Železničná polícia - mám šancu?

rado1998
15. jan 2024

Dobrý večer, plánujem sa dostať k železničnej polícii, ale nemám vodičák. Kvôli chorobe rohovky mi to neodporučil lekár, bol som na jednej operácii a chystám sa na ešte jednu. Nakoľko je to železničná polícia, je potrebné mať ten vodičák? Môj otec bol asi pred 15 rokmi na tejto pozícii a nemal vodičák… za odpovede vopred ďakujem!

viestta
15. jan 2024

Myslis si, ze prejdes cez zdravotnu prehliadku? Lebo policajt ako policajt, aj ked je v zeleznicnej policii

ivetz
15. jan 2024

@rado1998 K akej zeleznicnej policii? Pred viac ako 10 rokmi bola zaclenena pod Policajny zbor. Prijimacie konanie by si robil do PZ. Vodicsky preukaz nie je podmienkou. Pochybujem, ze s tvojim ochorenim budes mat zdravotnu klasifikaciu A. Ak by si sa aj do PZ dostal, nikde nemas zarucene, ze po ziskani zakl. policajneho vzdelania ta zaradia na zeleznicnu policiu. Daju ta tam, kde je najvacsi podstav.

eeffka
15. jan 2024

Zo zdravotnym problemom s rohovkou isto nedostanes A, a o zaradeni rozhoduju nadriadeni, nie ze ty chces. Takze uprimne vidim to blede.

ibrunova
15. jan 2024

Nedávno bol vodičák podmienkou, nepoznám policajta bez vodičáku.

mistymay33
15. jan 2024

Vodičák nie je podmienka, ale bezchybný zdravotný stav ano. Železničná polícia patrí pod PZ, tak by si robil príjímačky ako do PZ.

alickapusinka
15. jan 2024

Zo zdravotným problémom ťa nezoberú za policajta.