Ahojte, robím v domove soc.služieb a popravde....už mi to tam lezie na nervy.....V zime sú ľudia chorí, chorá som aj ja......Teraz som tam nachytala zápal spojiviek a mám strach, že to dostane moje malé dieťa. Keď chcem ísť k lekárovi, mám si to vybaviť cez svoje voľno (keďže nepracujem každý deň)? No, podľa nadriadenej ano......ale prečo, keď som to dostala v práci.....tak hádam mám právo ísť k lekárovi cez pracovnú dobu nie??? Pracovníčky týchto zariadení dostanú neraz vynadané od klientov, ich príbuzných a navyše od nadriadených, ktorí si ich nikdy nezastanú.......Robiť za smiešny plat, nakaziť sa všelijakým bordelom........do plaču mi je.... Ja viem, že mi poviete, keď sa ti nepáči daj výpoveď........Zaujímalo by ma, že keď sa tam nakazím a nakazím svoje dieťa, môžem sa vôbec niekde sťažovať a dožadovať sa niečoho, alebo je to len súčasť môjho povolania bohužiaľ k mojej smole a musím s tým počítať a trpieť to......Niekedy som už maximálne z toho všetkého nevrlá.......Klienti môžu všetko a my len držať hubu a starať sa o nich......Musela som sa vyrozprávať, lebo mám pocit, že v rodine ma nikto nechápe a nesúhlasí s tým aby som dala výpoveď.....lebo si nemôžem nájsť novú prácu. Ale z tejto už mám depresie.........a často revem
@tina4931 no, podla mna sťažovať sa možeš akurat tak ,,na lamparni,, 😒 proste to nedokažeš že si to chytila tam od klientov. Čo sa týka lekara, máš narok na niekolko návštev lekara a možeš ist v podstate kedy chceš, ale je pravda, že napr. veducej sme sa vždy pýtali že či možeme lebo jej vypadli ludia a za nás musel niekto pracovať...proste bolo o silu menej, ale ja som mala super veducu a vždy sme sa dohodli. Takže je to take diskutabilné, máš narok ale ...Ak máš už depresie tak je to zlé...ja som tak bola v prvom zamestnaní a poviem ti že odísť bolo vykupenie. Ked máš volné dni tak behaj po nete a proste hladaj niečo iné. Lebo toto ťa psychicky zdeptá a ubije. Držím palce!
@vierocka888 robím tam 12 rokov a už nevládzem.......a už ani neviem, čo ma rozčuluje najviac.....či infekčné prostredie, vedenie, klienti, fyzické vyčerpanie,psych. vyčerpanie alebo to, že sme koľkokrát dve na 70 ľudí alebo ich častokrát banálne sťažnosti ☹ ☹ Už sa nevládzem ani z ničoho tešiť, robím obdeň a ten druhý deň buď prespím alebo nie som schopná doma nič spraviť.....chúďa môje dieťa - to mi je najviac ľúto
@sardinka333 majú to aj sestričky a keď bolo toto isté cca pred pol rokom, tiež to mali sestričky......a dokonca jej hrozilo trvalé poškodenie zraku a nemohla sa z toho dostať dosť dlho.
@tina4931 verim ti, ze ta to vycerpava. Urcite aj dieta citi, ze nie si uplne ok. Ako radila sardinka, v case volna skus popozerat na nete nejake pracovne ponuky. Bola som v praci, kde bola neskutocna sikana. A ten pocit, ked som odtial odisla, bol uzasny. Ten klud, ziadne staroati spobene s tou pracou... na nezaplatenie. Co tvoj partner? Podporuje ta? Skusala si s nim o tom hovorit? Vsimol si, ze si na dne?
ahoj ja na tvojom mieste tak dam ihned vypoved, pracujes tam 12 rokov takze budes mat narok na 6 mesacnu podporu a za ten cas si urcite nieco najdes. Tie zdravotne problemy to nie je ziadna sranda obzvlast ked mas male dieta. Takze vypoved a hladaj nieco nove, lebo sa z toho zblaznis.
