebo sa "natískaš" a podobne.
Neporadím ti! vydžať? nájsť si novú robotu?

daturka1
autor
14. jan 2014

@lalinko2010 enantiskam sa flexibilitou,majstrova ma do toho tlaci a ja neviem povedat nie,bo ma praca bavi/bavila.Ale financne vyhody ziadne.....chcem ist robit do rakuska opatrovatelku,hadam tento rok to vyjde,takze este daco vydrzim 😒

zrka
14. jan 2014

@lalinko2010 tak to si dobre napisala, najhorsie co moze byt je zensky kolektiv!!! Ja som mala moznost pracovat aj v cisto zenskom, aj cisto muzskom kolektive. V podstate je to to iste, aj muzi su ako take slepice a tiez sa ohovaraju kadeco na seba kydaju. Lenze zena medzi nimi sa ma vyborne 🙂 . Ale pre mna bolo neznesitelne pracovat v cisto zenskom kolektive, nakoniec som z prace odisla. Asi som nezapadla medzi nich, hnusili sa mi ich intrigy, ohovarania, zavist. Skratka som odisla.

ushuaia
14. jan 2014

@daturka1 juj som klikla na zly klaves a sa mi zmazala odpoved...ako vravis...zensky kolektiv...ciste slepice bez rozumu...najlepsie je riesit inych , pred tym nez si pozametat u seba doma... 😒 , ja som pracovala v zahranici...mali sme nieco podobne a to som ani nemusela byt tak dlho na PN...,ale naucila som sa zit na ,,vlastnom piesocku,, bohuzial ine mi neostavalo...zo zaciatku psycho trosku...,ale potom som si zvykla... 🙂 , a mozes to riesit aj najdenim si novej prace...drzim paste... 🙂

luba28
14. jan 2014

ja sa "tesim" po materskej do prace,.... ☹ .......

veronicka1901
14. jan 2014

Mne na mojom kolektive vadi len to, ze nikto okrem mna nema este deti, takze velmi nechapu, ake to je dieta mat - navstevy lekarov, atd. Ale nie je to nejake hrozne, nevsimam si, ked niekto nieco prehlasi.

daturka1
autor
14. jan 2014

nikdy tam nebolo tak zle,s poniektorimi som riesila aj spolocne dovolenky. Najviac sa bojim,ze mam sprostu hubu a daktorej daco poviem stiplave a bude este horsie.....

ushuaia
14. jan 2014

@daturka1 neboj nebude horsie, budes mat aspon pokoj... 🙂 od onej sliepky, kt. vycistis zaludok...niekedy je to potreba...

luba28
14. jan 2014

@daturka1 ja si tiez servitku nedavam,ked sa mi nieco nepaci,.... 🙂

ushuaia
14. jan 2014

@luba28 tiez som si nedala a mala som potom pokoj... 😀

fomarik
14. jan 2014

po mnnohých skusenostiach som sa kvoli takémuto slepačiemu prístupu uzavrela do seba a mám na háku každu jednu hus a lebo chuja, ktorý si na mna čo i len kusok otvorí usta. Dištancovala som sa od veškerých akcií, podujatí, plesov. se..r..i...e..m na všetko, a na všetkých. Prišla som do práce, pozdravila som sa, odišla som z práce pozdravila som sa a to bola moja celá komunikácia. robotu som si spravila, teda odučila som si svoje hodiny a alivederči...majte ma všetci radi 😉.

mima4
14. jan 2014

@fomarik to fakt mate taky hrozny kolektiv?
Lebo my z roboty ideme sem tam aj na pivo, bowling, kino... proste u nas musia byt napr. timovo orientovani ludia..ktori vedia komunikovat, spolupracovat, ...

katrin
14. jan 2014

Minule som čítala takú múdrosť, že: Muži, nesnažte sa pochopiť ženy... Ony si navzájom rozumejú a pritom sa nenávidia 😎

Čakám, že sa aj v tejto téme budú zachvíľu hádať 😀 😀

mima4
14. jan 2014

@daturka1
podla mna si to beries prilis osobne... snaz sa na veci pozerat s nadhladom. Kazdy ma pravo na svoj postoj...ved automaticky ti ludia ti tam nemusia byt najlepsi priatelia..

hradnapani
14. jan 2014

@daturka1 no neviem ci je toto specifikum zenskeho kolektivu. Ked sa vratil manzel po 2-mesacnej pn-ke do roboty, pocuval presne tieto iste kecy od svojich kolegov, i nadriadenych, vacsinou muzov. Je to o ludoch. Klebetia zeny i muzi, a ako, len inym sposobom... a klebetia hlavne ludia nespokojni sami so sebou, co nemaju co robit. Vytazeny a zdravo sebavedomy clovek nema na nieco taketo jednoducho cas.

lalinko2010
14. jan 2014

@daturka1 ja som nenapísala, že ty sa natískaš, to bolo myslané obrazne a všeobecne.
ak máš možnosť bež preč.
a majstrová ti preto dáva robiť robotu lebo vidí že si šikovná, nemáš problém spraviť a podobne.

eeffka
14. jan 2014

@daturka1 myslim ze cely problem je hlavne v tom ze poniektori ludia si myslia ze v praci sa maju kamaratit, do prace sa chodi pracovat a korektne vychadzat.
Podla pojmov "majstrova" predpokladam ze ide o robotnicku fciu a bohuzial je to aj prostredim v akom pracujes.
Ja chodim do prace robit a to sa nemam zl v kolektive e a navyse som od prirody klebetny clovek??? ale skor v zmysle ze ja viem o vsetkych a o sebe nerozpravam, naco aj ked ludia sa tak radi rozpravaju o sebe.
Ale to musim mat naladu a nemat robotu co sa stane tak 2x do mesiaca. Inak pridem pozdravim sa, robim si svoje, pozdravim sa, nie som odlud, poradim, vypocujem, ale neocakavam kamaratstva.
ked som bola mladsia ( teraz mam36) mala som tendencie nejak zit kolektivne ale bohuzial aj ked sme boli kolegyne, rozumovo sme si nesadli a akonahle som to pochopila presla som na styl, ahoj a dovi dopo. Ja s tym problem nemam. Vystacim si aj sama. Teda mam jednu kolegynu/kamosku ale ona je externistka takze sa vidíme tak 2x do tyzdna.

pikino
14. jan 2014

nás je v kancelárii 5 báb a sme ako rodina, vieme o sebe všetko, možno viac ako naše vlastné rodiny. Nie je to o kolektíve je to o luďoch a úcte k druhým. Ja na tvojom mieste by som sa vymalovala načechrala a zvesela išla na party a na blbé reči by som odpovedala rovnako blbo - veď som bola 4 mesiace na dovolenke a za tie koooopce ušetrených prachov som si kúpila tieto fasa handry. Hneď by sklapli. Inak typujem že zbytok našej firmy si tiež o mne asi myslí všeličo, lebo ma nepoznajú, netrápi ma to. Stačí že ma rešpktujú. Pozdravím usmejem sa sem tam si s nimi pokecám a netrápim sa. 😀
Nemyslím, že je práve najlepšie s nikým sa v práci narozprávať a udržiavať chladné vzťahy, treba si uvedomiť že v práci strávime polovicu svojho života a to je dosť velké číslo na to aby som si znepríjemňovala život.

zuzkabeno
16. jan 2014

@daturka1
@daturka1 To je všade takto. Ja som to zažila aj po PN-ke jeden deň.