Zdravotná sestra - práca po 20 rokoch mimo zdravotníctva

lilalila
5. aug 2022

Ahojte,mam vystudovanu SZS vseobecna zdr.sestra,cca 3 roky som pracovala v zdravotnictve na Aro a na ambulancii, ale potom som bola dlhe roky s viac detmi doma a nakoniec z toho je 20 rokov mimo zdravotnictva.
Je realne,aby som sa teraz znova zamestnala ako zdravotna sestra niekde na ambulanciu? Co vsetko musim splnit? Je potrebna nejaka prax pod dozorom ,skusky atd.? Neviete ci v Bratislave beru aj na kratsie uvazky ?

antonka
6. aug 2022

Tiež som zdravotná sestra, pracovala som po škole však len jeden rok ako inatrumenrarka, a už som 3,5 roka doma+ tehotná, čiže dopadneme asi rovnako :D neviem síce poradiť úplne presne, ale známa mi spomínala že ak si viac ako 4-5 rokov mimo, tvoj zamestnávateľ ta môže preskúšať a forma je na ňom.

nerya
6. aug 2022

Skúsila. By som sa informovať na komore

lilalila
autor
6. aug 2022

@antonka
Mna praca sestry na ambulancii bavila,ale na nejaky cas som musela uprednostnit rodinu pred karierou,kedze sme nemali ziadnu rodinu ani nikoho na vypomoc a nakoniec cas uletel ako voda . A teraz ked uz sa doma nudim a deti uz ma velmi nepotrebuju a mohla by som sa zamestnat,tak neviem ci to vobec bude mozne . Ci nebude tolko prekazok,ze uz sa nebude dat do zdravotnictva vratit….
Nikoho nepoznam kto by sa po tolkych rokoch vratil,vacsina znamych uplne v zdravotnictve skoncila a maju ine zamestnania .

antonka
6. aug 2022

@lilalila to si viem presne predstaviť, moja vízia vlastnej budúcnosti 👍 že sa zrazu v 35 spamätam, že deti si zrazu veľké, a ja čo vlastne robím ešte doma? A nebude kde kam čo pichnúť a budem si pripraviť ako maturanta🤦
No najlepšie skúsiť, poslať životopisy do práce kde si vieš predstaviť robiť, nemocnice/zariadenia, teraz je taký príšerný nedostatok sestier, že nebudú mať podľa mňa problém. Zavolajú na pohovor a vysvetlia sa okolností a bude všetko jasnejšie.Ja keď som minulý rok končila som musela veľmi presviedčať námestníčku že fakt končím, mala som z nej pocit že si ma chce udržať zubami nechtami a to som robila vo veľkej fakultnej nemocnici... Malá rybka v mori... držím palce 👍

nepic
6. aug 2022

@lilalila
Otázne či sa do toho zdravotníctva aj naozaj chces vrátiť. Ja som to vzdal po 14 rokoch na zachránke a manželka pracuje ako diplomovaná sestra,už skoro 20 rokov a tiež zvažuje odchod zo zdravotníctva. Situácia sa tam veľmi zmenila,myslím k horšiemu. Aj podmienky zo strany zamestnávateľa ale aj chovanie pacientov voči zdravotnému personálu.
Ale prajem ti veľa šťastia a hlavne aspoň dobrého zamestnávateľa. 😀

luccija
6. aug 2022

@lilalila ak si v Ba nebudes mat problem.A mozno ani v inom meste.Aj v jaslickach..na recepcii zdr.zariadeni, teraz som pocula od znamej, ze hladaju na zubnu kliniku v Petrzalke, ale maju viac pobociek.Ako to je roky mimo oboru neviem vela veci sa urcite zmenilo...

vler
6. aug 2022

@lilalila myslim ze zdrav. sestier je taky nedostatok ze by Ti dali sancu sa zamestnat...ale urcite by bolo nutne preskolenie

palicka
6. aug 2022

Len si prever, na akú pozíciu aktuálne smieš so stredoškolským vzdelaním nastúpiť. Meni sa to päťkrát do roka. Raz iba asistent, potom sestra, potom už ani asistent len sanitat, potom už skorolekar… ci Ti to bude vyhovovať

lilalila
autor
6. aug 2022

@palicka
Vraj ked sa studovala SZŠ do nejakeho roku ,neviem ale presne dokedy,ale viem,ze tam spadam,tak som normalne plnohodna zdr.sestra,bez specializacie.
Ti co studovali neskor tak uz to maju nejako inac vraj.

lilalila
autor
6. aug 2022

@nepic
Tak to je smutne …
Ja mam este celkom dobre spomienky na tuto pracu.

stastenka42
7. aug 2022

@lilalila ahoj...ja som začala pracovať opäť ako sestra po 21 ročnej pauze..našla som si miesto na ambulancii kde som vhupla do systému,ktorý sa samozrejme zmenil.. Nebol to žiadny problem..pracujem už 7 rokov a super....Netreba sa báť pokiaľ svoju prácu miluješ....

lilalila
autor
7. aug 2022

@stastenka42 Tak to je super .
Ak s mozem spytat, bolo treba nejake skusky robit alebo nejaky cas pracovat pod dozorom ? A do komory sestier prihlasuje zamestnavatel?
Co bol najvacsi problem po nastupe? Napr. sady na odbery krvi viem ze sa obcas menia tak to asi bude nove na zvykanie,ale zas mozno na niektorych ambulanciach sa ani odbery neberu a ine ma zatial nenapada.
Mozno e -recepty su este nove…

mimi1237
12. aug 2022

@lilalila podla mna uplne v pohode ta vezmú, vzdelanie na to máš a pri nastupe ta aj tak zaucia, pretože vsade v zariadeniach je iný systém. Ak to robiť chces teda. A urcite sa da dohodnut aj na kratšie úvazky.

simca06022011
12. aug 2022

Aktuálne je sestier tak malo, ze by som to skusila a neriesila... Zaucia a ukazu. Za roky sa toho zmenilo vela, cize to bude teda veľa na učenie..

nika185
1. feb 2024

@lilalila do roku 2004 sestra potom zdr. asistent a od roku 2018 je to prakticka sestra a teraz zasa po novom asi rok prakticka sestra - asistent

katulka94
13. mar 2024

@lilalila ak by si hľadala prácu sestry v BA aj na skrátený uvazok kľudne mi napis správu 😊