Ahojte, máte niekto skúsenosť, že ste ako zdravotna sestra boli na podpore ako to je s úradom práce? Ide o to ze som tehotná a chcela by som vykryť obdobie z jednej RD na druhú MD prave podporou, že či potom nútia nastúpiť do zamestnania v tehotenstve ? Riešim to takto aj skrz toho že nemám kde dať dieťa kým nastúpi do škôlky v septembri.
Si zamestnana?
Chces ukoncit PP dohodou a zatial byt na podpore? No budes mat rovnake povinnosti ako ktorykolvek iny zamestnany. Podmienkou registracie na UP je aktivne si hladat pracu.
@martinkatinka Áno takto by som to chcela, ešte som zamestnaná ale nerada by som to riešila PN. Len som chcela vedieť že či máte skúsenosti s tým, keďže sestry stále hľadajú a všade 😁 že či aj ten zamestnávateľ prijme tehotnú alebo neprijme a tak 😁
Teda ci ti budu ochotni davat razitka, ze ta neprijali, napriek tomu, ze maju nedostatok sestier... to by zaujimalo aj mna. 😁
A nemas este dovolenku za matersku? Ake dlhe obdobie potrebujes prekryt? Zamestnavatel ti neda neplatene volno, ak teda by si v septembri nastupila? Alebo este sa da nastupit na skrateny uvazok, moze byt aj menej nez polovicny, trebars 1 sluzba tyzdenne a daju ta na vikend (do nocnej asi nie, ak si tehotna), ak maju nedostatok su ochotni riesit hocijako.
Lebo ked chces dostavat materske, mozno by bolo vyhodnejsie nechat si pracovny pomer.
@feb13 viem asi chcem vela😁😁 len som myslela že by si asi tehotnú nedali na krk 😁 do začiatku decembra čiže dosť dlhá doba. Potrebujem.obdobie od polovice júna do decembra. Akože zisťovala som si budem v ochrannej lehote teda mala by som nárok na materskú.
Nie, vsak je to logicke. A v septembri by si rada nastupila? Lebo ak nie, mas este taku moznost, ze pokial mas papier ze ti dieta nezobrali do spadovej skolky (podla trvaleho pobytu) kvoli nedostatku miesta, mozes dalej dostavat rodicovsky prispevok - ale az od septembra.
@feb13 zoberú mi ho veru, takže túto možnosť som už vylúčila.
a časť príspevku, ktorý dávali sestrám, nebudeš musieť vracať, keď dávaš výpoveď?
Preco chces dat vypoved v stabilnej praci?
@sasa1310 ja som pracovala v ambulancii, už sa tam neplánujem vrátiť z osobných dôvodov.
Nemusis nosit razitka. Staci ze budes aktivne hladat pracu. Staci aj vytlačený alebo preposlany mail ze si sa zaujimala o pracu. Pripadne reakcia z profesie. Ale hej no mozu ta poslat na pohovor ale tak nemuseli by. Matka s malym dietatom tehotna. Ale tak riziko je no. Zavisi aj od pracovnicky.
@ns994 ďakujem pekne a to v akom časovom horizonte sa treba zaujímať o pracu respektíve im dať ten mail prípadne reakciu ? Nikdy som taketo neriešila.
To ti povie pracovnicka uradu, ze kedy mas chodit na kontrolu. Znamy tam bol len ked sa bol evidovat a po papiere ale neho zas poslali na pohovor 🤷♀️ co viem tak sa chodi raz mesacne cca alebo 6 tyzdnov. Uz tu boli take temy a písali tam rozne ze niektore aj viackrat. Preto vravim ze asi zavisi aj od tej panej 🤷♀️
UPSVaR ťa ,,nenúti" do práce. Oni ťa pošlú na výberové konanie , keď odmietneš ísť vyradia ťa. Určite rátaj a tým, že ako zdr.sestru ťa budú posielať na výberové konania. U nás napríklad je 80% pracovných ponúk do nemocnice alebo neďalekej liečebne. Všetko lekári, sestry, vrchné sestry. Odmietnuť ponuku nesmieš. Ale môžeš na pohovore povedať, že si tehotna a vtedy nastúpiš na materskú, nemôžeš nočné , ťažkú prácu atď. Je už na tvojej šikovnosti dohodnúť sa, aby ti napísali, že im nevyhovuješ. Tehotnú na pár mesiacov ťa asi málokto bude chcieť zamestnať. Keď dostaneš normálnu ženu na úrade, tak ťa možno ani veľa posielať nebude. Ale nikdy nevieš. Veľa sestier na úrade asi nieje.
Však ostaň doma ako osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov..