Zdravotný klaun

26. jan 2022

Ahojte, mám takú otázočku a neviem sa dopátrať na internete. Zdravotní klauni sú dobrovoľníci, alebo to majú normálne ako profesiu? Na internete som našla len, že to nie sú dobrovoľníci, ale školení profesionáli, ale to si tiež nie som istá, či znamená, že dostávajú plat. Je tu niekto, kto sa tomu venuje a objasnil by mi to? Poprípade, ako to tam funguje? S kamoškou sme sa o tom včera bavili a prišlo nám to úplne úžasné, tak ma zaujíma, ako to funguje organizačne.

annm81
26. jan 2022

Neviem odpovedať na tvoju otázku, ale tiež mi to príde úžasné. Na sme.sk v sekcii blogov bol človek, ktorý sa tomu venuje a písal o téme dosť veľa článkov. Možno by ťa to zaujímalo.

kiwi3
26. jan 2022

pravdepodobne je to praca na dohodu a urcite sa na tom neda nejak zarobit. a co poznam ludi, ktori to robili, tak to boli absolventi vsmu. ale mozno sa to uz trochu zmenilo a vezmu aj inych.

mikadooo
26. jan 2022
alienkami
26. jan 2022

Asi majú veľa záujemcov. Sestra to skúšala. Má vyštudovanú psychológiu, dve vlastné deti (čiže skúsenosť s deťmi nie je problém), čo sa skúseností z dramatického prostredia týka, tak v škole bola dobrá v prednese aj speve... Má zmysel pre humor (čo podľa mňa celkom dobre podala aj v motivačnom liste, ktorý mi dala čítať)
Aj tak ju nepozvali ani do prvého kola

autor
26. jan 2022

@alienkami ale ja nemám záujem o tú prácu, len ma zaujímalo, ako to funguje. Či sa tí ľudia živia ako klauni, alebo to robia len ako volnocasovu bokovku.

kittykat22
26. jan 2022

nezivia. Robia to ako volnocasovu aktivitu. Chuva mojho syna to robila. Pracovala na detskej linke dovery - to bola jej hlavna napln a popri pomahala ako klaun.

alienkami
26. jan 2022

@kittykat22 na svojej stránke majú toto:
Zdravotný klaun pracuje na sebe počas celého pôsobenia u nás. To si spolu s návštevami v nemocniciach vyžaduje množstvo času, zdravotní klauni teda nie sú dobrovoľníci, ale klauniádám sa venujú profesionálne.

kittykat22
26. jan 2022

@alienkami ja som v CR. Tu je tych organizacii viac.

brembo
26. jan 2022

neviem či by toto bola ochotná zacálovat niektorá zdravotná poistovna. to bude musiet byt financované z iných zdrojov.

heln
26. jan 2022

ahoj, mozno su aj dobrovolnici, ale raz som citala inzerat na pracu, cize normalny pracovny pomer a boli tam dost narocne kriteria, ale uz si to nepamatam presne, vyzadovali vzdelanie mozno aj psychologiu a zaroven vediet byt klaunom za kazdych okolnosti, ale citlivo, cize soumen a zaroven velmi psychicky odolny. myslim ze kazdeho bezneho cloveka by to psychicky odrovnalo keby prisiel k onkologicky chorym detom v poslednom stadiu a mal by robit srandicky.