@tina4931 toto su zamestnania kde dochádza k tzv. vyhoreniu...a ty si vyhoretá ,,jak fakla,, jediným riešením pre teba je na 90% odchod z práce, oddych, PNka....proste bud zmeníš zamestnanie alebo zmeníš svoj postoj k tomuto zamestnaniu. Možeš si (teoreticky) vybrať.12 rokov je strašne vela v takých podmienkach. VIem že sa mi to lahko hovorí, ale čím dalej budeš frustrovaná tým viac budeš upadať do depresie. Pozbieraj zvyšky síl, koli sebe, koli dieťaťu, a hladaj niečo ine. Zatial si skus v ten volný den nakolko je to možné - urobiť nejaky ,harmonogram,, čo v ten den urobíš, plus sa skus niečím potešiť, vyhladaj nejaku kamošku, možno ta pred x časom niečo bavilo, nejaky koniček, niečo čo ťa potešilo. Lebo preležať v posteli celý den je len dalšia frustrácia a v konečnom dosledku zabitý den - lebo vo vysledku si si vobec neoddýchla len ,,prečkala,, do dalšieho dna.
Ak si myslíš že to sama nezvládneš tak vyhladaj odbornu pomoc, nie je to hanba. Hanba je bedakať a nič neurobiť. Dokažeš to, prešli si tým mnohí, prejdeš aj ty a bude to pre teba skusenosť.
Ked si predstavim, ze som klient tohto zariadenia, clovek odkazany na pomoc druhych a ma ma nastarosti takato zdravotna sestra ci osetrovatelka, tak ma striasa od strachu a hrozy! Ty si uplne, ale uplne vyhorena!
PRE DOBRO SEBA, TVOJICH KLIENTOV A AJ SVOJHO DIETATA A RODINY ODIDI a najdi si inu pracu, ved je sa aj hovori, ze zmena je zivot ;))
@vierocka888 on mi len povie, že ok......ale najprv si musím nájsť novú robotu, lebo doma ostať bez platu nemôžem.
najdi si novu robotu, na co cakas?
@pribinak čo si tým chcela povedať "takáto??????" Ja sa k ľudom správam pekne, dokonca aj keď sa neprávom sťažujú na niektoré veci.......snažím sa usmievať, nikdy im neodfrflem, snažím sa ako môžem (ale to je z mojej strany v podstate často pretvárka - lebo viem, že musím, že si to moje povolanie jednoducho vyžaduje........Lenže potom si to kompenzujem doma - na svojich najbližších, tí si zlíznu všetko nanešťastie....proste v konečnom dôsledku sa na nich ventilujem, lebo v práci si to nedovolím voči nikomu. A potom trpíme ako rodina, čo ma privádza do zúfalstva
@tina4931 tak to je potom trochu blb, aspon co sa podpory tyka....mal by sa s tebou rozpravat a psychicky ta podporit. Ale to su chlapi, oni nevedia moc komunikovat..... chapem, ze financie su dovod preco ostavas v tomto zamestnani. Ale pol roka na podpore je dost dlha doba aby si sa dala dokopy a nasla si nieco nove. Takisto vtedy neostanes bez prijmu 🙂
@pribinak vidíš......a to som bola medzitým aj na RD 😒 Pred odchodom na MD to bolo docela v pohode, aj ma to bavilo......ja neviem čo sa porobilo.....Asi som teraz viac úzkostlivá a bojím sa o dieťa....aj tak býva dosť chorý ešte aby som ja niečo dovliekla, čím ho nakazím. To už by som tam fakt vybuchla......
@tina4931 proste sa spojilo vela negatívnych faktorov a ,,je to v haji,, - chorobnosť, nespokojnosť, vedenie čo si nezastane, krivda, smiešny plat... - za takýchto podmienok to človeka dlho baviť nebude.
Po tolkých rokoch v jednom zamestnaní je jasné že máš strach, kto by nemal? Predsa len je to zmena. Z mojho pohladu by ti ten ,,urad prace,, pomohol..proste by si sa dala do kopy. Lebo ani tu vypoved asi nemožeš dať zo dna na den..teda možeš dať ale zo zakona je všade nejaka vypovedna lehota a zamestnavatel sa može s tebou dohodnuť a nemusi...budeš tam trčať ešte nejaku dobu. Čo sa hladania práce týka závisí aj od toho v akom regione byvaš, ake su možnosti, ake mas vzdelanie.
@sardinka333 veď to.....Len keď ja bývam v takom zapadákove, takže cestujem a vždy aj budem asi.
