Zdravotná sestra

31. mar 2024

Ahojte, chcela by som byt zdravotna sestricka no skolu mam absolutne inu gympel+Pozemkove upravy vystudivane na VS. Mam 40 rokov. Co treba nejake kurzy, nadstavbu alebo co? Dakujem

mogaa
31. mar 2024

kurz na zdravotnú sestru? isto nie....normálne škola.....dokonca myslím že zdravotná škola sa nedá robiť ani externe, tam je potrebná aj prax.....berieš krv, picháš injekcie, pracuješ s liekmi....

huxy
31. mar 2024

Denné štúdium na VŠ ošetrovateľstvo alebo SŠ zdravotnú (pomaturitne) a potom môžeš na VŠ aj externe (niekde je podmienka pracovať už v nemocnici)

janka95
31. mar 2024

Ak stačí praktická je to pomaturitné 2 roky stredná škola. Ak chceš byť ozajstná sestra BC ošetrovateľstvo n VŠ, teraz študujem. 🙂

kvojtanikova
31. mar 2024

ahoj, ja mám 41 a začala som študovať vlani odbor Praktická sestra na strednej zdraovtníckej škole externe, po jeho skončení sa môžeš zamestnať ako praktická sestra a pokračovať na VŠ ošetrovateľstvo externe aspoň Bc titul. Ak nechceš ísť na VŠ, budeš iba praktická sestra - niečo viac ako sanitár, ale rozhodne o dosť menej ako diplomovaná sestra. Napríklad, nemôžeš dávať infúzie, pichať injekcie okrem subkutánnych (Fraxiparin, inzulín atď.), je kopec vecí čo nemôžeš a kvôli tomu sa ťažšie hľadá robota, lebo väčšinou už chcú hotové sestry. Ale ja som zatiaľ spokojná, veľmi ma to baví, ak to ozaj chceš, pokojne choď do toho, nič sa neboj.

pieksamaki
3. jún 2024

@kvojtanikova ahoj..môžem sa spýtať, aké boli prijímačky na odbor praktická sestra?
Dakujem

kvojtanikova
4. jún 2024

@pieksamaki ahoj, biologia ucivo ZS+ SS (ludske telo). Ja som si zobrala siedmacku učebnicu a z tej som sa vsetko naucila. Boli to otazky s vyberom odpovede, napr. Aky hormon je produkovany v pankrease? A boli moznosti na vyber. Ja som robila na dve skoly a na jednej bolo aj par otazok, kde bolo treba odpovedat bez moznosti vyberu, ale nebolo to nijako extremne tazke. Hlasi sa vsak vela ludi, vlani bolo 137 uchadzacov a brali 30, takze fakt urobit max. 3-4 chyby, inac nezoberu. Na niektorych skolach zavazi aj priemer znamok z maturity.