Zdravotníci v zahraničí

13. dec 2024

Ahojte, chcela by som sa spýtať na skúsenosť zdravotníkov ktorí odišli za prácou do zahraničia. Kam ísť? Kde sa vám páči/lo? Som ZS ovládam angličtinu na C1, základ nemčiny a základy španielčiny. 🙂

melanta
13. dec 2024

ZS, čiže zdravotná sestra, čiže vysoká škola. Zrejme ako prvé by som na tvojom mieste riešila zoznam krajín, kde ti akceptujú vzdelanie. Pretože v niektorých krajinách slovenské vzdelanie neakceptujú. Napríklad @oslo1 je ak sa nemýlim sestra v UK, môže ti napísať, ako je to s uznaním slovenského vzdelania v UK.

ina2405
13. dec 2024

ja som pracovala v Nórsku a akceptujú diplom z VŠ na Slovensku, len treba vybaviť všetky dokumenty. Úroveň jazyka som mala B2, robila som si certifikáty.

autor
13. dec 2024

@ina2405 stačila angličtina alebo treba vedieť aj nórsky?

kiki68
13. dec 2024

Potrebujes uznat to, ze si zdravotnik cez ministerstvo zdravotnictva na SK, podas tam ziadost a jazyk v akom to chces ( aj/ nj) a potom este cez nich vypis, ze si zdrav pracovnik v poslednych 3 mes a myslim, ze Toto je treba aj z komory sestrier, staci to dat ako ziadost na skapa a zaplatit. Potom uradne prelozis zvysok diplomov a pod. A ides tam, kde chces. Tam na ministerstve zelanej krajiny sa to cele poda a rozhodnu co dalej. Viem, ze pre Nemecko a Rakusko nebudes mat problem. Iba tam zaplatis 250 eur za vybavenie ziadosti. Tieto krajiny maju one step uznavanie. Ine krajiny treba mrknut. Ale made sestry s vysokou skolou su velmi ziadane

autor
13. dec 2024

@kiki68 ďakujem 🙂

ina2405
13. dec 2024

Nórčina bola potrebná na získanie práce, anglicky vedia pasívne všetci, ale starší ľudia aktívne veľmi nerozprávajú.

kiki68
13. dec 2024

Mozes to pozriet pre jednotlive krajiny, ja som to cele vybavovala kamoske ( tak preto viem )