Zdravotný asistent alebo praktická sestra

85jasmina85
6. sep 2021

Dobrý deň chcela by som sa opýtať ci sa tu nenachádza niekto kto ma skoncenu zdravotnú školu odbor zdr.asistent alebo praktická sestra dakujem

matqa411211
6. sep 2021

Ano tu, co potrebujes?

85jasmina85
autor
6. sep 2021

@matqa411211 chcela by som vedieť ako je to vlastne s tymi nasimi kreditmi pretoze robila som si aj tie vyššie kompetencie na venozky supkutanky atd mam o tom aj 2certifikaty a neviem ci sa nám to započítava do kreditov a ak ano tak za koľko ich mame

85jasmina85
autor
6. sep 2021

@85jasmina85 pretoze niekto mi povedal ze sa počítajú za 10kreditov ten 1cerifikat takze ked ich mam 2malo by to byt tym pádom za 20kreditov iny zas ze za 5 a ja tento rok mam odovzdávať kredity na hodnotenie a ak sú za to tak mam 59kreditov co je super ale ak len za 5 tak ich mam 49 a tym pádom mi 1kredit chyba uz som na nervy z toho

matqa411211
6. sep 2021

@85jasmina85 prepac ale neviem o akych kreditoch hovoris, ja mam normalne 4 rocnu, ty robis externe?

monkasponka
6. sep 2021

@85jasmina85 kredity sa zbieraju pocas prace.. su povinne a popravde za 8 rokov prace narobenych az az kreditov, ale ani cent za to🙂.. kazdopadne ti k tomu treba aj prax.. ide to subežne...

85jasmina85
autor
6. sep 2021

@matqa411211 aj ja mam skoncenu 4rocnu zdravotnú školu odbor zdr.asistent končila som ju v roku 2005 a od kedy robim v zdravotníctve tak som zaregistrovana v komore slovenska komora medicinsko technickych pracovnikov a cca pred 2 az 3rokmi som si robila vyššie kompetencie ktoré spocivali v tom ze tym ze som zdr.asistent môžem samostatne vykonávať výkony dobre krvi muskularky supkutanky atd a to mi platila nemocnica a zaviazala som ta tym pádom na 3roky nemocnici ze tam budem robiť pretoze inak by ma pokutovali

matqa411211
7. sep 2021

@85jasmina85 aha, popravde vobec som nevedela ze nieco take je

monkasponka
7. sep 2021

@85jasmina85 fuha, ako ja mam ukoncenu v roku 2007, ale uz pae rokov nepracujem zdravotnictve.. tieto veci som dost ignorovala, lebo som vedela že to nebudem chciet, ALE na tvojom mieste by som zavolala do komory a rovno sa na vsetko spytala.Ked som končila, mala som s nimi burlive telefonaty, lebo mi nechceli ukončit registraciu kym nezaplatim členske, ktore je nedobrovolne povinne 😀. Chcem tym povedat, ze su tam ženy, ktore ti na to všetko odpovedia.. vsak im aj ty určite platiš....

85jasmina85
autor
7. sep 2021

@monkasponka platit im platím ale pravdu povediac naco su to zbytocne peniaze aj tak z toho nič nemáme len nas okradaju

tomyhardy
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tomyhardy
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
85jasmina85
autor
7. sep 2021

@tomyhardy pochádzam z BA ale uz tam 12rokov nebývam teraz bývam 23km od Ziliny

85jasmina85
autor
7. sep 2021

@tomyhardy to je síce pravda ale co sa tyka kreditov tak ak do 5rokov nenazbieras 50kreditov tak ta nato pisomne výzvu a dajú ti par mesiacov nato aby si im to dodala ak nie tak ti hrozí pokuta alebo preskúšanie v danom obore pripadne vyhadzov z prace

tomyhardy
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tomyhardy
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
monkasponka
8. sep 2021

@tomyhardy noo, ono to je tak, že jednoducho musiš byt registrovany v komore( neviem či všetci ale zdravotnici v nemocnici určite) a tym padom aj poplatky.. zamestnavatel to vyžaduje. Ja som napr. nezaplatila a pri ukončeni ma nechceli odregistrovat kym nedoplatim a tak by sa navyšovali poplatky.. až by to šlo na vymahanie.až tak sa mi nechcelo hadat tak som poplatila... 😏

monkasponka
8. sep 2021

@tomyhardy len pozor, je rozdiel byt členom komory- to je dobrovolne a byt registrovany_ to je povinne.

tomyhardy
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
85jasmina85
autor
9. sep 2021

@tomyhardy Z prace

85jasmina85
autor
9. sep 2021

@tomyhardy kazdy zdravotnik ktory pracuje v nemocnici neviem ci sa to týka aj sanitarov ale podla mna ano musia byt registrovaný sestry majú vlastnú komoru a my ako zdr.asistenti ci praktické sestry ktoré uz bohužiaľ niesme ale sme znovu ale zdr.asistenti mame tiež svoju komoru a tým pádom ano musis zbierať kredity a to si musíš hľadať na internete alebo sa môžeš zúčastňovať aj oddelených alebo aj iných seminárov len proste musi to komora akceptocat na každých seminároch ktoré nájdeš na internete mas napísané určené pre lekárov farmaceutov atd toto komora neakceptuje ale ked je napísané určené pre sestry medicinsko technickych pracovnikov kde spájame my asistenti tak to ano tam môžeš ísť

tomyhardy
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
85jasmina85
autor
10. sep 2021

@tomyhardy ak nerobi v nemocnici ale napr v domove dôchodcov tak by sa jej to podla mňa nemalo tykat

tomyhardy
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tinkaro
14. jan 2023

Mozem sa opytat kde zbierate kredity asistent , prakticka sestra mate nejake internetove stranky? Dakujem