Žena po 50tke - práca

7. máj 2021

ak máte skúsenosť či už vlastnú alebo niekoho z rodiny - kde sa dá nájsť práca ak má žena 50 rokov? obmedzuje ju zdravotný stav (platnička) čiže do výroby ísť nemôže, vzdelanie má technického smeru, ale vo vyštudovanom odobre nikdy nepracovala, predtým bola zamestnaná v malej predajni (tá skončila počas korony) administratíva, príprava tovaru na odoslanie, fakturácia
nejaký rekvalifikačný kurz? každá skúsenosť pomôže, ďakujem!

oli18
7. máj 2021

Opatrovateľka v Rakúsku. To je východisko pre väčšinu žien bez vzdelania, alebo pre tie, ktoré nemajú v rukách žiadnu odbornosť. Vyštudovali kvôli maturite, titulu a nikdy v odbore nerobili. Keď život prinesie takéto situácie, majú veľa praxe, ale nič odborné. Takže zase predavačku, alebo kurz a opatrovať.

lucik194
7. máj 2021

skoda ze nerobila ten technicky smer, teraz by uplatnenie nasla......

pieksamaki
7. máj 2021

Podla mna tiez opatrovatelka... po 10 rokoch prace mas narok na dochodok z danej krajiny

masinka
7. máj 2021

@oli18 opatrovatelku s problemami s platnickami asi tiez nebude to prave orechove

dadis
7. máj 2021

@oli18 opatrovatelku urcite nie. Skusila by som ten technicky smer - napr.tvorba cenovych ponuk pre stavebne firmy, vyrobu (okna, stavebny material, kuchyne), fakturantku v technickom odvetvi..

pribinak
7. máj 2021

@oli18 Ehm, ak má problém s platničkami tak opatrovateľka asi nie. Lebo to by nevydržala.

pribinak
7. máj 2021

@pieksamaki ak má problém s platničkami, tak robit opatrovateľku je nezvládnutelné

lasona
7. máj 2021

Moja mama robila ako opatrovateľka...a teda není to už ani tam ružové...teraz už chcu po novom nejaké vyššie vzdelanie...rôzne poplatky, agentúra, komoru sestier...z roka nárok vyššie odvody a hlavne jazyk...to ich nárečie...keď všetko odpočítala tak čistá mzda 800 eur...takže tak...a koľko krát v rodine šetrili na strave, chodila nabalena, cestu nechceli preplácať, v rodine špina, bordel...tetusky šetrili, mokré plienky sušili na ďalšie použitie a podobne srandy...

pribinak
7. máj 2021

Hľadala by som opäť niečo v kancelárii, alebo v obchode.

oli18
7. máj 2021

@pribinak opatrovateľka je široký pojem. Ak ovláda jazyk, môže si vyberať. Nie každá opatrovateľka dvíha nevládneho. Mám opatrovateľky kamarátky, mám nejaké info od nich. Chodia už dlho, nie každého pacienta zoberú, ak im ten pôvodný zomrie. Už majú skúsenosti a hlavne ovládajú jazyk.

pribinak
7. máj 2021

@oli18 tak ak má skúsenosti a ovláda jazyk, tak si môže vyberať, tato pani nemá skúsenosti a asi ani jazyk neovláda
Čiže jej možnosti sú úplne iné

oli18
7. máj 2021

@pribinak o jazyku nič nepíše, tak asi žiaden neovláda. Na výber pacienta by skúsenosti mať nemusela, len jazyk by musela ovládať a opatrovateľský kurz mať.

pieksamaki
7. máj 2021

@pribinak
To ano.ale to ani nikde inde moc.......neberu ohlad na to ze ma niekto problem s platnickami...nemam pocit ze by sa podarilo aj ked s mensim zdravotnym problemom najst pracu na slovensku

katkamatka7
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pribinak
7. máj 2021

@pieksamaki veľa závisí aj od regiónu. Predsa len vo väčších mestách je viac možnosti.
Ale zas tu ju limituje vzdelanie a prax

miriama1102
Odpoveď bola odstránená
Zobraz