@tina4931 No nezávidím, poznám. Ak sa dá zmeň prácu, práca s ľuďmi je náročná, ale ak je nezaplatená ešte horšie. Ja viem, kto by to potom robil. Hold sú ľudia, ktorý znesú a ktorú neznesú. Ak sa nedá zmeniť zamestnanie ihneď, tak hľadaj a snaž sa zamerať svoj mozog na inú činnosť, proste ber to ako robotu, že si tam dočasne, čakáš na svoju príležitosť a basta.
@tina4931 §141 odst. 2.) písm. a.) bod 1. ZP presne špecifikuje kedy je zamestnávateľ POVINNÝ preplatiť náhradu mzdy pri návšteve lekára, :
1. pracovné voľno s náhradou mzdy sa poskytne na nevyhnutne potrebný čas, najviac na sedem dní v kalendárnom roku, ak vyšetrenie alebo ošetrenie nebolo možné vykonať mimo pracovného času.
To znamená, že ak máš počas prac. týždňa možnosť navštíviť lekára zamestnávateľ po správnosti nie je povinný doklad o návšteve lekára akceptovať - je to len o prístupe a čo je zamestnávateľ ochotný tolerovať. Je úplne jedno či si sa nakazila v práci alebo nie. Ja napr. pracujem v spoločnosti s ďalšími 400 ľuďmi (hore v kanceláriách je nás cca 20 kolegov), počas jesene každý príde s nádchou, prechladnutím - rovnako sa môžem nakaziť a doniesť to domov a nakaziť deti. Tak isto ľudia, ktorí pracujú vo výrobných halách a pod. Medzi nimi a tebou nie je žiadny rozdiel. Ťažko sa budeš niekde dožadovať nejakej kompenzácie naviac. okrem toho ako dokážeš, že si sa nenakazila niekde inde??
Iné by bolo ak by si mala potvrdenú tzv. chorobu z povolania. Napr. kováčov to býva poškodenie pľúc - dostávajú kompenzáciu. Postup je skoro rovnaký ako pri získaní inv. dôchodku - idete pred posudkového lekára.
Skôr mi príde, že začínaš mať syndróm vyhorenia, všetko to vadí, každý ti vadí, netešíš sa z práce, nevidíš nič pozitívne do budúcnosti.......možno to chce trochu dlhšie voľno a riadny oddych.
@tina4931 a to si vezmi, že ak minieš tých 7 dní na seba a 7 dní ako doprovod na deti (manžela, rodiča) a potrebuješ ísť k Dr. a budeš mať papier na celý deň - zamestnávateľ ti ho síce vezme, ale na ten deň budeš mať neplatené voľno (bez náhrady mzdy) a okrem toho ťa odhlási v ten deň zo zdr. poisťovne aj soc. poisťovne. Zdravotku si potom sama doplatíš a ten deň sa ti nepočíta do odpracovanej doby na dôchodok. Pekne to ten štát vymyslel čo??? 😒 😒 😒
Ja ta chapem velmi dobre urcite to mas taske psych.,fizicka aktivita doma asi stoji.musis byt vycerpana,vysilena .ja by som to riesila tak ako ty urcite nedam vypoved pokial nemas druhu robotu velmi zalezi s akeho regionu si nie vsade je moznost sa za 6 mes.zamesnat urcite hladaj a snaz sa neak to este vydrzat teras je leto dovolenky skor september bude trosku lepsi pre teba budem drzat prsty 🙂
Nič nie je horšie ako pracovať kde nás to vôbec nebaví.... len keď je s tou prácou tak ťažko 😒
To, ci mas narok na nejaku kompenzaciu od zamestnavatela, ti povedat neviem. Ale poviem ti jedno. Klobuk dole pred ludmi, ktori pracuju s ludmi. Ci uz sa o nich staraju, alebo prichadzaju s nimi do kontaktu spoza pultov.... Je to najhorsia a najnedocenejsia praca. Tiez pracujem s ludmi. Denne si musim vypocut nadavky, vybijaju si na mne svoje frustracie... a ja to mysim s usmevom znasat. Len tokko som ti chcela povedat ze drzim palce aby si to tam zvladla. A zapamataj si hlavne to, ze my sme tu pre nich, nie oni pre nas. Maju nam byt za co vdacni....