Ahojte, aky je vas nazor na rozdelenie prac v domacnosti? Ak napr. ma manzel/partner narocnejsiu pracu alebo zaraba ovela lepsie ako vy, tak preberiete viac domacich prac? Ak aj pracuje dlhsie denne ako vy a pod. Ako si to s manzelom riesite? Vacsina zien nie je karieristkami ale aj sa im "nechce" robit v domacnosti.
Nie je to uz prehnane? ci?
@bubinko1506 tak to mate super 🙂
on robi fyzicky a viac hodin denne.. ja zase zarabam viac.. doma pohne prstom "pod natlakom".. a ja tiez zrovna nelietam po veceroch naradostena s mopom 😂😂😂
Manžel pracuje (nie fyzicky),, ja sa starám o domácnosť, deti a čo mi zvýši čas, tak sa venujem práci z domu a hobby. Z domácich prác mi niekedy pomáha s vynášaním smetí, chodením na nákupy, príp. skočí niekedy po syna do škôlky kým sa venujem mesačnej dcérke 🙂 Jemu sa nechce starať o domácnosť a mne nejde o nejakú kariéru, takže to máme takto rozdelené a vyhovuje nám to obom.
rovnaka praca (aj nocne sliuzby) aj vyplata. vsetko si delime doma. domacnost aj deti. ja mam mensi uvazok, tak mam deti od 15 h doma a nosim ich na tanec. to robim plus.
Narocnost prace, respektive ktora je naorcnejsia, sa u nas urcuje tazko, kazda je svojim sposobom narocna. Obaja robime za pocitacom, tvorivo, ja aj s ludmi v skupine, manzel castejsie sam. On zaraba takmer o polovicu viac ako ja. O domace prace sa delime, myslim, spravodlivo, ale moj manzel nie je ulievaci typ. Aj navari, aj ozehli, vcera napr. cistil dcerinu postel, nabytok, dlazku aj wc po naozaj dokladnom ovracani (bolo jej fakt zle, taku naloz som este nevidela), zatial co ja som riesila ovracane postelne pradlo a oblecenie... Ale ak by som to porovnavala striktne, asi doma toho urobim viac ja, on zas viac v zahrade, no nikdy som to nejako neporovnavala, asi preto, ze nemam pocit (ani som nikdy nemala), ze doma vsetko robim ja. Teraz robime obaja z domu, aj dve deti su doma a napr. obed riesi raz on, raz ja, podla toho, kto ma akurat menej prace, resp. kto moze odist od pocitaca. Po skusenostiach z jari sa uz dopredu dohodneme, co asi budeme varit alebo ci niekto odbehne po obedy do blizkej restauracie.
u nás zarába len manžel, takže všetko robím doma len ja, ked som chodila do roboty občas urobil večeru,inak tiež všetko ja...
Keď som bola na rodičovskej, tak som všetko robila ja. Teraz ako pracujem, tak sa rozhybal trochu, ale on nevie nič navariť, tak občas povysava a umyje riady keď nič ine
Ani jeden nepracujeme fyzicky. Zatiaľ zarába muž viac, ale dúfam, že sa to budúci rok zmení (ale tak, že sa ne neho dotiahnem, nie ze on príde o robotu 🤣). Odkedy robím na plno a Matovic nám zobral upratovačku (nedostala sa cez zavreté hranice a pochopiteľne, že si nasla iných zákazníkov), o domáce práce sa delíme. Rovnako nestíhame a naša domácnosť nápadne pripomína bojovú zónu (bordelom, nie atmosférou). Ale nakoľko ani jeden nie sme fanaticki poriadkumilci, je nám to spravidla dosť fuk...
Manžel zarába viac, ale ja mám takmer dvojnásobnú pracovnú dobu, takže väčšina domácich prác je na ňom. Teraz počas korony sa to ale obrátilo, som doma, takže som prebrala asi 80% prác ja. Viem si predstaviť, že ak má jeden partner fyzicky náročnú prácu, v dimácnosti pomôže menej. Ale len preto, že zarobí viac, aby menej pomáhal doma? Jedine že by zaplatil nejakú pomoc v domácnosti.
Obaja s muzom zarabame rovnako, obaja nadstandardne. V sucasnosti pracujeme obaja dlhodobo z domu. Domace prace riesime obaja. Ak musim ja dlhsie pracovat alebo mam toho viac, tak muz nema problem uvarit, upratat, byt s detmi. Ked ma on toho viac, tak stafetu preberam ja. Jedine, co muz nerobi, je zehlenie. To robim iba ja. Rovnako sme fungovali aj vtedy, ked sme este deti nemali. Ked som bola tehotna (rizikove tehotenstvo s dvojickami), tak muz prebral aj vacsinu domacich prac.